ОТКРИВЕНА ДУГО СКРИВАНА ТАЈНА: Српски војници добили ментални рат против НАТО

ОТКРИВЕНА ДУГО СКРИВАНА ТАЈНА: Српски војници добили ментални рат против НАТО

19 маја 2020

Није тајна да су бројни документи и нацрти Николе Тесле после његове смрти 7. јануара 1943. завршили у рукама ФБИ. Достигнућа чувеног српског научника Американци су искористили за унапређење сопственог наоружања. Манипулишући са нискофреквентним радио-таласима створили су авион командо соло (ец-130е), који је дејствовао и на положаје српске војске током бомбардовања СРЈ 1999. године.

То је потврдио и Си Ен Ен још пре 21 годину, када су говорили да ови авиони полећу из тајне базе у Италији са циљем да емитовањем пропагандних програма Радио Слободне Европе и Гласа Америке директно утичу на српску јавност и тако смање утицај тадашњег председника Слободана Милошевића, који је, наводно, имао строгу контролу над српских медијима.Међутим, ово није био једини задатак ових авиона. Наиме, помоћу специјалних антена на репу и трупу авиона емитовани су нискофреквентни радио-таласи са циљем да директно утичу на свет српских војника на положајима и код њих изазову депресију, апатичност, безвољност и страх како би једноставно одбацили оружје и напустили положаје. Али, како су признали старији наредник Мерлин Халдерман и поручник Мајкл Хекман, „резултати у рату против Југославије били су слаби, скоро мизерни и да то ипак нису очекивали“.

– Шта ћете, ни ми нисмо свемогући – додао је старији наредник Тим Грајнер из исте јединице.

За ова дејства америчке авијације знала је и српска војска. Како открива генерал Владимир Лазаревић, командант приштинског корпуса у време НАТО агресије, наши војници су се успешно супротставили и овој врсти напада.

– Од почека смо били свесни да се против наше војске и народа, осим бомбардовања, води и неокортички рат. Према извештајима које сам добијао са терена, дешавало се да авиони надлећу наше положаје, посебно у пограничном подручју, не бацају бомбе, већ емитују нискофреквентне радио-таласе који утичу на нервни систем човека. Током тих дејстава, међу појединим војницима је примећен поремећај понашања, неконтролисани покрети, апатија, безвољност… Све то траје док авиони надлећу, чим се врате у базу, дејство престаје – испричао је генерал Лазаревић.

Истакао је да су у питању били само спорадични случајеви међу српским војницима.

– Авиони су летели у формацијама, а како ми нисмо имали средства за одбрану, саветовали смо да се, уколико је могуће, војници склоне у заклон од чврстог материјала како би се ублажило дејство ових таласа. Морал наше војске је био на високом нивоу, ништа није могло да нас поколеба јер смо знали да стојимо на бранику отаџбине и то је било јаче од свега, па и дејстава ових авиона – закључује генерал Лазаревић.

Полетали из Италије и Тузле

Авион ец-130е, познат и под именом командо соло, је модификовани ц-130 херцулес авион ком су додате спољне антене, две ХФ радио-сонде, према врховима оба крила и три антене у облику печурке на врху летелице, уз бројне антене на стомаку. Део су 193. ескадриле Ваздушне националне гарде са седиштем у Харисбургу у Пенсилванији, а излећу из тајне НАТО базе у Италији. Посаду авиона чини стручњак за медијски рат, пет оператера, уз петоро чланова посаде самог авиона. За потребе пропагандно-психолошких деловања на Балкану део ескадриле био је распоређен и у Босни на аеродрому Тузла од августа 1997.

Прво, експериментално дејство ових авиона забележено је током напада на Ирак 1990, потом су дејствовали у БиХ, али и током бомбардовања СРЈ.

Гусари у етру

Међународни прописи о радио-дифузији и фреквенцијама не брину припаднике 193. ескадриле. Они су изнад тога јер лете на од девет до десет километара висине, одакле емитују нискофреквентне радио-таласе и суптилне поруке. Како не подлежу прописима, прозвани су гусарима у етру.

Чињенице:

* Командо соло је модификовани ц-130 херкулес авион намењен неокортичком ратовању

* Надлећу одређено подручје у формацијама и емитују нискофреквентне радио-таласе који утичу на нервни систем човека

* Циљ је изазвати поремећај понашања код непријатељских војника апатију, безвољност, страх како би се одбацило оружје и напустио положај

* Тим стручњака за небески медијски рат чине један официр и пет оператора, уз посаду авиона од пет људи

* У додатно танкирање горива најдужи лет трајао је 14 сати.

