О ОВОМЕ СЕ ЋУТАЛО 14 ГОДИНА: Ево зашто је тужилац хтео да се убије ноћ пред атентат на Ђинђића

O OVOME SE ĆUTALO 14 GODINA: Evo zašto je tužilac hteo da se ubije noć pred atentat na Đinđića

18 marta 2017

zoran-djindjic-678689

Početak marta u Srbiji 2003. godine nije mirisao na dobro. Privodile su se kraju završne pripreme za okršaj države sa mafijom. Bilo je samo pitanje ko će biti brži.

Većina učesnika ovih događaja bila je toga svesna, piše list Ekspres. Verovatno i sam Zoran Đinđić.

Akcija „Svedok“ bila je pri kraju, Ljubiša Buha Čume je već u Slovačkoj dao iskaz specijalnom tužiocu Jovanu Prijiću u kojem je vođa surčinskog klana teško optužio svoje dojučerašnje saradnike. Oni su već kod hale „Limes“ pokušali da ubiju premijera. U takvoj uzavreloj atmosferi država je pripremila kontraudar.

Finale akcije „Svedok“ bilo je planirano za četvrtak, 13. mart 2003. godine, kada je trebalo da budu uhapšeni Dušan Spasojević, Mile Luković Kum i ostali pripadnici zemunskog klana. Milorad Ulemek Legija nije bio na spisku lica koja je trebalo da budu uhapšena u okviru akcije, otkrili su međusobno nepovezani izvori.

Još jedan događaj se zbio u kasnim popodnevnim časovima 11. marta. kada je u prostorijama tužilaštva jedan tužilac  koji je bio duboko uključen u istragu oko pripadnika surčinsko-zemunske grupe i akciju njihovog hapšenja pokušao da se ubije skokom s prozora svoje kancelarije. Tragediju je sprečio njegov kolega S.S. koji ga je bukvalno u poslednjem momentu skinuo sa simsa.

Šta li je moglo naterati tužioca da se odluči na takav korak, do danas nije jasno, mada i sam ovaj pokušaj samoubistva nije bio do danas poznat javnosti.

(Ekspres Zagreb, Vesti-online)

 

KOMENTARI2 komentara

  1. ekektričar says:

    Znači, ovo je vest - da se ni danas ne zna ono što se nije ni do danas znalo ?! Alo ste ga napisali, skidam kapu ...

  2. RASPUCHIN says:

    "Vesti" prenose pisanje nekih novina iz "lijepe njihove" koje će nam objasniti šta se događalo!!! To oni rade decenijama (sada već i vjekovima) i zbog toga je masa SRPa zaglupila. Kada će se već jednom SRPi (kada se prevede , SRPin je jugosloven SRBskog porijekla)početi razmišljati svojom glavom. Treba se samo razmisliti o tome zašto je njima (ustašama) toliko bitno da se prihvati ovakva verzija događaja. Čuj to , sudija već stajao na simsu i kolega ga povukao. Zar stvarno takva nebuloza može proći?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *