ОДЈЕКНУЛА ВЕСТ! Официр ЦИА који је организовао убиство Сулејманија погинуо у Авганистану

ODJEKNULA VEST! Oficir CIA koji je organizovao ubistvo Sulejmanija poginuo u Avganistanu

29 januara 2020

Visoki oficir američke CIA Majkl D‘Andrea koji je, prema preliminarnim podacima, organizovao ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija, poginuo je u Avganistanu, navodi sajt „Argumenti.ru“ (Argumenti.ru).

Kako navodi portal, iranska agencija „Mehr“, pozivajući se na izvore u ruskoj obaveštajnoj službi, tvrdi da je oficir CIA poginuo u padu američkog vojnog aviona u Avganistanu.Načelnik Generalštaba američkog ratnog vazduhoplovstva general Dejvid Goldfajn potvrdio je da je Amerika u Avganistanu izgubila jedan svoj avion za komunikacione mreže „Bombarder E-11A“. On nije detaljno objasnio uzrok pada i rekao je da za sada nisu dostupne informacije o žrtvama.

Komandant elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu čuvara islamske revolucije, general Kasem Sulejmani poginuo je prilikom napada na aerodrom u Bagdadu.

Administracija je ubistvo Sulejmanija objasnila time što je on pripremao napade na američke ambasade. Predsednik Donald Tramp je saopštio da je reč o četiri konkretne ambasade, ali nije imenovao zemlje u kojima se one nalaze. Šef Pentagona Mark Esper nije potvrdio te izjave američkog predsednika.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Organizovao, ne organizovao, poginuo.

 2. petrovgrad says:

  Bosonogi talibani postaju ozbiljni igrači. Počeli su da obaraju jenkima zrakoplove, koji su u Avganistalnu u humanitarnoj misiji. Šta će na sve to reći naša potparolka masovnih ubica Jelena Milić.

 3. Cetnik says:

  Znamo da ima Boga ali izgleda da ima i Alaha.

 4. Beli Orao says:

  Počelo je kad bi se samo nastavilo , tad bi bila prava stvar ( i jednih i drugih da se smanje na jedan milion)!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *