О ОВОМЕ СЕ ЋУТИ НА ЗАПАДУ: Ево шта чека Америку!

О ОВОМЕ СЕ ЋУТИ НА ЗАПАДУ: Ево шта чека Америку!

22 јануара 2019

НАВРШИЛЕ су се две године откако је Доналд Трамп преузео дужност председника Сједињених Држава.

Амерички мејнстрим-медији, који током те две године нису престајали да га критикују, за двогодишњицу су спремили нова `раскринкавања`.

Издање Buzzfeed објавило је да је Трамп присиљавао свог бившег адвоката Мајкла Коена да да лаже пред специјалном комисијом Конгреса САД. Навела је да ту информацију добила из тима специјалног прокурора Роберта Милера. Међутим, Милер је лично то демантовао.Питање је: зашто је Милер пожурио са демантијем?

Могуће је да је код тог каријерног функционера америчких специјалних служби прорадила савест. А може је то урадио да би се максимално дистанцирао од завереника из ФБИ и Министарства правде САД јер му је јасно да губе битку започету против шефа државе.

Претходно је The New York Times објавио чланак у којем је Трамп оптуживан да је током 2018-те неколико пута са својим саветницима разговарао о могућности да САД иступе из НАТО.

То је било довољно да амерички политичари и новинари опет почну да говоре о импичменту. Јер, иступање из НАТО би било – велеиздаја.

Чудна је ова логика вашингтонског естаблишмента!

Она подразумева да председник САД чини издају самим покретањем питања сврсисходности даљег остајања Сједињених Држава у једној наднационалној структури.

Упркос томе што шеф државе, разуме се, не би могао сам да изведе САД из западне војне алијансе јер би му за то било потгребно одобрење Сената САД.

За Трампове противнике је издаја и сама сумња у спољнополитички курс којег су се САД држале деценијама и у то да је НАТО важнијиии и од наеричких националних интереса.

За њих је издаја и одлука о повлачењу америчких војника из Сирије.

„Издајничком“ је била проглашена и Трампова жеља да измени светски систем трговине са намером да заштити националну производњу, врати у САД индустријска радна места и да транснационалне корпорације лиши апсолутне власти.

„Издајом“ се називају и Трампови покушаји да спречи нелегалну имиграцију. Међутим, то и јачање границе са мексиком тешко је било оспоравати као „издају“ па су потегнути други аргументи.

Подизање ограде према Мексику названо је „аморалном“. Демократска партија је својим конгресменима дала миг да не гласају за буџетско финансирање те ограде, па су САД стигле до делимичне обуставе рада федералне владе.

Сада је потпуно јасно да се од америчког председника тражи да у спољној политици буде неоконзервативац, а поводом питања економије и имиграције – либерал-глобалиста. Све остало су – глупост, издаја и аморалност.

Ово је било суштина америчког двопартијског консензуса свих претходних година.

А када су бирачи почели да сумњају у то једино исправно учење (не само у САД, него и у великој Британији, на европском континенту и у латинској Америци) – елите су се испрва зачудиле, а онда се појавила „руска претња“.

Кренуле су тврдње-оптужбе да се „реваншистичка Русија“ меша у западне демократије, да грађанима западних земаља сугерише неке глупе мисли и да је на чело САД довела свог `агента`.

Током две године очајничке борбе против `руског агента` – глобалистичка елита је, као изгледа, и сама поверовала у своју на брзину смишљену „патку“.

Чини јој се да ће се све вратити на своје `природно место` чим се САД ослободе `немогућег Трампа` и изолују Русију и казне је за подривање западне демократије.

Због овога је за њу жељени импичмент Трампа много више од самог импичмента Трампа. Свргавање Трампа се доживљава као симолична победа саме глобализације.

Дефинитивна победа јер се више неће допустити да се понови ово што се догађало 2016-те, 2017-те и 2018-те.

Никакве победе, наравно, неће бити. Чак и ако Трамп буде оборен, Brexit удаве у процедурама и ставе ван закона све популистичке покрете у Европи!

Да би се зауставила трансформација света – потребно је нешто веће. На пример: тотално испирање мозгова свим западним бирачима. И то: неким иновативним методима јер се већ показало да је за то неспособна свемоћна медијска машинерија Запада. Чак ни то неће бити довољно. Биће потребна потпуна ликвидација демократије и успостављање транснационалног тоталитарног режима без смоквиних листова у виду избора, слободе медија и информација.

Бирачи су у Трампу видели лидера који је у стању да сломи ь вашингтонски консензус који је код обичних Американаца одавно изазивао тихи гнев.

Трамп уопште не личи на револуционара. Американолози се и данас споре – због чега се он уопште кандидовао за шефа државе.

Он је показао да има фантастичну способност да улови расположење бирача.

На њега су обрушили толико блата и компромитујућих материјала да би се сваки други политичар одавно сломио, а са њега је све то слетело – као са гуске вода.

Он се није потчинио вашингтонском естаблишменту.

Он наставља да му се супротставља и да – ко корак – реализује оно што је обећавао.

Сасвим је могуће да Трамп ради све што ради из самољубља и тврдоглавости, а не у име неких високих представа. То му, међутим, нимало не смета, пре ће бити да му помаже да буде успешан лидер светског популистичког покрета.

На чисто политичком плану, он је готово идеално оваплоћење оштре трансформације коју свет данас преживљава.

Ако Трамп буде поражен на изборима 2020-те – његови бирачи неће поверовати да су то били поштени избори. Уосталом, многи конзервативци су и пре новембра 2016-те претили да ће `дићи револуцију`ако Хилари Клинтон победи.

Трамп са само једним председничким мандатом – то су безмало гарантовани грађански немири на целој територији САД.

Зато, да би се Трамп уклонио са власти – у САД би морао да буде изведен реални државни преврат.

Он је за своје две године власти учинио неизбежном победу на републиканским прајмериз у наредне две деценије политичара који буде наступао са `трампистичком платформом`.

Што данас више туку Великог Доналда – то ће бити вероватнија победа таквог политичара на општим изборима у САД. А то значи да ће национал-популисти и у другим западним земљама наставити да мрве либерални светски поредак.

Вашингтонски естаблишмент засад успева да блокира многе Трампове спољнополитичке иницијативе., укључујући зближавање са Русијом.

Само, то за Русију није главни резултат Трампове двогодишње владавине. Важније је што је либерал-глобализам престао да буде доминантна политичка доктрина `целог цивилизованог свет`.

(Дмитриј Дробњицкиј / Факти)

KOMENTARI5 коментара

 1. A akoM says:

  Možda je vrijeme da i sluge i vođe NWO konačno počnu dobivati svoje lice,ime,prezime,adresu...,da se zvijer konačno izvuče na svijetlo dana,sve više,sve jasnije!

 2. Vesko says:

  Mocvara je porazena! Ali nije jos isusena. Isusivanje ce poceti u drugom mandatu nakon sto gradani zadaju odlucujuci udarac tim bolesnicima na izborima od kojeg se vise nikada nece povratiti. Sto vise potcenjuju Trampa on im se vraca nazad u lica sve jaci. Za nas je bitno imati dobre odnose sa njim ali neprijatlejska politika prema nama na zalost nece prestati, sve dok americka imperija ne bude u potpunosti razmontirana. A i to dolazi, i to prije nego sto vecina misli da je to moguce da se desi. Ovo su vremena velikih istorijskih lomova.

 3. padre says:

  Nikada i pod nikakvim uslovima u Americi nikakve revolucije neće biti!Kod njih revolucija znaći kretanje točka, koji se stalno krećeu krug!

 4. Slobodanka says:

  "Vašingtonski establišment zasad uspeva da blokira mnoge Trampove spoljnopolitičke inicijative, uključujući zbližavanje sa Rusijom." - Dok je takvo stanje, politiku Balkana i dalje će krojiti Stejt department, te dolaziće nam emisari sa starim zahtevima kao da Tramp nije stupio na vlast: širenje NATO-a na Zapadnom Balkanu, obavezno pridruživanje EU, priznavanje Kosova, eliminacija uticaja Rusije, itd. Tačnije i ovo malo dostojanstva što nam je preostalo nastojaće da nam ukinu pokazujući prstom da to je uticaj "strašne" Rusije i da to tako ne može. Dosadni su kao poznato staro zlo INKVIZICIJA. Dok stara crkvena inkvizicija je ustvari značajno štitila tada vladajući feudalni poredak, a danas američka inkvizicija štiti njihovu još uvek živu i vladajuću crkotinu neoliberalni kapitalizam i američku prevlast u svetu. Danas jeretici su svi populisti i generalno svi koji odbacuju globalizam i prevlast najizuzetnije američke nacije.

 5. Slobodanka says:

  Donald Tramp čim je morao da se brani da nije "ruski čovek" i da se praktičnim postupcima dokazuje da to nije tada je postao njima više pokoran i morao je da odustane od svojih proklamovanih ciljeva, dakle postao je gotovo isti kao i oni. S njima ni ne treba ulaziti u polemiku o ruskom uticaju. Čim prihvatiš tako da razmišljaš, pa još i da se opravdavaš, upadaš u zamku pokoravanja, dakle postaješ tuđi sluga i rob. HUMANIZAM se svojevremeno izborio da čovek a ne vladajući poredak bude u centru pažnje. „Čovek vredi onoliko koliko zna i oseća, a ne koliko je uspeo da se iskupi od iskonskog greha“. Promena u odnosu na ranije stanje bila je u tome da humanisti su učeni ljudi, obrazovani na univerzitetima, a ne monasi i kaluđeri kao u srednjem veku. Danas "iskonski greh" je biti svoj i ne biti poslušan EU globalistanu i američkoj hegemoniji. Američki i EU "monasi i kaluđeri" koje treba danas prevazići jer su zaostali i baš dekadentni, najčešće obrazovani su u njihovim zapadnim školama, ne samo da šire religiju novog svetskog poretka, nego su posađeni da sede na ključnim mestima u državi-neokoloniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u