Ono što je Vučić dobio od Moskve nije dobijeno još od vremena Tita..

Ono što je Vučić dobio od Moskve nije dobijeno još od vremena Tita..

12 jula 2014

Putin Vucic 98032Stručnjaci tvrde da je premijer Vučić uspeo da srpski politički kapital, stečen neutralnošću u vezi sa ukrajinskom krizom, pretvori u ekonomski benefit koji je Rusija malo kome priuštila.

Neki su čak skloni da kažu da ono što je Vučić dobio od Moskve nije dobijeno još od vremena Tita.

– Predsednik Putin nema susrete s kancelarima, izuzev sa onima koji dolaze iz Nemačke i Velike Britanije, a Vučića je primio, i to, umesto na protokolarnih sat, na dva sata razgovora. Ova poseta ima kapitalnu vrednost jer, po mojim saznanjima, Vučić je ekonomski dobio od Moskve ono što nije dobijeno još od vremena Tita. Kad to kažem, ne mislim samo na Južni tok već i na obećanje da će se problem s „Petrohemijom“, ali i „Železarom Smederevo“ rešiti – kaže politički analitičar Dragomir Anđelković za Kurir.

Sličan stav ima i njegov kolega Branko Radun:

– Ova poseta za nas ima veliki ekonomski značaj, a za Rusiju politički. Vučić je srpski kapital, stvoren odbijanjem uvođenja sankcija Rusiji, uspeo da kapitalizuje brojnim ekonomskim benefitima koje nije dobila nijedna zemlja. Prema mojim saznanjima, pored investicija u Južni tok, ruski kapital će završiti i u „Železari Smederevo“, a naša šansa je i proširenje sporazuma o slobodnoj trgovini. Rusija zauzvrat nije tražila da Srbija menja svoj kurs prema EU, već samo da njen kapital ne bude više diskriminisan na srpskom tržištu – kaže Radun.

KOMENTARI2 komentara

  1. MILOŠ says:

    ANĐELKOVIĆ je pametniji kada ćuti jer je prošlo više od 2 godine od kada su na vlasti a ništa korisno nisu uradili. Uvek su im krivi Žuti, plavi , crveni i ne znam koji sve, a oni samo obećavaju i ništa neće uraditi To su sve PREVARANTI kao i oni prije njih.?????

  2. Časlav Kuzmanović says:

    Željezara Smederevo je inače prva veća investicija u Srbiji posle Drugog sv. rata i podignuta je uz pomoć ruskih kredita i strčnjaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *