ОГЛАСИЛА СЕ И РУСИЈА поводом састанка ВУЧИЋ – ПОРОШЕНКО! ЕВО ШТА СУ РЕКЛИ

ОГЛАСИЛА СЕ И РУСИЈА поводом састанка ВУЧИЋ – ПОРОШЕНКО! ЕВО ШТА СУ РЕКЛИ

7 јула 2018

Представник руског министарства спољних послова, Марија Захарова одговарала је на питање у вези са посетом Петра Порошенка Србији. Она је том приликом изјавила да свака држава има прамо да развија сарадњу са другим државама.Питање: Недавна посета председника Украјине Петра Порошенка Србији привукла је велику пажњу српској јавности. Председник Александар Вучић је одговорао на питања новинара, коментаришући оцене те посете које су се појавиле у неким медијима, у том смислу да се ни САД ни Русији подједнако не допада то како је дочекан Петар Порошенко у Србији.

Захарова: Русији се није свидело како су дочекали Порошенка у Србији?

Питање: Дописник руских медија на Балкану је дао такву процену.

Захарова: Можда је дао своју личну оцену? То је наш традиционални став: суверено је право држава да развијају односе са свим државама.  Никакве негативна оцене самом развоју односа Србије и Украјине са стране Русије не може бити. Ми смо сами усмерени на развој односа са Украјином, украјинским народом. Не може бити негативних оцена у вези са чињеницом о сарадњи између две земље.

Ако су током ове посете направљене неке анти-руске изјаве, наравно, не можемо их подржати нити се сложити с њима. Искрено, ми нисмо ни обраћали пажњу ни на то што је тамо изјавио Петар Порошенко.

(Правда)

KOMENTARI13 коментара

 1. Sančo Pansa says:

  Amerikanci su pritisli Porošenka da dođe u Srbiju i svojim dolaskom unese nered i napravi štetu srpsko -ruskim odnosima... Ništa od toga, još jedan promašaj u nizu američke diplmoatije...

 2. goran says:

  Pa, Rusi odrzavaju Porosenka na vlasti. Sto bi im smetalo to sto je njihov covek popio kaficu sa Vucicem.

  • Velika Metla says:

   Горан,ако је то БАШ тако како си написао зашто онда не нападну Русију и отму им оно шта им је иначе на "нишану"(ресурсе,нафту и гас)? Могли су је напасти деведесетих година,јер је тада Русија била слаба економски! Нема логике да су Руси у дилу с "капицама",а овамо им војску гомилају на руским границама! Једино ако "газда" те војске није различит у односу на "газду" капица"!

   • goran says:

    Gazda je samo jedan. Inace ne bi bio gazda.

  • Strahinja says:

   'de si "Gorane"... ? :-) Nema te vekovima sa tvojim "pametnim" komentarima...

 3. Velika Metla says:

  Ниједна озбиљна и нормална држава се неће мешати у послове других држава,ПОГОТОВО ако није позвана да се умеша било војно,било економски! Видите ли народе да су Кинези почели освајати Африку без и једног опаљеног метка? Тако се то ради,сарадња,а не бомбе и "секирче демократија"подивљалих и разуларених коњокрадица наци-американаца!

  • Sančo Pansa says:

   Slažem se sa Vama da Kina radi obavlja posao na fin način...Slično je radio i Napoleon, narodima koje porobi oplemeni život, ulagao je u školstvo i sprovodio neke mini reforme...Mnogi su se radovali njegovom dolasku...ali NE i Rusi! :) Nema sumnje da Rusija kontroliše ogromno Ukrajinu, ima masu svojih ljudi među Ukrajincima. Porošenku sluša Zapadnjake, ali i Putina preko tajnih njihovih kanala, no, ipak ne može da zaustavi plaćenike i ultra nacionaliste - naciste...U svakom slučaju Zapadnjaci su izduvali u Ukrajini, kao u Gruziji, Siriji, Turskoj, Libiji, i nadam se da će tako biti i u SRBIJI, i da ćemo uskoro najuriti stoku!!!

 4. rajko says:

  I rusi ali i ukrajinci su nasi veliki prijatelji. Ko u to sumnja moze da poseti groblje oslobodioca Beograda i na grobovima procita imena koji su svoje kosti ostavili ovde da bi mi bili slobodni.

  • dane Radakovic says:

   ukrajinci su komunisti staljinovi ko je im dao ukrajinu za drzavu odcepijoje od rusije i stvorijo crvene ustase u ukrajini da vladaju crvena banda titina i staljinova su naj veci nepretelji SRBA I SRBIJE

 5. Kulak says:

  Volimo Rusiju a waltzmana primamo jer postoji.Samo toliko.

 6. DonDon says:

  Ma koga briga za Porosenka. On bio i otisao, a pola Srbije nije ni znalo da je dolazio

 7. DUSKO says:

  RUSE NE INTERESUJE NI POROSENKO NI VUCIC !! TO SU DVA NEUPOTREBLJIVA PSA CUVARA ZAPADA !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u