ОПЕТ ПРОВОЦИРА! ТАЧИ СЕ ОГЛАСИО ПРЕД САСЛУШАЊЕ У ХАГУ: Рат на Косову је био праведан

ОПЕТ ПРОВОЦИРА! ТАЧИ СЕ ОГЛАСИО ПРЕД САСЛУШАЊЕ У ХАГУ: Рат на Косову је био праведан

13 јула 2020

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи изјавио је да још није одлучио ко ће га бранити у Хагу, где треба да га саслуша Специјализовано тужилаштво Косова.

Коментаришући одлазак у Хаг, Тачи је рекао да је тачно да је пре неколико дана, када су Специјална већа објавила саопштење о могућности подизања оптужнице против њега и Весељија, био заказан састанак у Белој кући како би се, у сарадњи са САД, дошло до мировног споразума „који би отворио пут разумевању и помирењу и који отвара сигурну перспективу за Косово и цео Западни Балкан“.

„Зато наглашавам да су тај пут исекли или прекинули, али нико не може пољуљати уверење у вредности САД и западног света“, навео је Тачи за албански Топ Ченел.

Каже да верује у праведност рата који је вођен на територији КиМ, тврди да није прекршио ниједно међународно право и поручује да ће се одазвати позиву Специјалних већа, као и саборци из такозване ОВК, преноси Косово онлајн.

Сматра да се десила историјска неправда када су основана Специјална већа, али је оценио да је одлука о Специјалном суду, коју је донела косовска скупштина, била тешка, али у стратешком смислу исправна.

Тачи је рекао да Приштина не сме да изгуби поверење у западни свет, нарочито у, како је навео, своје савезнике САД, НАТО и ЕУ.

„Ово поверење не сме се пољуљати, јер би у супротном требало да одлучимо или да наставимо са НАТО, САД и ЕУ или да се препустимо у руке оних који нису признали независност Косова, и тиме би се питање Специјалних већа пребацило у Савет безбедности УН“, рекао је Тачи.

Тачи тврди да је на КиМ дошло до геноцида и етничког чишћења и да је Приштина суочена са, како је навео, околношћу плаћања цене слободе.

Кљан Косова претходно је објавио да је Тачи стигао у Хаг, где ће данас бити саслушан, као и да ће га, како је наведено, бранити британски адвокат Џефри Најс.

KOMENTARI2 коментара

  1. SiNiša says:

    На...о је! Проћи ће као Насер О.

  2. Gagi says:

    "Tači je rekao da Priština ne sme da izgubi poverenje u zapadni svet, naročito u, kako je naveo, svoje saveznike SAD, NATO i EU". NISTE vi njihovi saveznici, zapad nema saveznike vec samo sluge, nekolicina vas su dobro placene sluge koji prave haos na ovom prostoru. Prvenstveno pravite stetu svom narodu a zatim Srpskom narodu.Nisu vam istorijski saveznici oni koji su vam ostavili zivote vasih cukundedova na nasoj zemlji kada vam je poginuo vas vodja Djordje Manijak. On vas je poveo na ovaj prostor sa Sicilije jer vam je tamo pretila opasnost od istrebljanja, jos tada ste trazili zivotni spas jer su i tamo spoznali ko ste.Kasnije su Srbi napravili veliku gresku jer su se neoprezno mesali sa vama,to ih je na kraju skupo kostalo jer je u vama kroz generacije ostala ona prokleta neljudska klica. Kakva vasa besa i cast, to je samo bila perfidna maska koja je prikrivala pravu sustinu ljudskih zlotvora.Da je to tako, da je to istina, pokazuje vasa spremnost da bez grize savesti trujete narode i tudju decu. Na taj nacin hranite svoj narod i decu, E jadnici, tesko vama, tek vam teske muke predstoje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u