О ЊИМА БРУЈИ ЦЕЛА ЕВРОПА: „Јединица 29155“ је НАЈТАЈНИЈА Путинова организација

O NJIMA BRUJI CELA EVROPA: „Jedinica 29155“ je NAJTAJNIJA Putinova organizacija

9 oktobra 2019

Tajna ruska obaveštajna služba poznata kao Jedinica 29155 želi da destabilizuje Evropu, tvrde stručnjaci za bezbednost.

– Najpre je usledila kampanja destabilizacije u Moldaviji, nakon čega je usledilo trovanje trgovca oružjem u Bugarskoj, a zatim sprečen puč u Crnoj Gori. Prošle godine je pokušan atentat na bivšeg ruskog špijuna u Britaniji uz pomoć nervnog otrova. Iako su operacije nosile otiske ruskih obaveštajnih službi, vlasti su ih u početku videle kao izolovane, nepovezane napade. Zapadni bezbednosni zvaničnici zaključili su da su ove operacije, i potencijalno mnoge druge, deo koordinisane i aktuelne kampanje koja za cilj ima destabilizaciju Evrope, koju je sprovela elitna jedinica unutar ruskog obaveštajnog sistema vešta za subverziju, sabotažu i atentat – tvrde stručnjaci.Zapadne obaveštajne agencije prvi put su identifikovale ovu jedinicu nakon neuspešnog državnog udara 2016. godine u Crnoj Gori, koji je uključivao zaveru dva oficira jedinice da ubiju tada crnogorskog premijera Mila Đukanovića i zauzmu zgradu parlamenta.

Kako ističu, grupa poznata kao Jedinica 29155 delovala je najmanje deceniju, ali su je zapadni zvaničnici tek nedavno otkrili.

(avaz.ba)

KOMENTARI6 komentara

 1. Boze Pravde says:

  Koja glupost?

 2. teoretičar says:

  aj ne serte avazovci. Da je bar jedna reč istina pa još nekako. Čuj, tajna organizacija koje se boji ceo svet a nije uspela čak ni jednog Mila da otceče glavu na panju. Svašta ćemo čitati. Tajna specijalna jedinica koja ratuje sa brusilicama a slike prikazuje na avazu da plaši decu, ali Milo imao vrata jača od svakog brusnog kamena. Lepše od bajke. Da su Rusi poslali specijalce, ili bilo koja druga država, Milo bi davno ležao ispod nadgrobnog spomenika. Jel neko gledao film Indijski nadgrobni spomenik pre jedno 60 godina? Dobar film bio tada. Sve neki pauci i paukove mreže spašavaju junake na ulazima u pećinu. Pećinski ljudi i pauci. Ja išo dva puta u bijoskop da gledam taj film. Prvi put subota u 6 uveče a drugi put sutradan, nedelja ali u 4 sata poslepodne. Bile dve pretstave svake subote i nedelje. Imali smo dva bijoskopa u našoj varošici. Bijoskop Sloboda i bijoskop Radnički univerzitet. Imali smo savremeni put internacional od kamenih kocaka koji je napravila Austrija i imali smo cigljane staze ispred kuća i to samo u glavnoj ulici. Pa kad pane kiša a ne paziš, staneš na neku olabavljenu ciglu a blato ispod nje samo zašprica na sve strane. Po ostalim ulicama smo imali te staze ispred kuća od cigalja ali samo po dve di tri cigle široko, a put zimi i posle jakih kiša je bio prohodan samo za konjske zaprege. Tu ni belorus ne prolazi kada je blato. A leti, prašina se digne do neba kada neki obesni mladić pred ženidbu natera ždrepce u galop po ulicama našeg grada. A oko kuća paradajz, paprika i sve što treba da se jede. Krave se vraćaju sa paše po ulicama grada. Pa onda zabranili kravama prolaz kroz glavnu ulicu da ne seru po imenu Titova ulica, ne daj Bože. I tako dalje...Baš sam nešto raspoložen danas. Persida, šarmon suvenir.

 3. padre says:

  Znači sad zvanično postoji, čim su zapadni zvaničnici to potvrdili!Mora onda da je sve istina, i Skripalj i mešanje tu i tamo, agresivno ponašanje i sve to!

 4. vuk says:

  Al se nalupetaste

 5. Beli Orao says:

  Zapad izmišlja ne postojeće a uz put i servira priče ili neke događaje veže na te izmišljotine ! Propaganda NATO zapada radi neprekidno kako bi zablatila Rusiju , Srbiju, Kinu , Iran , Siriju , S.Koreju i mnoge druge koji nisu pokoreni od svjetskih tirana i ubojica !!!

 6. Gardista says:

  Kao da SAD nema, VB isto nema, Izrael taman posla....te nemojte mi kasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *