ОРБАН ОДГОВОРИО СЕРГЕЈУ ТРИФУНОВИЋУ!

ОРБАН ОДГОВОРИО СЕРГЕЈУ ТРИФУНОВИЋУ!

15 априла 2019

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да је изјава лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића о досељавању Мађара у Србију „неуспешна“.

„Чујем да има један опозициони политичар који каже да ће се много Мађара доселити у Србију. Нажалост, ми немамо довољно Мађара ни код куће“, одговорио је Орбан на питање новинара о Трифуновићевим коментарима на митингу у суботу.Након те, како је сам рекао, шале, мађарски премијер је рекао да је једна од тема заједничке седнице влада Мађарске и Србије била и демографија, што је „добра област за размену искустава“.

Према његовим речима, никада није добро када много људи одлази из неке земље и тражи посао у иностранству, а Мађарска је до скоро имала тај проблем.

„У региону је важно јачати самопоуздање. Мађарска је много трпела и патила, многи су отишли“, навео је Орбан.

Тај тренд је преокренут, изјавио је он, програмима подршке породици и становању, па се у последње време више људи враћа у Мађарску него што из ње одлази.

„Ако то може Мађарска, зашто не би могла и Србија, и друге земље“, рекао је мађарски лидер.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да Србију чини богатијом то што има 23 националне мањине и да став који је изнео лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић о тој националној мањини није званични став Србије.

Брнабић је новинарима у Суботици казала да мађарска национална мањина доприноси јачини, култури, богатству у Србији и да је то све супротно ставу Трифуновића.

„Ово није званичан став Србије, то је неупитно и то је потпуно супротно ставу огромне већине обичних грађана у Србији“, рекла је Брнабић.

Она је казала да у Србији има 23 регистроване националне мањине и да оне имају своје Националне савете, што Србију, како је казала чини богатијом.

Трифуновић је на протесту опозиције у суботу, 13. априла у Београду оптужио председника Србије Александра Вучића да жели да Србију насели људима друге националности, међу којима је споменуо и Мађаре.

KOMENTARI4 коментара

  1. Budi Bog s nama says:

    Ser Joža je previše sklon ispadima, kao i redovono u svakom filmu u kojem je igrao neku ulogu, tako potpuno isto i u ovom filmu "Srbija Ludnica". Serjoža nije normalan, naravno. Iako našem vrlom predsedniku po dosovskoj savremenoj demokratiji i treba svašta reći i pljunuti, problem je što tolika mržnja čoveka izbacuje iz takta. Možete ga okriviti za 99% promašaja ali za taj 1% baš sa tim mađarima nemožete. Sergej je pukao kao zvečka ali je problem što nije baš ni inteligentan za neku politiku. Beli i Prilepak su prema njemu genijalci od kojih se i Mali Alek plašio. Dakle nikakva nova stranka, već stranka Preletačevića Srbije bi jedino tu mogla nešto da učini. Samo Jako!

  2. Boze Pravde says:

    Orbane kazi ti nama koliko ste Srba asimilirali, pa onda da se diskutuje.

  3. petrovgrad says:

    Da su u Srbiji svi problemi, kao sto je Ma]arsko pitanje gde bi nam bio kraj. Klasican dupli idiot, kome je mesto u zatvor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u