ОРБАНОВА ОЛУЈА – СВЕТ У ШОКУ: Дани владавине “Новог светског поретка“ су завршени ГРАДИМО ХРИШЋАНСКУ ДЕМОКРАТИЈУ

ОРБАНОВА ОЛУЈА – СВЕТ У ШОКУ: Дани владавине “Новог светског поретка“ су завршени ГРАДИМО ХРИШЋАНСКУ ДЕМОКРАТИЈУ

14 маја 2018

Мађарски премијер је упозорио да су дани владавине “Новог светског поретка“ над планетом готови, јер се Мађарска успоставља као “хришћанска демократија 21. века“.На почетку свог четвртог мандата као премијера, Виктор Орбан је изнео свој нови храбар план за земљу, рекавши: “Звезде изнад Мађарске сијају светлије него икада.“

“Мађарска је спремна да преузме велики изазов,“ рекао је Орбан. “Сада ћемо водити велику игру.“

“Уместо да покушамо да поправимо либералну демократију која је у проблему, изградићемо хришћанску демократију 21. века која гарантује људско достојанство, слободу и безбедност, штити једнака права мушкараца и жена, модел традиционалне породице, ставља кочнице на антисемитизам, штити нашу хришћанску културу, и пружа могућност за одржавање и развој наше нације,“ изјавио је он. “Морамо то рећи гласно, јер не можете реформисати нацију у тајности: ера либералне демократије је готова.“

Подсећајући на инаугурациони говор председника Трампа 2017. године, Орбан је зрачио патриотизмом и оптимизмом за будућност своје нације, док је позивао Мађаре да се уједине и Мађарску поново начине великом, извештава Неwсwарс.

Он је изнео оквир за своју нову администрацију, ону за коју каже да ће радити на трансформацији Мађарске у најбезбеднију и нацију која ће се најбрже развијати у Европи – ефекат за који се он нада да ће позитивно утицати и на суседе Мађарске.

“Не постоји ништа лепше, безбедније, древније и заштићеније него што је наш карпатски басен,“ рекао је Орбан. “Знам да ће многи то сматрати немогућим, али ја мислим да је за Мађарску могуће да постане једна од првих пет европских земаља за живот и рад до 2030. године.“

“Ја ћу обављати све своје дужности у интересу Мађарске и мађарског народа, и у складу са хришћанским вредностима.“

Према анализи коју је спровео Институт Нéзőпонт уочи мађарских историјских избора у априлу, Орбанова коалиција ФИДЕСЗ-КДНП је “најјача политичка сила“ међу свим старосним демографским подацима у земљи, повећавајући своју базу за око 500.000 гласова још од 2014. године, што указује на то да би ова коалиција могла да настави да добија изборе у догледној будућности.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARI7 коментара

  • Velika Metla says:

   Ритер,шта да се ради,неко проводи свој живот храбро и гине храбро,а неко проводи беду од назови живота липсавајући 16 пута дневно! Боље је бити лав два сата,него миш цео живот! Наравно да бити лав није за миша!

 1. evangelist says:

  Čista desetka Orbane, ako postoji neka svetlost kao zvezda vodilja i primer za ostale države onda je to upravo stav ovog velikog čoveka Orbana. Za pravi boljitak svakog društva jeste upravo ova hrišćanska demokratija čije stavove navodi Orban. Neka ga Bog blagoslovi i osnaži u ovoj nameri, kao i svakog državnika koji želi to isto za svoju zemlju.

 2. oliver says:

  Izdao se u momentu kada je u govoru spomenuo"borbu protiv-antisemitizma"!Upravo su tradicionalni hrišcani ti kojima se najviše zamera za tzv.antisemitizam.Baca narodu prašinu u oči i ništa više.Još jedan bedni populista i prikriveni-liberal.Patetično.

 3. Za Srbiju says:

  Jedini predsednik, koji radi za interese svoga naroda u Evropi. Svi ostali su marionete SAD.

 4. opet ja says:

  Iza Orbana stoje konkretni rezultati, a na žalost Srbija nema političara tog kalibra. Mađarska i Mađari na prvom mestu, pa onda može sve ostalo. I pravo ime za takvog čoveka - Viktor!

 5. Milos says:

  Sve je lepo rekao osim ovog za hrišćanstvo. Bliskoistočne religije su kuga, spas za Evropu je ili paganizam ili ateizam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u