ОПОЗИЦИЈА ЈЕДНОГЛАСНА: Биће крађе на изборима!

ОПОЗИЦИЈА ЈЕДНОГЛАСНА: Биће крађе на изборима!

1 марта 2017

srbija_izbori_epa_main 436

Иако у председничким кампањама наступају одвојено, изборни тимови Вука Јеремића, Саше Јанковића и Бошка Обрадовића (Двери) сагласили су се у једном – заједничкој борби у спречавању нерегуларности и крађе на председничким изборима, и заштити права бирача да на њима бирају слободно, неометано и без страха.

Изборни штабови тројице председничких кандидата позивају пре свега Републичку изборну комисију (РИК) да призна право судским оверитељима да, уместо нотара, оверавају потписе грађана.

– Закон о избору председника изричито наводи судске оверитеље, а не нотаре, као надлежне за оверу потписа. У супротном, због недовољних капацитета нотарских канцеларија и притисака власти на њих, биће угрожено или онемогућено право појединих председничких кандидата да поднесу кандидатуру – наводе у тимовима тројице кандидата.

Они кажи у да би Скупштина Србије требало да оснује Надзорни одбор за контролу избора, у коме ће бити представници свих парламентарних странака, који мора да надгледа цео изборни процес и поднесе јаван извештај Скупштини и грађанима Србије.

Такође, позивају и председницу Скупштине Мају Гојковић да одмах упути званичан позив Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) како би, као и до сада, били независни посматрачи на изборима.

– Како надлежни државни органи нису применили препоруке ОЕБС-а од 24.априла 2016. године за исправком многобројних неправилности током изборног процеса, потребно је да ОЕБС изборни процес надгледа од самог почетка – наводе у изборним тимовима.

Они апелују на државне органе да не допусте и не понављају нерегуларности које су забележене у извештају ОЕБС-а са прошлогодишњих парламентарних избора.

Извор: Правда.рс

KOMENTARI2 коментара

  1. Garavi Srbin says:

    Izbori su samo farsa i predstava za budale koje veruju u te izbore ! Izbori i demokratija su izmisljeni da na vlast drzave dodju ludaci i da je totalno uniste .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u