НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ шокирало Америку три пута

НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ шокирало Америку три пута

1 априла 2017

kalibar

Командант оружаних снага НАТО у Европи, амерички генерал Куртис Скапароти дао је високу оцену новој руској опреми.

Скапароти је посебно похвалио ракетни систем „Калибар“. Генерал је признао да је Русија модернизовала своје системе, док је градила нове за будућу употребу. Руси модернизују своје ваздухоплове и бродове, као сигурна и јако ефикасна средства за уништавање, рекао је генерал.

Према Куртису Скапаротију, систем Калибар, на пример, може се користити за ваздух, земљу и море. То је мултифункционални систем који Русима даје покривање и тачност, признао је амерички генерал.

Он је такође додао да је Русија повећала потенцијал својих нуклеарних снага у свим областима. Потенцијал руских нуклеарних снага се значајно побољшао у односу на старије системе, рекао је Куртис Скапароти.

НАТО командант у Европи је раније, говорећи на конгресу Комитета оружаних снага, рекао да је Русија постала супарник за Сједињене Државе.

„Побуњеничка Русија се променила од партнера до супарника јер тражи да поново постане светска сила.“, изјавио је.

Стога он наглашава да је за САД изузетно важна стратегија одвраћања Русије. „Ми смо ускладили наше држање, наше планове, нашу спремност како би остали спремни да се суочимо са претњама.“, рекао је на Сенату Комитета.

Правда.ру је затражила мишљење експерта Анатолија Тсиганока, вишег официра у Институту за политичку и војну анализу.

Амерички генерал Куртис Скапароти је похвалио нову руску опрему и оружје, попут ракета Калибар. Које ново руско оружје бисте Ви истакли? Зашто мислите да амерички генерал изјављује такве ствари?

„Комплекси ракета Калибар су развијане у Совјетском Савезу, почетком деведесетих. Ових дана су системи модернизовани и привршавају се крају. Оно што је амерички генерал рекао је истина и Американци не могу порећи очигледне ствари. Када су руски ратни бродови из Каспијске флоте испалили ракете Калибар домета 1500 километара на позиције Исламске државе у Сирији, САД су биле шокиране.

Дан касније, подморница, такође опремљена ракетама Калибар, је поново погодила терористе у Сирији. САД су поново биле шокиране. Американци су се по трећи пут шокирали када су видели бомбардер опремљен ракетама Калибар дугог домета. Сви ови маневри су показали свету велику ефикасност Русије и моћно ракетно наоружање.“

Шта је са тенковима?

„Наравно, ми имамо одличне тенкове. За Американце је важно то што је Русија развила сопствену платформу. Док признају руску војну снагу, Американци дају све од себе да обнове своју војну снагу. САД желе да буду прве у свету по војној моћи. Ипак, требаће им времена да развију нове тенкове и друге системе.“

Превод за Србин.инфо: Етома

KOMENTARI2 коментара

  1. Ojde se says:

    Koga briga, kadd svet biche unishten. Covek jje virus satanski i klevetnichki, pa sve ovo oruzje je ljek za njega coveka. Isus, kaze Ja sam put,istina i zivot. A ne oruzje,zlo i smrt, to je satana. Astalavista bejbi...

  2. M says:

    Da bi covek rec rekel na ovaj bijesni pravedni komentar!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u