ОТКРИВЕН ВЕЛИКИ СКАНДАЛ! Израел шпијунирао Трампа! Све америчке службе на ногама!

OTKRIVEN VELIKI SKANDAL! Izrael špijunirao Trampa! Sve američke službe na nogama!

12 septembra 2019

Američka vlada zaključila je u prethodne dve godine da Izrael najverovatnije stoji iza postavljanja aparata za nadgledanje mobilnih telefona, pronađenih u blizini Bele kuće i drugih osetljivih lokacija širom Vašingtona, smatraju tri bivša visoka američka zvaničnika.

Međutim za razliku od sličnih slučajeva, kada se dešavalo da se otkrije strano špijuniranje u SAD, administracija američkog predsednika Donalda Trampa nije ukorila vladu Izraela, niti će ta zemlja snositi posledice za takvo ponašanje.Mali uređaji, koji mogu da snimaju sadržaj poziva i upotrebe podataka na telefonu, najverovatnije su korišćeni za špijuniranje Trampa, ali i njegove najbliže saradnike i pomoćnike, rekao je jedan bivši službenik.

Za sada nije poznato da li je izraelski napor imao uspeha.

Kako se navodi, agenti FBI i drugih obaveštajnih službi koji rade na slučaju ubeđeni su da su izraelski špijuni postavili uređaje.

„Prilično je jasno da su Izraelci odgovorni“, rekao je bivši obaveštajac.

Portparol izraelske ambasade u SAD Elad Štromajer negirao je te navode istakavši da su potpuno besmisleni.

„Izrael ne sprovodi špijunske operacije u SAD“, rekao je on.

(Tanjug)

KOMENTARI5 komentara

 1. doktrina soka says:

  Verujem Izraelu,a i sto bi oni spijunirali Trampa,pa cionuisti sede u Senatu i u demokratskoj strancu i u konzervativnoj.Totalno kontroliraju vojne i civilne strukture SADe.Najveca drzava IZrael su SADe.

 2. persida says:

  Izrael spijunirao, ma nemoguce. Verovatno su sto Palestinci, isti oni koji kontrlisu Federalne rezerve.

 3. Kosovac says:

  Potpuno se slažem sa konstatacijom „doktrina soka” da je Amerika Izrailjova država. Takođe se slažem i sa ironijom koleginice perse, svi znamo da Palestinci ne kontrolišu federalne rezerve, znamo da ih Izrailjci kontrolišu. ……….Blizu smo, brlo smo blizu konstatacije da je Amerika okupirana. Kodža odavno. Ali evo, istorija je zabeležila moment pojave Donalda Trampa – Kenedi mu nije ni do polovine. Šta se desilo, ja nisam verovao da ću da doživim da vidim da li će neki od tih debila Amerikanaca da se seti i prikupi hrabrost da krene u borbu protiv sorošoida. Eto hvala Bogu, javio se neočekivano Donald Tramp. Počeo je sa zaustavljanjem investiranja „globalnog zagrevanja“, ali najveća mu je zasluga u razotkrivanju uloge sorošoida u antičovečanskoj delatnosti.

 4. Slobodanka says:

  To mu dodje slično poslu "Interna kontrola". Tramp je u startu pokazao da neće Vašingtonsku močvaru, a u toj močvari pored svega ostalog odavno su se razmnožili interesi Izraela i odavno su razradjene velike privilegije za Izrael. Taman posla da inovator i osobenjak Tramp, "osobenjak" je za ukus močvare, da ugrozi ambicije Izraela. U tom smislu jeste moguće da su ga Izraelci špijunirali, za svaki slučaj, kao kokošku koja nosi zlatna jaja.

  • Slobodanka says:

   Trampov cilj "Amerika na prvom mestu" - to bi ponekad ili donekle moglo da zasmeta i Izraelu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *