ОРБАН ПОБЕСНЕО И САСУО У ЛИЦЕ ЕВРОПОСЛАНИЦИМА: Не знате ви…

ОРБАН ПОБЕСНЕО И САСУО У ЛИЦЕ ЕВРОПОСЛАНИЦИМА: Не знате ви…

12 септембра 2018

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан снажно је данас одбацио критике на рачун његове владе, док су европосланици расправљали о томе да ли Будимпешти треба увести санкције због наводног подривања вредности ЕУ.

Европски парламент је расправљао о могућим санкцијама због мађарске политике у областима миграција, медија, корупције и цивилног друштва, за које противници тврде да су у супротности са демократским вредностима ЕУ и владавином права.Орбан је током дебате тврдио да је Мађарска на мети због антиимигрантских ставова.

„Овај извештај не поштује мађарску нацију. Ви мислите да боље од Мађара знате шта је Мађарима потребно“, рекао је Орбан европосланицима.

Он је изјавио да би увођење политичких санкција Будимпешти било први случај у историји ЕУ да „заједница осуди свог граничара“.

„Не прихватам да снаге у ЕП које подржавају имиграцију и мигранте прете, уцењују и неистинитим оптужбама клевећу Мађарску и мађарски народ. Какву год одлуку да донесете, Мађарска неће пристати на изнуде, Мађарска ће бранити своје границе, зауставиће илегалну миграцију и заштити своја права, ако треба и од вас“, навео је мађарски премијер.

ЕП ће сутра гласати о предлогу за покретање процедуре о владавини права, засноване на извештају комитета ЕП за грађанске слободе, правосуђе и унутрашње послове, што би могло довести до тога да Мађарска изгуби право гласа у ЕУ у оквиру процеса познатог као члан седам.

Европска комисија је покренула процедуру члана седам против Пољске због наводног урушавања независности правосуђа. Случај Мађарске је први пут да на покретање те процедуре позива Европски парламент.

Ипак, мало је вероватно да ће заиста доћи до увођења санкција јер се очекује да ће Варшава и Будимпешта заштитити једна другу.

(Бета)

KOMENTARI11 коментара

 1. milorad says:

  močvara u briselu ispušta gasove:) Samo zadnje im je to -MNOGE članice nisu spremne da budu geto za centraloafričke migrante.

 2. Envy says:

  Što mi nemamo precednika kao što je Orban?

 3. opet ja says:

  Mogu samo da mu pljucnu pod prozor he he Svaka mu cast, tako se brane država i narod. Ne sećam se da je on ponudio nekome korekciju granica i slične protivustavne gluposti.

 4. Vendej says:

  Jedino još bivši Srbi,( Madjari, Poljaci, Slovaci , Česi i Istočni Nemci(Kamenica iliti Kemnic), pružaju otpor satanističkoj čudovišnoj eu! Germanska I romanska rasa pognute glave čeka pred giljotinom.

 5. Fotopress says:

  Orban je u pravu,jer neki podmecu zadnjicu zapadu samo da bi se odrzali na vlasti.Neka se azilanti uzbore u svoj zemkji ili neka ih prime njihovi sunarodnici u Dubajiu na primer.Netreba da opterecuju Evropu.Bravo Orbane!

 6. jazol says:

  Uvek sam bio ponosan na to da sam mađarske nacionalnosti ali danas sam još malo više ponosniji od proseka. Toliko puta su mađari bili prinuđeni da se bore za nekoga. Došlo je vreme da se izbore i za sebe. Predsednik Orban i vlada su učinili prve korake i to se nekima ne sviđa. Sve što se sada događa je delo Soroševih plaćenika koji se ne ustručavaju lagati za svog gospodara. Bravo Viktore!!!

  • Snežana says:

   Orban vam je prostak iz 19.veka Ako želite da ostanete tamo, u 19. veku ok ali to nije za ponos u civilizacijskom smislu. Pozdrav iz 21. veka.

 7. др says:

  Е, наш председник-премијер-министар Вучић да ЕУ каже све Србе истерати из Србије а населити азиланте он би то урадио, за то Господину Орбану честитам на храбрости и одансту народу Мађарске и читавој слободољубивој ЕВРОПИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u