О микропенису и макрорезултатима

O mikropenisu i makrorezultatima

17 marta 2017

mihailo-medenica-720

Piše: Mihailo Medenica

Nije da branim Vučića ali moram, s oproštenjem, da stanem na stranu njegovog spolovila oko kojeg se, vidim, još lome koplja (znam, bezobrazno zvuči, ali…) jer dužnost je svakog od nas da podržavajući reformski kurs bespogovorno podržimo i premijerom reformski…znate već šta.

Hoću da kažem, ako za minulih pet godina čovek nije dokazao da poseduje makro a ne mikro, ne znam kada će i ko će s obzirom da smo ga svi osetili onoliko puta za to vreme, a mislim na boljitak, razume se!

Šta mislite, o klevetnici, pa ćemu je proporcionalan rast BDP-a, standarda, plata, penzija i suficita u budžetu ako ne…

Ne zanosite se da se MMF ravna prema nekakvim statističkim podacima, već isključivo prema činjeničnom stanju po principu: „Ajmo sad svi karte na sto… Uuuuu, gospodine Vučiću, pa vaša „kenta“ je veličanstvena! Jel to prirodan ili pod uticajem reformi, mašala“..?

Pa, s kojim arrgumentom je privukao onolike investitore dajući im do znanja da u Srbiji imaju na šta da se oslone i za šta da se uhvate, kao i narod, plus da ostane šaka i po lufta za neke buduće ulagaće…

Čime je Tačija onoliko isprepadao u Briselu kad je mučenikrvolok odlučio da obustavi dalje pregovore s Beogradom negoli sa…da se ne izražavam možda i deca čitaju pa će navaliti na roditelje da im kupe tolike, ne znajući da za to mora vredno da se radi godinama a ne da se otrči u prvu radnju s igračkama i pazari četiri i po kile plastelina…

Zašto tad niko nije smogao kuraži da doslovce prenese premijerov ultimatum Tačiju: „E, ovoliki voz ću da ti uteram na Kosovo, a ako ti je malo evo još ovoliki most ću da sazidam preko Ibra i na njemu da postavim i barikade i zid i saksije s muškatlama i ljuljaške za decu, znaš“, već su svi uvijali u neke politički korektne oblande i izveštavali o tačkama mimolilaženja umesto o pola metra nespornih „argumenata“?!

Mislim, ne znam ja da li je reč o pola metra, ali sva istraživanja javnog mnjenja govore u prilog tvrdnji da je budućem bivšem premijeru stabilan na minimum 52 odsto, s tendencijom rasta kako se kampanja bude zahuhtavala, što je i normalno, jer što je prokvrljeniji tako i raste…rejting!

Izvinite što ću biti prost, ali da li ste se ikada zapitali i dobro zagledali šta je ono u njegovim rukama, a lopata nije, kad betonom zaliva one silne kamene temeljce po Srbiji za koje čak ni Vulin više nema jasnu predstavu gde su tačno iako je bi zadužen da skicira na papirčetu svaki kako ne bi greškom položili novi na stari?!

Kad već pomenuh Vulina čudi me da on i doktor Stefanović, izabrani urolog vladajuće koalicije, nisu već izašli sa zajedničkim saopštenjem, mada verujem da su još u šoku i da im treba vremena da se povrate i sroče isto, tipa: „Ako gospodin Aleksandar Vučić ima mikropenis onda ne znamo šta bi ta plaćenička đubrad rekla za slona: da je prosečno obdaren, je li?! Jeste li, gospodo soroševci, možda imali tu čast i privilegiju da u rukama držite „politički“ program i „viziju“ gospodina Vučića?! Niste, naravno, zato tako i klevećete, dok mi koji jesmo znamo da je to politika koja vodi Srbiju pravo napred, ili naviše, u zavisnosti od položaja premijera, i da ćemo tamo stići za dve, najkasnije dve i po godine čvrsto se držeći tog ku…kursa! Da ste videli što i mi, da ste ga jedanput osetili na žuljevitim radnim rukama, program i načela, shvatili bi da slogan: „Brže, jače, bolje“ ne zvuči kao tek puka replika iz pornića, već fakat, jer čovek koji nas vodi s tolikim…entuzijazmom jeste i gospodar Vučić i kralj Vučić i despot Vučić pa ako treba i Aleksandar Jurija Gagarina Vučić, što bi dr. Macura rekla“…

Ne, zaista, sramotno šta se čini i čime se sve neki služe u kampanji, ali i razumljivo kad toliki…rezultat iza sebe nemaju, mada uglavnom ide ispred osim u slučaju kad je estremno veliki pa se vuče za nosiocem…reformi i prosperiteta!

Sve i da mu je mikro, kako dušmani tvrde, rezultati su mu makro i samo to je važno!

U ostalom, aj da vidim đuvegiju kojem je makro a daspava/drema samo u pauzama za reklame tokom televizijskih monologa; radi više i od sebe samog potvrđujući Teoriju relativiteta: „Vreme je retrogradno đubre koje postoji samo da bi Vučića ograničavalo da radi duže od 24 sata, dok je prostor tek izgovor za one koji ne umeju gladnima na jugu Srbije da objasne kako su zapravo siti zbog ulaganja na severu koja će najverovatnije biti na zapadu istoka, ali sve je to relativno šta je: zapad, sever, jug, milijarda, plata, 29 nekretnina Siniše Malog, glad, bolest, odliv mozgova, priliv gluposti“…

Aj da vidim nekog ko se toliko žrtvovao da narodu da veći a da njemu nije ostao manji?!

Mislim na komad hleba, dabome!

Narodu onolikooooo parče, a premijeru šta ostane, a i to što ostane podeli s ptičicama kraj čijih gnezda proleti kad raširi krila i krene Srbijom bdijući na njom!

Makrobdijući, da budem precizniji, vi sitne, mikroduše što ste se navrzle na NJEGOV…učinak iako nikada nije zaboravio da pomene kako nije samo njegov, već čitavog naroda kojem ga nesebično daruje…

(Dan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *