ОСНИВАЧ „БЛЕКВОТЕРА“ САВЕТУЈЕ ТРАМПУ да на Венецуелу пошаље приватну најамничку војску

ОСНИВАЧ „БЛЕКВОТЕРА“ САВЕТУЈЕ ТРАМПУ да на Венецуелу пошаље приватну најамничку војску

4 маја 2019

САМОПРОГЛАШЕНИ председнуик Венецуеле Хуан Гуаидо изјавио је да не искључује страно војно мешање ради свргавања Николаса Мадура.

Чак је нагласио да не искључује „страну војну интервенцију“ зато што је „постала јасна права природа мадуровог режима“.Тактички је додао да би то била „крајња мера“, а да је он тобоже за „мирну транзицију власти“.

Гуаидо, наравно, функционише по инструкцијама из Вашингтона и утолико зна шта говори и зашто.

Међутим, пре могуће директне америчке агресије против Венецуеле, Вашингтон ће вероватно покушати са индиректним војним мешањем. И зато што Доналду Трампу уочи почетка борбе за нови мандат у Белој кући уопште нису потребни амерички војници који се кући враћају у мртвачким сандуцима.

Ерик Принс — оснивач најпознатије америчке приватне плаћеничке армије „Блеквотер“ – јавно је предложио Трампу да на Венецуелу пошаље једну од „приватних војски“ од 4.500-5.000 војника“.

Још је, сасвим директно, указао да за ангажовање најамника неће морати да полаже рачун бирачима, а да се од њиховог деловања – ако нешто крене лоше – може лако дистанцирати.

Принс је посебно нагласио да ће се наћи ко ће финансирати операције најамника.

Признао је да то „не гарантује америчку победу“, али да вреди покушати.

Индикативно је да се огласио и вд америчког министра одбране, Патрик Шанахан, који је јавно рекао да и он и цео војни и државни врх располажу потпуним и поузданим подацима о стварном стању ствари у Венецуели. Односно: да неће бити шпијунских пропуштања и грешака каквих је било уочи почетка инвазије на Ирак.

Шанахан није случасјно поменуо Ирак.

Трамп је у фебруару откреио да се не слаже увек са својим тајним службама јер праве грешке. У том контексту је поменуо Ирак и нагласио да је рат у ираку за САД био непотребан рат, а да је Вашингтон потом на Блиском истоку потрошио 7 трилиона долара.

KOMENTARI4 коментара

 1. Rafmanjinov says:

  Kad covek pogleda sta ovi ludaci rade,a ova pogana zapadna evropa cuti i jos ih podrzavaju,i onda pricaju o pravima coveka,naroda,i drzava,tako su unistili Irak,izmislili sve,samo da bi napravili haos,Libija isto,Sirija,isto,Egipat isto,sad je dosla na red Venecuela i taj UN zasto to postoji,kad svo vreme gleda sta ovi ludaci rade i nista ne preduzima,daj Boze da im uskoro dodje kraj,i njima,i svim njihovim vazalima,i onom odvratnom ostrvu,sa sve njihovim gmizavcima.

 2. mrak says:

  Kad nema ko da te skine kilavi kilonjo, amerikenjski pisoplotonjo ...

  • Velika Metla says:

   мрак,он ти је присталица глобалиста који уводе хаос по свету где год могу,и није их брига како народи пролазе,живе ли,или умиру,јер су они опкољени јаком полицијом и војском по птреби,па им нико не може прићи! Њима хаос и одговара,јер су заштићени у том хаосу,зато се и боре из петних жила да како очувају хаос у свету,тако и да га "увезу" где год смеју и буде им омогућено,јер у хаосу опстају,док пљачкају остале народе! Примера имаш безброј,Либија,Ирак,Авганистан,Србија,Кувајт,покушај у Сирији.......,свуда где могу!

 3. Velika Metla says:

  a da je Vašington potom na Bliskom istoku potrošio 7 triliona dolara. Па шта ако је потрошио толико новца? Штампарија тих папира зелене боје ради 24/7,а једини вам је проблем да обезбедите толику радну снагу колика је потребна да покријете све три смене штампарије! Не постоји на свету држава која би финансијски могла опстати,а да троши толико легалног новца колико ви трошите! Сви ти долари које штампате су без икаквог покрића! Ваш "бог" долар је као и све ваше остало лажни "бог"!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u