О ОВОМЕ СЕ НЕ УЧИ У ШКОЛАМА: Ево шта су радиле земље које данас глуме демократе и свима држе предавања о људским правима!

О ОВОМЕ СЕ НЕ УЧИ У ШКОЛАМА: Ево шта су радиле земље које данас глуме демократе и свима држе предавања о људским правима!

15 маја 2018

Ево шта су радиле земље које данас глуме демократе и свима држе предавања о људским правима. САД и Европа, које се поносе демократијом, обогатили су се на туђој крви. Европљани су пљачкали, мучили и убијали, а њихово богатство почива на костима стотина милиона недужних људи. Та и таква лицемерна Европа, а с њом и САД, пропагирају људска права и свима држи предавања о демократији. Злочини још увек трају преко неоколонијализма, империјализма и корпоративног предаторског и пљачкашког капитализма. Ове земље немају никакво право, морално нити било какво друго, било коме држати предавања о било чему.БРИТАНИЈА

Британско Царство било је највеће царство у историји. На врхунцу моћи, Британци су се хвалили “Царством у којем сунце никад не залази” с обзиром да је због раширености њихових колонија светом сунце увијек сијало барем на једном дијелу британског територија. Међутим, у „царству у којем Сунце никада не залази“, почињени су бројни злочини који спадају међу најгоре у историји. У случају разграничења Индије и Пакистана 1947. године, Британци су починили огромне грешке. Тада је 14 милиона људи напустило своје домове, што је једна од највећих људских миграција у историји. У време Царства, у Индији је од глади умрло између 12 и 29 милиона људи. У масакру у Амритсару 1919. године, такођер у Индији, за мање од десет минута, британски војници убили су око 1.000 људи. У Родезији, данашњем Зимбабвеу, Британци су отимали земљу домороцима и пљачкали руднике дијаманата. Устанак племена Мау Мау у Кенији, између 1952. и 1960. године, завршен је побједом Британаца који су побили између 20.000 и 100.000 људи.

ФРАНЦУСКА

У 19. и 20. веку, француска колонијална империја била је други по величини у свету, иза Британске империје. Француска се очајнички и жестоко, без обзира на цену, борила да задржи афричке колоније. Мало је позната чињеница да неке афричке земље и данас, у 21. веку, плаћају колонијални порез Француској. Чак 14 афричких земаља дужне су, кроз колонијални уговор, давати 85 посто својих новчаних резерви Централној банци Француске. Афрички лидери, који су одбили платити порез, убијени су или били жртве државног удара. Огромно пространство Француске Екваторијалне Африке (данашњи Чад, Габон, Средњоафричка Република и Конго) раздељено је 1900. године између 40 француских фирми које су стекле право на 30 година кориштења, боље речено безобзирне пљачке. За изградњу жељезничке пруге до атлантске обале, која се градила у јужним деловима Конга од 1921. до 1932., регрутовано је 127.250 мушкараца, од којих је 14.000 нестало. У западној Африци, Французи су у Другом светском рату мобилисали 211.000 Африканаца, а 169.000 учествовало је у биткама у јужној Француској. Убијено је 24.762, а ништа се не говори о многима чија судбина није позната. За време седмогодишњег рата у Алжиру, француска војска побила је између 350.000 и 400.000 цивила.

БЕЛГИЈА

Белгијски краљ Леополд ИИ одговоран је за смрт 15 милиона људи у данашњем Конгу. Овај злотвор држао је у приватном поседу читаву једну државу и постао владар територије 80 пута веће од његове Белгије. Тако је постао апсолутни господар живота и смрти за 20 милиона људи који су на просторима данашње Демократске Републике Конго живели вековима пре доласка “белог човека”. Под паролом “науке и прогреса”, Леополд је поробио читав народ, претварајући Конго у личну плантажу. За ред и мир била је задужена краљева приватна војска. Експлоатацијом природних богатстава Конга, Леополд ИИ стекао је огромно богатство. Новац је долазио од продаје слоноваче, а касније и гуме. Целокупна популација краљеве приватне државе бесплатно је радила без било каквих права на прикупљању биљних сокова од којих се правила гума. Свако село имало је количинске квоте које је морало испунити. Ако не би успели, многима су одсијецане гениталије, ноге и руке, без обзира да ли се радило о мушкарцу, жени, старцу или детету, док су други кажњавани ударцима бичем од коже нилског коња. Од 20 удараца бичем људи би губили свест, а од 100 умирали. Леополд ИИ, који је умро 1909. године, никада није кажњен за варварске злочине против народа Конга.

ХОЛАНДИЈА

1602. године, Холанђани оснивају организацију како би омогућили слободну продају и набавку робова за своје азијске колоније, а 1604. стварају властиту оазу за хватање робља у Африци коју су назвали Обала робова. Холанђани су први осмислили масовни превоз робова, а за мање од 40 година, половина становништва холандских колонија у Азији били су робови. Године 1621, оснивају компанију којом су требали из Обале робља осигурати додатну радну снагу на плантажама на Карибима. Ова компанија транспортовала је 550.000 робова до Кариба и Јужне Америке. Холанђани су владали Индонезијом пуних 350 година, експлоатишући природна богатства до максимума. Након Другог свјетског рата, Холанђани су у Индонезији починили бројне злочине и масакре. На Божић 1946., холандске специјалне јединице убиле су хиљаде Индонежана у јужном Целебесу. Деветог децембра 1947., холандска краљевска армија Источне Индије на острву Јави убила је 431 мушкарца. У вријеме колонијалног рата убијено је 150.000 Индонежана.

НЕМАЧКА

Први геноцид у 20. веку починиле су немачке снаге у југозападној Африци, када су 1904. године убиле више од 80.000 Намибијаца из племена Нама и Хереро. 3. маја 1904., цар Wилхелм ИИ шаље у Намибију Адриана Диетрицха Лотхара вон Тротха, који постаје врховни командант немачких јединица. Ван Тротх стиже с 14.000 војника у Намибију и изјављује: “Афричка племена умријеће насилном смрћу. То је био и остао задатак моје политике, у остварењу тог циља служићу се терором и окрутношћу. Истребићу афричка племена морем крви.“ Дан пре битке код Wатерберга, Тротх је описао план: “Опколити Херере код Wатерберга и уништити, а затим осудити на смрт.” Другог октобра 1904., вон Тротх шаље упозорење устаницима: “Ја, велики генерал немачке војске, шаљем ово писмо Херерима. Народ Херера мора напустити земљу. Ако одбије, натераћу га топовима. Сваки припадник Херера, који се затекне унутар њемачких граница, биће смакнут. Нећу поштедети ни жене ни децу. То су моје речи Хереро народу.” Охрабрени оваквим ставом свог команданта, немачки војници убијали су припаднике племена Хереро без милости и силовали младе Хереро жене пре него би их убили или протерали у пустињу. Након рата, немачки еугенички стручњаци тражили су од немачких колонијалних снага да прикупе и пошаљу у Берлин лубање и остале делове тела побијених из племена Нама и Хереро. Неки људски остаци кориштени су у експериментима, а већина продата колекционарима широм Европе.

ШПАНИЈА

Шпанско Царство било је прво истинско светско колонијално царство. Шпанско Царство доживело је врхунац у 16. и 17., а крај у 19. веку осамостаљењем колонија у Јужној Америци и губитком осталих колонијалних поседа. Колонизаије је започела након што се Кристофор Колумбо 1493. године вратио из Западне Индије. Након тога, шпанска краљица Изабела И. Кастиљска одобрила је походе на новооткривене прекоморске поседе. Ширењем царства, Шпанија је ширила и верска учења Католичке цркве и покрштавала локално становништво. Домородачко индијанско становништво било је изложено злостављањима, пљачки, присилном раду и регрутовању у војне јединице. У великом броју умирало је од заразних болести, као што су грипа, богиње и тифус. У освајању нових колонија, велику улогу имали су конквистадори који су вршили страховита насиља над домороцима. Већина конквистадора окрутно је поступала с насељеницима регија које су освојили – убијали су, поробљавали, силовали, покрштавали домородачко становништво, наметали употребу шпанског језика, уништавали њихове обичаје и културу и на остале начине злостављали становништво.

ПОРТУГАЛ

Уз Шпанско колонијално царство, португалско колонијално царство најстарије је колонијално царство у историји. Трајало је шест векова, од 1415. године, до повлачења из Макаоа 1999. и независности Источног Тимора 2002. године. Прекоморска експанзија Португалаца почела је 1488. године када је Бартоломеу Диас опловио Рт добре наде, затим је уследило путовање Васка да Гаме до Индије 1498., те откриће Бразила 1500. године. Када су стигли с окена на источноафричку обалу, Португалци су одмах почели пљачкати и палити. Од свих колонијалних сила, Португалци су највише робова извезли из Африке у Америку. У Португалској Африци домородац је могао побољшати друштвени положај кроз систем асимилације. Ако је хтео постати прилагођен, морао се обратити месном суду и доказати да зна читати и писати португалски, да је католик, да је материјално независан и има вољу напустити домородачке обичаје и почети живети на европски начин. За мање од 100 година, португалским освајањима уништено је оно што је стварано вековима.

АУСТРАЛИЈА

Аустралски Абориџини један су од најстаријих свјетских народа. Када је прва британска флота колониста стигла у Аустралију крајем 18. вијека, на овом континенту живјело је између 300.000 и милион припадника абориџинских племена. У многим деловима Аустралије, Абориџини су потпуно искоријењени, убијани или насилно исељени. Аустралци су донели Абориџинима болести и алкохол, починили убиства, одузимали децу од абориџинских мајки и проводили дискриминацију. Између тридесетих и седамдесетих година 20. вијека, десетине хиљада деце одузето је од абориџинских родитеља и смештено у цркве на преодгој у пројекту познатом као Украдена генерација. Од 1910. године, 100.000 абориџинске деце одвојено је од родитеља и предато новим, белачким породицама. Ова дискриминирајућа пракса, која се у Аустралији проводила до шездесетих година прошлог века, била је озакоњена на федералном и савезном нивоу, а закони се темељили на премиси како су Абориџини осуђени на пропаст.

САД

Када су створене Сједињене Државе, Индијанци су сматрани дивљацима због чега су убијани у континуираним нападима. Покољ америчких Индијанаца и данас се у историјским уџбеницима приказује као нешто нормално иако су злочини изведени с унапред планираном намером и систематски до коначног истребљења америчких домородачких племена. Прво легално “хумано” пресељење Индијанаца почело је 1830. године, а 1859. године у Тексасу више није било Индијанаца. До краја 19. века, белци су уништили између 12 и 15 милиона Индијанаца убиствима и болестима, од којих су мале богиње биле најсмртоносније. Геноцид на тлу Америке сматра се најмасовнијим геноцидом у историји људског рода. Индијанце је истребила цивилизација у највећем геноциду у историји, цивилизација која саму себе сматра највећим заговорником поштивања људских права у свету.

(Intermagazin)

KOMENTARI9 коментара

 1. Arkona says:

  bro jutro, Kolumbo!A koliko je 000000000 stradalo u genocidu Katoličke evrope na tlu evrope?Zašto Germani i danas slave 1168. godinu , kada je Germanski vladar Valdemar( Vladimir) zatro Germanske Srbe - starosedeoce današnje Nemačke, Danske, Holandije...

 2. Velika Metla says:

  Западу је мајка лаж,а отац обмана! Од њих су гори САМО они који им верују!

 3. Ivan Grozni says:

  Miami New Times 1914. godine donosi clanak u kome kaze; Crnacke bebe koriscene kao mamac za aligatore u Floridi. Dali iko moze zamisliti takva zverstva kao stavljanje bebe za mamac aligatorima. Na blogu reunionblackfamily.com objavljeno je da je Time magazin 1923.godine doneo reportazu iz mesta Chipley u Floridi gde je ova praksa upraznjavana. Naravno niko nece priznati da je to istina. Danas nam pricaju o ljudskim pravima a jos uvek cence ubijaju nekaznjeno pod raznim izgovorima. Rasadnik zla, ne moze samo tako zatvoriti poglavlje i poceti humanitarni rad. Imamo iste takve krvoloke i u komsiluku koji su isto radili sa srpskom decom, sa jednom razlikom, nisu ih bacali aligatorima ali jesu na bajonete. Zgrozim se samo na pomisao o ovakvim zverima.

 4. vanja says:

  Hvala Intermagazinu na podsecanju ovih monstruoznih zlocina koje su pocinile zapadne sile, medju kojima Srbija trazi "prijatelje" i "saveznike", zaboravljajuci sistematski da svakoj od njih moze da se pripise barem po jedan genocid. Domenico Losurdo je pokazao da su Hitlerove i Paveliceve genocidne politike plod genocidne prakse kolonijalne politike evropskih sila. Bili smo tzv. komunisti pod Titom a nista nismo ucili o uzasima kolonijalizma.

 5. Strahinja says:

  Gde si "Gorane" da komentarises ove tvoje prijatelje i da pljujes po tvom neprijatelju - Caru Putinu ?

 6. Ni ovo se ne uchi says:

  -Nikada,ili drugachije recheno dokle god postoji ova plava planeta , nece se zaboraviti shta je beli chovek uchinio crncima i ostalim rasama.Bela rasa je chinila zlo, a to se i danas ne menja!U borbi za opstanak, kazu beli samozvani mudraci,samo najachi opstaju i mnogi veruju to je tachno.Medjutim ,ako se malo proanalizira, dolazi se do saznanja da je samo u zadnjih par stotina godina(tj. u vreme apsolutne borbene dominacije belaca i njihovih osvajanja i masakara)brojchani odnos beli-ostale rase porastao znachajno u korist ostalih rasa.Bela rasa izaziva ratove,baca atomske bombe ,vrsi masakre i genocide ali bela rasa nestaje!Kao da ih ova divna plava planeta kaznjava?! -------Pored ovih u ovom tekstu nabrojanih drzava, drzave poput Rusije,Grchke,Srbije i neke druge imaju punopravno mesto na ovoj listi .Njihova osvajanja i genocidi (Rusije,Grchke,Srbije) nisu nista manje zla ili manja a jedina razlika u odnosu na u ovom tekstu navedene drzave je da je zlo uchinjeno protiv belih ljudi(izuzev u jednom delu za rusko zlo uchinjeno Azijatima).Moguce je , i ako ima univerzalne pravde to bi bio i red, da Indija i Kina postanu dominantne sile na planeti.Indija i Kina znaju sta su nabrojane drzave chinile ,ali znaju shta su chinile i ove koje sam ja dodao (i trebale bi biti dodate ovoj listi iz teksta) ------Sigurno se u shkolama ne uchi da je Srbija na delu Makedonije koja je ona okupirala , drzala narod Makedonski u ropstvu sve do 1934 god.,kada je Evropa naterala srpskog kralja da formalno ukine ropstvo .Makedonci su poslednji robovi a Srbija poslednja drzava koja je drzala robove. ------Koliko god crnci u proslosti propatili od belih neljudi,beli chovek nije mogao da vrshi genocid nad njima prisilnom promenom identiteta.Koliko god to autsajderima izgledalo bizarno, mnogi Makedonci su zavideli crncima na njihovoj boji koze ,koja ih je ,kao takva ,shtitila.Makedonci nisu te srece da se po boji koze mnogo razlikuju od belih pa su u 20 veku (1912-13) "nestali" tj. prisilno i genocidno-kriminalno pogrcheni,posrbljeni,pobugarizovani! ------"Velat ne nema" ,naziv je najnovije patriotske pesme koju peva Vlatko i koja zajedno sa stotinama drugih patriotskih pesama podseca Makedonski narod ko je i sta je Makedonac.Porobljenim Makedoncima nije ostalo nista drugo nego da kroz pesmu pevaju svoju istoriju i odrzavaju svoj identitet.(Slichno kao i crncima koji su kroz bluz pevali svoju istoriju i prenosili je sa kolena na koleno ).Stotine Makedonskih patriotskih pesama,kao istotine pesama crnaca su zivi dokaz njihovih patnji , ali i njihove nepokornosti!

 7. harry neron says:

  Zašto nema ničega napisanog kako je Rusija u vreme Katarine Velike došla do teritorija istočno od Urala. Samo retardi mogu da misle da su se sibirski i dalekoistočni narodi dobrovoljno dali u robstvo Carske Rusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u