ОДЈЕКНУЛА ВЕСТ! Неки Американци имали коронавирус пре проглашавања епидемије у Кини

ОДЈЕКНУЛА ВЕСТ! Неки Американци имали коронавирус пре проглашавања епидемије у Кини

2 децембра 2020

АНАЛИЗА узорака крви прикупљених од великог броја Американаца у децембру 2019. показала је да су неки од њих имали коронавирус и пре него што су кинеске власти објавиле појаву новог вируса, објавио је онлајн-часопис Clinical Infectious Diseases.

Кинески званичници су 31. децембра 2019. први пут пријавили мистериозне случајеве упале плућа у Вухану.У Сједињеним Државама је први потврђени случај ковид-19 регистрован 20. јануара 2020. године код становника државе Вашингтон који је недуго пре тога стигао из Кине.

Истраживачи у америчким Центрима за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) анализирали су више од 7.000 донираних узорака крви које је амерички Црвени крст прикупио у девет држава САД између 13. децембра 2019. и 17. јануара 2020. Од тога је 106 узорака било позитивно тестирано на антитела на SARS-CoV-2: 39 у Калифорнији и 67 у Конектикату, Ајови, Масачусетсу, Мичигену, Род Ајленду и Висконсину.

Аутори су спровели додатне тестове како би искључили унакрсну реактивност антитела на друге вирусе и открили да су откривена антитела специфична за SARS-CoV-2.

Чак и узимајући у обзир могуће лажно позитивне тестове, сигурно је да је коронавирус већ био у Сједињеним Државама.

„Резултати сугеришу да је ковид-19 можда стигао у Сједињене Државе и пре децембра 2019. године, раније него што се досад мислило“, указали су аутори чланка.

Виролози сматрају да присуство антитела у крви не значи да је особа тренутно болесна, већ само да је у прошлости имала контакт са вирусом.

Аутори студије су нагласили да нису имали задатак да утврде где су се и када носиоци антитела заразили коронавирусом. Не искључују могућност да су то били људи који су се нешто пре тога вратили из Кине јер наводно постоје докази да је вирус циркулисао у Кини још у новембру 2019. године.Сличне студије у Француској и Италији такође су откриле антитела против SARS-CoV-2 у узорцима крви прикупљеним од становника тих земаља почетком децембра 2019.

У САД ће бити проверавано: да ли су људи (о чијим се узорцима крви ради) путовали крајем 2019. и да ли су имали симптоме сличне ковид-19.

Број заражених коронавирусом у свету премашио је 63 милиона.

KOMENTARI3 коментара

  1. Риста says:

    Следећи доказ је ексхумација(немам појма како се тачно каже реч, никада је нисам написао у животу до сада и видим да имам проблема) лешева из прошлог века, па моштију диносауруса и сви ће они имати корону а научници ће открити да су "открили да су откривена антитела специфична за SARS-CoV-2." Виш како лепо и политичко медицински коректно слажу ствари на гомилу. А гомила велика већ одавно. А на велику гомилу и ђаво сере. Наравно да ће се "откривена антитела специфична за SARS-CoV-2" наћи и код диносаурусовог узглавља јер су то вируси грипе. КАЖУ ДА КоРОНА ВИРУС ЖИВИ САМОСТАЛНО ОКО 6 ДАНА А ОнДА ЦРКНЕ: интересантно, у крви живи годинама, па чак и ако је то лабораторијска резерва. Закључак - корона је нама остала од турака а њима од...шта ја знам. Ваљда диносауруса. А измислили је у Вухану крајем прошле године. Е, то је штос. Међутим, све им пролази и све им је успешно. Свака част. Најпаметнији су на свету. Немам појма ко су, али моћно раде.

  2. M says:

    Izgleda je to baš tako kako Rista kaža!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u