ОБЈАВЉЕН СНИМАК сукоба сиријског становништва и америчких војника (ВИДЕО)

OBJAVLJEN SNIMAK sukoba sirijskog stanovništva i američkih vojnika (VIDEO)

13 februara 2020

Televizijski kanal „RT Arabik“ i agencije „Kurdistan24“ i „SANA“ su objavili video snimak na kome se vidi sukob američkih vojnika i lokalnog stanovništva u selu u blizini grada Kamišli na istoku Sirije.

Na snimku je zabeležen odlazak sa mesta incidenta američkog konvoja na koji su lokalni žitelji bacali kamenje. Takođe se vidi da je jedno oklopno vozilo oštećeno usled napada Molotovljevim koktelom, a vidi se i avion, najverovatnije, američkog vazduhoplovstva, koji ispaljuje lažne mete.

Na jednom snimku agencije „SANA“ prikazana je svađa jednog od meštana koji u rukama drži zgužvanu američku zastavu i tri američka vojnika, a na drugom nekoliko ruskih oklopnih vozila, pristiglih na mesto događaja.

Kako se navodi, do konflikta je došlo nakon što su vladine snage na jednom od kontrolnih punktova pored tog sela zaustavile američki konvoj koji je skrenuo sa maršrute.

Nakon toga je između američkih vojnika i lokalnog stanovništva doško do sukobljavanja, posle kog su pripadnici američke vojske otvorili vatru na žitelje.

U incidentu je poginuo i 14-godišnji dečak, a još jedan stanovnik je ranjen. Sukob je prekinut zahvaljujući ruskim vojnicima.

KOMENTARI3 komentara

  1. 123 says:

    Ovi su zalutali k'o guske u magli...

  2. Pera says:

    Vidi ti koliko amerikanci imaju obozavaoca ! Treba celo covecanstvo da ih lajkuje kalasnjikovima i raketama !

  3. Pera says:

    Jel ste videli kriterijum za americkog vojnika. Moze da bude i do pupka ovim mestanima, samo da bude lud i da postane topovsko meso !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *