ODGOVOR NA SANKCIJE: Kina napravila centar za direktan izvoz hrane u Rusiju

ODGOVOR NA SANKCIJE: Kina napravila centar za direktan izvoz hrane u Rusiju

11 avgusta 2014

Kina-pijacaKineska kompanija Baožun je otvorila platformu za direktan izvoz u Rusiju voća i povrća u okrugu Dongning, rekao je predsednik Udruženja za primenjenu ekonomiju provincije Heilongjiang, Džan Čuncao, za agenciju Interfaks.

Zona Baožun će postati logistički centar za izvoz voća i povrća na Daleki istok Rusije, centar za prikupljanja i distribuciju robe i formiranje cena, preneo je Interfaks.

To je veleprodajna površina od 70.000 kvadratnih metara, sa skladištem površine 30.000 kvadrata, skladištem-hladnjačom i ostalim kompleksima infrastrukture, precizirao je kineski ekonomista.

Vreme potrebno za carinjenje robe na platformi će se smanjiti, jer neće biti potrebe za ponovnu proveru tereta u nadzornom skladištu, pošto se svaki ugao kontroliše 24 sata putem videonadzora.

Obim investicija u projekat je više od 60 miliona juana (9,74 miliona dolara).

Takođe, kako je rekao Džan Čuncao, krajem ove godine planira se puštanje u rad slične platforme za isporuku poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, koju gradi korporacija Dili.

Rusija je 7. avgusta uvela kontrasankcije pojedinim zapadnim zemljama kao odgovor na kaznene mere tih zemalja prema Moskvi zbog krize u Ukrajini.

Zvanična Moskva je tako na godinu dana zabranila uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz EU, SAD, Kanade, Australije i Norveške.

(Kurir)

KOMENTARI3 komentara

  1. Mare says:

    Posle samo 3 dana. Sta je nasa privredna komora uradila? Sta je nasa drzava preduzela da zaradimo nesto na izvozu? NISTA naravno. Pa i kako bi zaboga kad mi uvozimo psenicu, a trebali bi da hranimo Evropu zitom. Nazalost nema ko to sve da pokrene. Oranice umiru, a one koje postoje uglavnom poseduje Miskovic. Tuzna je ovo zemlja.

  2. VOVKA ) says:

    DE LJUDI NE GLUPARISITE SE , 70 000 M2 JE NEKIH 2 333 SLEPERA I DA JE SVE KAO SIBICA NABIJENO, TO NE MOZE DA ZADOVOLJI NEDELJNE POTREBE JEDNE MOSKVE

  3. Vladimir says:

    BOBKA draga, a Moskva je mali grad, mali grad, mali grad....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *