ОСУДА УСТАШТВУ: Следи избачење из Европског парламента

OSUDA USTAŠTVU: Sledi izbačenje iz Evropskog parlamenta

2 juna 2019

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta zatraži je danas da Ministarstvo spoljnih poslova pokrene akciju da se hrvatskoj evroposlanici Ruži Tomašić oduzme mandat u Evropskom parlamentu, jer u medijima javno simpatiše ustaše i ustaški pokret.

Linta u saopštenju navodi da je dobro poznato da je Ruža Tomašić među najvećim srbomrscima u Hrvatskoj i to veoma direktno i često pokazuje kroz svoje javno delovanje:

“Njeno otvoreno veličanje zločinačkog ustaškog pokreta i ustaških zločinaca je glavni razlog što je ponovo na izborima za Evropski parlament u Hrvatskoj, kao i na onima 2014. godine, osvojila najviše glasova birača. Hrvatski državni vrh na čelu sa Andrejom Plenkovićem, Kolindom Grabar Kitarović i Gordanom Jandrokovićem se suštinski slaže sa Ružom Tomašić jer ćuti na njen brutalni govor mržnje, pozivanje na nasilje i ratnu retoriku.”Linta smatra da je sramota za Evropski parlament da će njegova članica i u narednom petogodišnjem sazivu biti „otvorena nacistkinja Ruža Tomašić“:

“Evropski parlament i druge institucije Evropske unije treba posebno da zabrine činjenica da je jednoj njenoj članici nacifašizam postao gotovo normalna pojava. Brojne činjenice potvrđuju tezu da je ustaštvo temelj današnje Hrvatske i da je ona nastala na zločinima i etničkom čišćenju Srba i sistematskom uništavanju i otimanju njihove imovine.”

Prema njegovom mišljenju, za većinu hrvatskih političara, crkvenih dostojanstvenika, kao i za većinu Hrvata, ustaše su borci za slobodu a ne zlikovci koji su izvršili genocid nad srpskim narodom:

„Razlika je u tome što Ruža Tomašić javno i bez uvijanja govori ono što misli većina hrvatskog naroda i elite“.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Šta li je izbačenje....:)

  • Za Srbiju says:

   Tzv. hrvacka reč za izbacivanje.

 2. Za Srbiju says:

  EU je Četvrti Rajh. Ne mogu nacisti da sankcionišu naciste.

  • Ivana says:

   Normalno ona samo radi javno šta eu radi tajno.

 3. mrzim sve hrvacko says:

  hah...mislim da bi jednostavnije bilo roknuti je

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *