ОПТУЖНИЦА против Тачија – ЗАМКА ЗА СРБИЈУ

ОПТУЖНИЦА против Тачија – ЗАМКА ЗА СРБИЈУ

29 јуна 2020

Не очекујем да ће Хашим Тачи бити осуђен за ратне злочине на Косову, изјавио је Давид Штокингер, један од функционера Социјалдемократске партије Аустрије.

Према његовом мишљењу, објављивање предлога оптужнице против Тачија је више „шаргарепа“ за Београд, јер запад, пре свега САД и ЕУ, желе да постигну коначно решење косовског проблема, са коначним циљем признања Косова.Он сматра да Тачи неће бити осуђен, имао је, каже, добре везе са Западом, а има и са актуелним западним политичарима и дипломатама.

То се видело, наводи Штокингер у изјави достављеној Танјугу, и приликом представљања његове књиге „Хашим Тачи – Нова држава, модеран државник“ на Бечкој дипломатској академији пре две године.

Подсетио је да је Тачи био тесни савезник, делимично и у пријатељским односима ом са многим западним војним и дипломатским представницима, који су ОВК финансирали и опремили, јер је НАТО-у служила као јефтина копнена снага у рату против бивше Југославије.

Тачи се, наглашава Штокингер, уз своју мрежу из времена рата и подршке за проглашење независности, винуо до врха политичке сцене у Приштини, сцене којом и иначе, примећује, доминирају бивше вође ОВК и њихове мафијашке структуре.

„Не верујем, на основу свега што се до сада десило и што Тачи све зна, да ће бити осуђен“, каже он и примећује да би, заправо, ако би Тачи био осуђен, практично морали бити осуђени и бројни бивши западни политичари и војне вође као што су Бил Клинтон, Медлин Олбрајт, Јошка Фишер, Весли Кларк…

Штокингер каже да је за њега било неочекивано објављивање оптужнице против Тачија и других, а сматра и да је број жртава за које је одговорна терористичка организација ОВК далеко већи од оног који се помиње у тим оптужницама.

Штокингер каже да је сарадња НАТО, ЕУ и Тачија била дуго година веома блиска и да Тачи много тога зна о западним политичарима и војним вођама.

KOMENTARI2 коментара

  1. Bora says:

    To se zna, da je obtužnica pusta želja pravde i istine, da se zapad igra sa Srbijom i da nema ništa od ulazka Srbije u EU, da Šiptari odugovlače i odbijaju dijalog zbog neizvesnosti glasanja ko će biti USA predsednik a zna se i da Tači i njegovi krvavi političari prave haos na KIM. Doći će pravda kada se Srbi ujedine, a neprijatelji nas teraju na ujedinjenje, samo tako možemo savladati nepravdu i laži...

  2. Mlj1228 says:

    To je na žalost prava istina!!! Tačiju nikada neće biti suđeno, samo zato što zna pravu istinu zapadnjačkih lidera, koji su ga obučavali kako da uništi Srbe i Srbiju. Radio je za francusku obaveštajnu službu (DST), danas (DGSI), što su naravno skrivali u Rambujeu, ali i na svim ondašnjim pregovorima! Svi su znali, i znaju, za njegove zločine, pa stim, ovo je samo medijsko podkopavanje kpodjebavanje) Srbije, da podpiše nezavisnost Kosmeta! Kad bi njega osudili,da ima pravde, onda bi morali i Haradinaja, ali bi se i mnogi zapadnjaci našli na crnoj listi, kao na primer Kušner!Zato Srbijo... Pamet u glavu!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u