ОПОМЕНА ИЗ АУСТРИЈЕ: Ако Вучић прекроји Србију, прекројиће и Босну

OPOMENA IZ AUSTRIJE: Ako Vučić prekroji Srbiju, prekrojiće i Bosnu

17 septembra 2019

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc treba da prestane da “pali” na Balkanu, ističu Štefi Krisper i Duglas Hojs iz austrijske partije Neos.

On je reagovao na intervju koji je bivši austrijski kancelar dao agenciji Tanjug.“OVP svojim neodgovornim pristupom ugrožava bezbednost Zapadnog Balkana i Austrije”, ocenjuju oni, povodom izjave Kurca da će Austrija prihvatiti svako rešenje do kojeg dođu Beograd i Priština u dijalogu, pa i promenu granica.

Promenom granica duž etničke linije, kakvu zamišljaju Aleksandar Vučić i Hašim Tači, ne treba se igrati, upozorava Krisper.

On dodaje da bi podrška Austrije takvoj opciji mogla voditi ka tome da “nacionalističke snage” na Balkanu, posebno navodeći bosanske Srbe pod Miloradom Dodikom, zahtevaju isto, što će, ocenjuje, voditi destabilizaciji celog regiona.

Neos u saopštenju podseća da na tako nešto već godinama upozoravaju eksperti iz više zemalja. “Sebastijan Kurc zastupa neodgovornu i opasnu spoljnu politiku”, ističe Hojos.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mile says:

    Da li će uskoro da izvrše i aneksiju Bosne i Hercegovine poput one iz 1908 godine? Naime ponašaju se kao da se juče dogodio Berlinski kongres iz 1878 godine. Tada je Austrougarska dobila pravo na okupaciju Bosne i Hercegovine i na razmeštanje svojih garnizona između Srbije i Crne Gore u Novopazarskom Sandžaku koji je ostao iza Turske. Od 1918 pa do 1992 po njima NIKO I NIŠTA je postojao na ovom prostoru, nije bilo nikakve države sve dok oni nisu ponovo došli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *