ОШТАР ОДГОВОР КИНЕ ВАШИНГТОНУ: Гледајте своју државу!

ОШТАР ОДГОВОР КИНЕ ВАШИНГТОНУ: Гледајте своју државу!

14 марта 2019

Кина је оштро осудила критику Вашингтона у годишњем извештају Стејт департмента о поштовању људских права у тој земљи и у „сопственом годишњем одговору САД“ поручила да САД као самопроглашене заштитнице људских права у свету треба првенствено да погледају своју државу.

Стејт департмент је критиковао поштовање људских права у Кини, укључујући и злоупотребе над муслиманском мањином у области Ксињианг.

Државни секретар САД Мајк Помпео истакао је злоупотребе људских права у Ирану, Кини, Јужном Судану и Никарагви у годишњем извештају, и посебно истакао Кину као лигу за себе у непоштовању људских права.

Директор Одељења Стејт Департмента за људска права Мајкл Козак рекао је „да такво непоштовање људских права муслиманске мањине у области Ксињианг није забележено од 1930. године“, очигледно мислећи на прогоне Хитлерове Немачке и Стаљинову политику.

Портпарол Министарства спољних послова Кине Лу Канг је изјавио „да је амерички извештај као и обично пун идеолошких предрасуда и неоснованих оптужби“ и навео да је Кина послала Вашингтону одговор у вези са тим.

„Саветујемо САД да погледају како се код њих поштују људска права и да прво воде рачуна о сопственим стварима“, додао је Лу Канг.

Кинеске власти су издале „годишњи извештај о побијању критика“ из Вашингтона.

Очигледно је реч о двоструким стандардима, оценили су из кинеског државног савета и додали да је Америка самопроглашени бранилац људских права.

Извештај истиче и недостатак медијских слобода, упркос томе што је сама Кина на ранг листи „Репортера без граница“ прошле године била на 176. месту испред Сирије, Туркменистана, Еритреје и Северне Кореје.

„Слобода медија је нападнута без преседана“, пише у извештају Кине и указује се на случајеве хапшења репортера у САД и спречавања новинара да раде свој посао.

Америчке власти настављају да оптужују медије за креирање лажних вести и ствара се атмосфера застрашивања и непријатељства, истиче се у кинеском извештају и указује на случајеве где је Бела кућа одузела акредитације неким новинарима.

Председник Кине Си Ђинпинг ретко одговара на питања репортера и нема портпарола.

Кина је одбила критику поштовања људских права и указала да је милионе људи подигла из сиромаштва, те да нико нема право да критикује њен начин владавине.

rs.sputniknews.com

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    Кад наци-американци говоре о поштовању људских права,то је исто као и кад најгора проститутка говори о чистоћи морала,и то оног,ни мање,ни више,највишег морала!

  2. A akoM says:

    Kornelije Kovač je od USA plagirao njihov dugogodišnji hit..."Trla baba lan,da joj prođe dan"...!Pa je zašutao a ovi još pjevaju!Ne prestaju,iako su već svima s tom farsom smiješni i dosadni!Tko još vjeruje u USA demokraciju?!?

  3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    SAD su zadnja robovlasnička država i ono je ukinuto tek nedavno, i sad oni govore drugima o ljudskim pravima ???? I te kaubojske NVO-strani špijuni se usuđuju da zastupaju kaubojsku stranu i drže predavanja i kritike o ljudskim pravima nama ovde a pola amerikanaca nema zdravstveno osiguranje i živi u šatorskim gradovima !!! Šta, kad bankari maznu nečiji krov nad glavom i pošalju ga na cestu i pod šator to je ok sa kaubojskog stanovišta ljudskih prava ali kad nekog na paradi nazoveš pederikosom onda je to straaašno kršenje ljudskih prava??? Pa oni skupa sa kaubojskim USA su bolesnici i to mentalni !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u