ОЧИ У ОЧИ: Ево шта је „бесни пас“ Матис рекао Шојгуу када су се састали!

ОЧИ У ОЧИ: Ево шта је „бесни пас“ Матис рекао Шојгуу када су се састали!

20 октобра 2018

У СИНГАПУРУ – у паузи Петог саветовања министара одбране АСЕАН – први пут срели Сергеј Шојгу и Џејмс Матис.

Министри одбране Русије и САД  стегли су један другом руку, а матис је руском колеги изразио саучешће поводом трагедије у политехничком колеџу у керчу. Притом је нагласио да у Сједињеним Државама разумеју осећања у Русији јер се такви „инциденти“ догађају и у његовој земљи.Њих двојица су и за време заједничког министарског фотографисања стајали један поред другог.

Шојгу је, иначе, у наступу на саветовању, апеловао да се земље АСЕАН укључке у обнову Сирије.

Навео је да су руски инжењерци већ разминирали 6.500 квадратних километара сиријске територије, а да је руска авијација извела преко 40.000 борбених летова. Од тога, више од половине – ноћу.

Посебно је нагласио да је у Сирији – уз помоћ Русије чија се авијација и неке јединице налазе три и по године у тој земљи – потпуно уништена Исламска држава.

Руски министар одбране је прецизирао да сиријска армија контролише територију на којој живи преко 90 одсто становништва земље.

Прецизирао је да су руски авиони за то време уништили преко 87.500 терориста и бандита и помогли одслобађању 1411 градова и насеља, односно – 95 одсто територије Сирије.

Навео је да се у Сирију – откад у њој делују Оружане снаге Русије – вратило преко 345.000 избеглица и расељених лица.

Упозорио је – имајући у виду САД – да претендовање неких земаља на властиту експклузивност ствара услове за нову трку у наоружању.

Указао је да су САСД и НАТО уз западну границу Русије поставили групу јединица са 10.000 војника и официра. Те снаге, истакао је Шојгу, имају офанзивне задатке и потенцијал.

KOMENTARI2 коментара

  1. KROkontejneraš says:

    besni psu, Rusi će vas i u SAD-u bombardovati ko što su nemce u berlinu i francuze u parizu

  2. Nina says:

    Pogled iz Amerike: Pred američke medjuizbore general i heroj Ruske federacije i Putinov ministar odbrane rukovao se i srdačno razgovarao sa Trampovim ministrom odbrane. Zbog toga Trampovi kandidati dobiće manje glasova, a Trampov ministar vojni neka se čuva smene.... Znao je Šojgu gde treba da apeluje za obnovu Sirije. ASEAN (Asocijacija zemalja jugoistočne Azije) se smatra uspešnom svetskom organizacijom. Zemlje ASEAN-a ukupno gledano imaju 640 miliona stanovnika, više stanovnika nego EU. To su: Mijanmar(Burma), Tajland, Laos, Kambodža, Vijetnam, Malezija, Singapur, Bruneji, Indonezija i Filipini. Kada bi ASEAN bio jedna zemlja on bi bio 6-ta svetska ekonomija iza SAD, Kine, Japana, Nemačke i Francuske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u