ОПОЗИЦИЈА ЈЕДНОГЛАСНА: Биће крађе на изборима!

OPOZICIJA JEDNOGLASNA: Biće krađe na izborima!

1 marta 2017

srbija_izbori_epa_main 436

Iako u predsedničkim kampanjama nastupaju odvojeno, izborni timovi Vuka Jeremića, Saše Jankovića i Boška Obradovića (Dveri) saglasili su se u jednom – zajedničkoj borbi u sprečavanju neregularnosti i krađe na predsedničkim izborima, i zaštiti prava birača da na njima biraju slobodno, neometano i bez straha.

Izborni štabovi trojice predsedničkih kandidata pozivaju pre svega Republičku izbornu komisiju (RIK) da prizna pravo sudskim overiteljima da, umesto notara, overavaju potpise građana.

– Zakon o izboru predsednika izričito navodi sudske overitelje, a ne notare, kao nadležne za overu potpisa. U suprotnom, zbog nedovoljnih kapaciteta notarskih kancelarija i pritisaka vlasti na njih, biće ugroženo ili onemogućeno pravo pojedinih predsedničkih kandidata da podnesu kandidaturu – navode u timovima trojice kandidata.

Oni kaži u da bi Skupština Srbije trebalo da osnuje Nadzorni odbor za kontrolu izbora, u kome će biti predstavnici svih parlamentarnih stranaka, koji mora da nadgleda ceo izborni proces i podnese javan izveštaj Skupštini i građanima Srbije.

Takođe, pozivaju i predsednicu Skupštine Maju Gojković da odmah uputi zvaničan poziv Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) kako bi, kao i do sada, bili nezavisni posmatrači na izborima.

– Kako nadležni državni organi nisu primenili preporuke OEBS-a od 24.aprila 2016. godine za ispravkom mnogobrojnih nepravilnosti tokom izbornog procesa, potrebno je da OEBS izborni proces nadgleda od samog početka – navode u izbornim timovima.

Oni apeluju na državne organe da ne dopuste i ne ponavljaju neregularnosti koje su zabeležene u izveštaju OEBS-a sa prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Izvor: Pravda.rs

KOMENTARI2 komentara

  1. dusko says:

    Kad je Srbiji pa nije bilo !!!

  2. Garavi Srbin says:

    Izbori su samo farsa i predstava za budale koje veruju u te izbore ! Izbori i demokratija su izmisljeni da na vlast drzave dodju ludaci i da je totalno uniste .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *