ОГЛАСИО СЕ БЕРНАР-АНРИ ЛЕВИ: Жао му што Америка више не бомбардује по свету! ОВИХ ПЕТ ЗЕМАЉА ПРОГЛАСИО „ОСОВИНОМ ЗЛА“

ОГЛАСИО СЕ БЕРНАР-АНРИ ЛЕВИ: Жао му што Америка више не бомбардује по свету! ОВИХ ПЕТ ЗЕМАЉА ПРОГЛАСИО „ОСОВИНОМ ЗЛА“

3 марта 2019

Пише: Дмитриј КОСИРЕВ

ПЕТ зомби-краљева и четири владара убице истине –овако данашњи свет види француски гуру либерализма Бернар-Анри Леви.

Левијев либерализам је, иначе, особен толико да су овом филозофу на друштвеним мрежама дали надимак Крвави јер није било „хуманитарне интервенције“, нити рата који је водио Запад, а да их он није одобрио. Чак је приговарао: да је требало да ударе још јаче.

Постоји још мноштво таквих акција које његов вољени Запад није извео, па га леви жестоко критикује за `млитавост`.Утолико је интересантније што гуру либералног екстремизма тврди да су друштва класичних западних земаља (и не само њихов) „постала адска.

Он је уверен да их је у ад претворила олигополија GAFA — Google, Apple, Facebook и Amazon.

Реч је о новој Левијевој књизи коју мноштвом интервјуа промовише по свету. Наслов јој је „Империја и пет краљева“.

На овом месту има смисла подсетити да се и други гуру либерализма-глобализзма – Френсис Фукујама – претходних дана жалио да овакву демократију није прижељкивао. Чак је указао да се демократска Америка распада на мноштво нетолерантних групација које мрзе Америку, а још постају све радиикалније и мрзе се међусобно. Све у свему: такође – ад.

Фукујама и Леви нису Маркс и Енгелс западних либерала — то су веома различити људи који се не слажу баш у свему. Али, када та два гуруа практично истовремено говоре да са западном демократијом нешто није у реду, то му дође као – побуна пчела против меда.

Хајде да видимо чине није задовољан Леви.

Он у интервјуу American Interest тврди: у почетку је GAFA била оличење узлета америчке моћи (у коју леви полаже велике наде), а сада се већ поставља питање – да ли је GAFA још Америка или је постала нешто друго?

Леви је уверен да се GAFA не потчињава никаквим законима и да није јасно коме служи.

према његовим речима, у почетку је бил осве ОК јер је у то време била прва револуција са којом је свако добио право да се на интернету слободно искаже. А онда је дошла револуција број два која је дала некима право да траже респект за своје погледе…

У овоме је кључ за размишљања либерала.

Либерализам, то је наравно слобода, али за истинске либерале а не за свакога… А Леви сада тврди:

„Пред нама је колапс саме идеје истине, постојања истине и суштине истине, а за њено угрожавање одговорност је GAFA“.

Ствар је у овоме: истина је плод рада филозофа, али не било којих, већ Левија и њему сличних. А са GAFA се испоставља да да свако може користити јавбни простор за своју истину и чинити то на равној нози са истинољубивим либералима.

Чињеница је да GAFA сада за све те друге уводи беспоштедну цензуру, али се леви тога не дотиче, као да се боји да поверује у своју срећу.

Раније је свако имао право да остане у сенци, право на анонимност и свој лични простор, а сада се нико – због `слободе речи` и дивљања социјалних мрежа – више нигде не може сакрити. Друштво је постало `адским`.

Леви има крупна питања за четири `убице истине`. Зато нема питања за `пет краљева`. То су лидери Русије, Кине, Турске, ирана и Саудијске Арабије.

Њима је посвећена друга половина његове књиге. Тек на тим страницама почињеш да схваташ шта је права истина.

Леви је American Interest рекао: „Та петорка не дели наше вредности, а то значи да су нам – непријатељи. То су и моји и ваши непријатељи, као и већине ваших читалаца. Та петорка мрзи оно што је у нама најбоље… Она мрзи нашу љубав према слободи. Она мрзи нашу равношравност мушкараца и жена. Она мрзи наш слободни дух“.

Леви за Русију тврди да је држава-зомби, да је истовремено и мртва и жива, да јој је тело живо, а да јој је душа умрла. Таква империја, по његовој процени, не може никога угрожавати.

Уважени филозофе, хајде одлучите се: ако Русија нема никакве вредности и не може помоћу њих никоме бити претња – како је онда за вас ипак претња?

Ово је важно у размишљањима и левија и Фукујаме и других дивова глобализма и либерализма: они у суштини не мрзе реалну Русију, са Кином, Турском и осталима, већ праве од њихових друштава и држава најстрашнији мит који и њима самима не изгледа уверљиво.

Зашто?

Све је врло просто: све што говоре Леви и њему слични намењено је својима у Европи и Америци. Сугеришу им: имамо страшног непријатеља, али ако сами још нисмо зомбији – са нама ће све бити нормално. На жалост, код нас је лоше – екстремисти и социјалне мреже наше друштво претварају у ад, а још се велика Америка одрекла од свог лидерства и не жели да било кога бомбардује .По првом наређењу исправних филозофа.

Ево, генерација мислилаца, која је 90-их створила концепцију `глобалног света`, посматра како све иде неправилно, понајпре зато што (Запад) заборавља и гура устрану своје мислиоце-утемељиваче.

То је – по њиховом мишљењу – права катастрофа. А све остало се може некако преживети.

(Факти)

KOMENTARI16 коментара

 1. sergej says:

  Ovom umnom degeneriku trebe terapija sa CIKLON B!!!

  • Kulak says:

   Levi je kreten koji je namerno pisao laži o aliji izetbegoviću,pokušavajući ga evropskoj javnosti predstaviti kao bajnog demokratu i kozmopolitu iako je znao da je alija islamski fundamentalist. Levi je znao da piše laži, a ipak ih je pisao.Pokvarenjak i kreten.

 2. Ime neko says:

  Ljubav prema slobodi? Kakav gaf....kakva iluzija....kakvo zamajavanje obicnog naroda....Razneli su demonstrante u Parizu i dalje....Albaniji....Americi...Indijance rasuli po rezervatima....U austriji dosao legalno na vlast covek, skinuli ga posle 6 meseci sankcija austriji....hahhahaha...o kojoj slobodi ovaj ocvek prica? Samo je on vidi? Jer on slobodom naziva da svako moze da radi ono sto njih par hiljada zamisle? A medju njima i on? Ovaj je zreo za Lazu....toponicu.....besplatno cemo mu dati pomoc...

 3. Velika Metla says:

  Ово је говедо тек сада схватило да са западном демокраДијом као нешто није у реду! Е па да,није у реду зато јер не можете више да пљачкате остатак света,уствари не можете да га пљачкате онолико колико би сте сами хтели! Његово лице одаје КО је овде на овоме дуњалуку зло! Из лица му избија голо зло!

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Hahahahahaha, na šta liči...da li je i "dobar izgled" njih isto tako jedna od tih njihovih "ugroženih vrednosti" ??? :-)))))))))))))))))))))))))

 5. Vesko says:

  Ako ima je taj Dzelat Klovnovske face glavni filozof onda je jasno zasto genocidni monstrumi Zapada idu na dno istorije, nezadrzivo. Hvala svima koji su ucestvovali u bombardovanju tortama ovog klovna u Beogradu. Da je vise slicnog aktivizma letele bi torte po reverima po Beogradu jos vise!

 6. padre says:

  Pa ko bi delio vaše vrednosti, kad vam je prva da treba bombardovati?Koja junačina, on bi sve bombardovao, a strah ga da ode kog frizera, da se malo urdi, da ga ovaj ne ubode makazama!

 7. Maksa says:

  Glava je izbombardovana ovom debilu

 8. zora says:

  Ti si covece mentalni bolesnik.(Tu es mon vieux un malade mental.)Znala sam to jos kad si komentarisao bombardovanje Srbije.

 9. samostalan says:

  Anri Levi je nacista, uvek zedan krvi, najveca sramota, jevrejski zlocinac.

 10. Armagedon says:

  класична ционистичка индоктринација

 11. Baracuda says:

  Vladimir: nije on niti malo glup, strahovito se obogatio prvo 1991 sa nevjerovatnom propagandom protiv srpskog naroda ! On, Bernard Kušner,novinari Florans Hartman, Remy Urdan i ostali, svi cionisti su bili zajedno u ne samo dezinformaciji, nego u satanizaciji Srba ! Tokom rata u BiH više puta je primio Aliju Izetbegovića u Parizu, zna se zbog čega, a bio je česti gost u Sarajevu ! Direktno je umiješan u rat Francuske u Libiji, jer je bio navodni savjetnik Sarkozija ! Konstantno prisutan na francuskim medijima, a ni F od filozofa !

 12. Pastrovic says:

  Lako je meni za ovu nistariju, no se pitam sto ce mo sa isto takvom domacom nistariju? Pogadjate: Goran Markovic!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u