ОПОМЕНА ИЗ АУСТРИЈЕ: Ако Вучић прекроји Србију, прекројиће и Босну

ОПОМЕНА ИЗ АУСТРИЈЕ: Ако Вучић прекроји Србију, прекројиће и Босну

17 септембра 2019

Лидер Народне партије Аустрије (ОВП) Себастијан Kурц треба да престане да “пали” на Балкану, истичу Штефи Kриспер и Дуглас Хојс из аустријске партије Неос.

Он је реаговао на интервју који је бивши аустријски канцелар дао агенцији Тањуг.“ОВП својим неодговорним приступом угрожава безбедност Западног Балкана и Аустрије”, оцењују они, поводом изјаве Kурца да ће Аустрија прихватити свако решење до којег дођу Београд и Приштина у дијалогу, па и промену граница.

Променом граница дуж етничке линије, какву замишљају Александар Вучић и Хашим Тачи, не треба се играти, упозорава Kриспер.

Он додаје да би подршка Аустрије таквој опцији могла водити ка томе да “националистичке снаге” на Балкану, посебно наводећи босанске Србе под Милорадом Додиком, захтевају исто, што ће, оцењује, водити дестабилизацији целог региона.

Неос у саопштењу подсећа да на тако нешто већ годинама упозоравају експерти из више земаља. “Себастијан Kурц заступа неодговорну и опасну спољну политику”, истиче Хојос.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Mile says:

    Da li će uskoro da izvrše i aneksiju Bosne i Hercegovine poput one iz 1908 godine? Naime ponašaju se kao da se juče dogodio Berlinski kongres iz 1878 godine. Tada je Austrougarska dobila pravo na okupaciju Bosne i Hercegovine i na razmeštanje svojih garnizona između Srbije i Crne Gore u Novopazarskom Sandžaku koji je ostao iza Turske. Od 1918 pa do 1992 po njima NIKO I NIŠTA je postojao na ovom prostoru, nije bilo nikakve države sve dok oni nisu ponovo došli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u