ОДОБРЕНО: Купују „борбене соколе“ у складу са НАТО

ОДОБРЕНО: Купују „борбене соколе“ у складу са НАТО

17 јануара 2019

Бугарски парламент одобрио је план о покретању преговора са САД о набавци осам нових америчких борбених авиона Ф-16.

Набавком „борбених сокола“ бугарске снаге ускладиле би се са стандардима НАТО, чија су чланица.Бугарска скупштина одобрила је план о набавци америчких ваздухоплова са 130 гласова за и 84 против.

Присталице набавке авиона сматрају да је у питању статешка одлука за земљу, док противници страхују да ће „борбени соколи“ бити прескупи.

Нове летелице би освежиле ваздухопловне снаге, у којима се налази по осам авиона МиГ-29 и СУ-25. Суперсоничним летелицама руске производње ресурси истичу следеће године.

Иако набављају нове авионе Ф16, пре два месеца бугарска влада је одобрила 94 милиона евра за ремонт авиона руске производње.

KOMENTARI2 коментара

  1. Branko says:

    Kakvi bre novi, F-16 je za vek vekova sišao s proizvodne trake. Prodaće im isti škart 30 godina star kakav je Izrael hteo da uvali Hrvatskoj!

    • raikkonen says:

      f-16 je odlican avion, medjutim je vrlo ''nezan'' i skup za odrzavanje, on ne sme da bude napolju kad vee sneg i niska temperatura, na vrelom suncu takodje..mora biti u hangarima sa klimom, kravari mogu da si dozvole svu tu dodatnu inrastrukturu, i delove za remontiranje jer stampaju novac koliko zele, u pustinjama nevade arizone kalifornije ima ih na hiljade svih tipova, parkirani na pesku, pa kad sirotinja poput ove clanice natoa koje seku usi da bi zakrpili budu prinudjeni da se prenaoruzaju posalju im te avione samo svezo ofarbane a posle sledi deranje koze..rakete..logistiku..simulatore..odrzanje...maa boli glava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u