О ОВОМЕ СЕ ЋУТАЛО 14 ГОДИНА: Ево зашто је тужилац хтео да се убије ноћ пред атентат на Ђинђића

О ОВОМЕ СЕ ЋУТАЛО 14 ГОДИНА: Ево зашто је тужилац хтео да се убије ноћ пред атентат на Ђинђића

18 марта 2017

zoran-djindjic-678689

Почетак марта у Србији 2003. године није мирисао на добро. Приводиле су се крају завршне припреме за окршај државе са мафијом. Било је само питање ко ће бити бржи.

Већина учесника ових догађаја била је тога свесна, пише лист Експрес. Вероватно и сам Зоран Ђинђић.

Акција „Сведок“ била је при крају, Љубиша Буха Чуме је већ у Словачкој дао исказ специјалном тужиоцу Јовану Пријићу у којем је вођа сурчинског клана тешко оптужио своје дојучерашње сараднике. Они су већ код хале „Лимес“ покушали да убију премијера. У таквој узаврелој атмосфери држава је припремила контраудар.

Финале акције „Сведок“ било је планирано за четвртак, 13. март 2003. године, када је требало да буду ухапшени Душан Спасојевић, Миле Луковић Кум и остали припадници земунског клана. Милорад Улемек Легија није био на списку лица која је требало да буду ухапшена у оквиру акције, открили су међусобно неповезани извори.

Још један догађај се збио у касним поподневним часовима 11. марта. када је у просторијама тужилаштва један тужилац  који је био дубоко укључен у истрагу око припадника сурчинско-земунске групе и акцију њиховог хапшења покушао да се убије скоком с прозора своје канцеларије. Трагедију је спречио његов колега С.С. који га је буквално у последњем моменту скинуо са симса.

Шта ли је могло натерати тужиоца да се одлучи на такав корак, до данас није јасно, мада и сам овај покушај самоубиства није био до данас познат јавности.

(Експрес Загреб, Вести-онлине)

 

KOMENTARI2 коментара

  1. ekektričar says:

    Znači, ovo je vest - da se ni danas ne zna ono što se nije ni do danas znalo ?! Alo ste ga napisali, skidam kapu ...

  2. RASPUCHIN says:

    "Вести" преносе писање неких новина из "лијепе њихове" које ће нам објаснити шта се догађало!!! То они раде деценијама (сада већ и вјековима) и због тога је маса СРПа заглупила. Када ће се већ једном СРПи (када се преведе , СРПин је југословен СРБског поријекла)почети размишљати својом главом. Треба се само размислити о томе зашто је њима (усташама) толико битно да се прихвати оваква верзија догађаја. Чуј то , судија већ стајао на симсу и колега га повукао. Зар стварно таква небулоза може проћи?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u