(Српски Телеграф)

KOMENTARI13 коментара

 1. Fric says:

  Toliko smo imali rakije na položaju da niko nije obraćao pažnju na te gluposti.

  • Риста says:

   Свака част, Фриц. Лепо рекао Батко да ко пије вотку, не добија корону.

 2. persida says:

  Teslin zrak smrti je nemocan protiv domace brlje, Tesla to nije mogao znati jer nikada nije ni pio, jeo je hranu za zeceve i bio suvonjav kao saraga.

  • Zaliv says:

   Perso tebi treba jedan dobar.... kakav bre zrak smrti chuda mudha to su samo fantazije. Ti znas sta je Tesla pio i jeo hahhaha idi lupaj u serpicu

  • Klaus says:

   Zrak smrti je nešto totalno deseto od ovoga a tesla nije bio suvonjav već je imao pravu kilažu koju je i trebao da ima za svoju visinu

 3. Beli Orao says:

  Персида , незнам да ли си женско у стварности кад причаш о Тесли баш мало претјерано , имам осјећај да ти имаш позамашну гузу!!!

  • persida says:

   Odgovorila sam ti slicnim jezikom, ali mi je komentar izbrisan. Kao sto vidis, nemamo svi ista prava. Moderator nije fer jer najpre nije trebalo pustiti tvoj komentar, ovde komentarisemo ponudjene tekstove, a ne fizicke karakteristike citalaca. Ali, ako je to dopusteno, onda nema smisla da ti komentarises moju guzu, a ja ne mogu tvoju k...

 4. Ratko Mladić says:

  Pa jeste to, NATO je smatrao da će dobiti predaju Srbije u toku prvih nekoliko dana od početka agresije, ali naš Slobo je dobio rat starom partizanskom taktikom. Oni su doduše zračili nas raznim zracima straha, smrti i slično, kao i nedavno zrakom "ostani kod kuće" u vreme korone. Međutim samo onaj koji zna šta je Tesla rekao o svom "zraku smrti" i sličnim vojnim izumima, razume da to još niko nije dobio od Tesle. On je rekao da svaki od takvih izuma uključuje desetak različitih patenata koje nije objavio, tako da ako neko upotrebi i shvati jedan od njih, neće moći da shvati i upotrebi ostalih devet da bi ostvario osmišljen efekat. Zapravo njegova želja je bila da patenat neprobojnog štita instalira u Srbiji jer je znao koliko je naš narod napaćen i napadan. Ali sve jedno pobedili smo uz malo kolateralne štete oko 3000 stradalih.

 5. Za Srbiju says:

  Velika zapadna armada profesionalnih vojnika i nepobedivih marinaca, nije imala petlju da se suoči sa srbskom vojskom, već je upotrebljavala nečasna tehnološka dostignuća jednog Srbina protiv njegovog naroda. Realnost je daleko od holivudskih filmova. Prljava banda razbojnička.

 6. Риста says:

  Интересантни коментари. Ја не смем да се свађам, јер сам кратког фитиља и одмах би пуцао а страдали би невини људи и жене. Млого сам пуцао у животу и неколико пута сам био полураспаднут, па ми ни то више не прија. Али кад смо већ код необјављених коментара, морате мало да се служите мозгом као и ја. Ма знам ја да би неки рекли да ја ту ствар и немам, али замислите, не би били далеко од истине. Када је испиrање мозгова у Србији узело маха, ја се одрекао неких можданих функција и никада их нисам поново укључио. Оно што је смело да ради, није баш неки велики мозak, али када га нежно употребиш може чак и да прође. А писао сам, није да нисам али ајд, поновићу. Персида је хтела да каже сплавару да између ногу има китову жену. Ту скоро сам споменуо лепоте српског језика.

 7. Риста says:

  Ја волим своје Србе али не баш ма где да су, ма шта радили и ма за кога радили. Пре пар година сам завршио "опус" Никола Тесла. Пошто је он за мене јаничар и пошто је због таквих из српских школа избачено "остајте овде", значи Србима је испран тај део схватања, никада нисам избрисао тај "опус" и користим га понекад. Прилично је велик и нажалост, страшно болан. Истина зна да заболи. Зато уопште нисам коментарисао овај чланак, али ћу само мало да убацим, не залазећи у грубе детаље. Када је мерички амбасадор после рата рекао убици Срба који се звао Тито, да треба мало да припусти бедне Србе у Немачку да помогну Маршалов план за обнову Немачке, Тито је Србима отворио границе и најбројнији и најјефтинији немачки гастарбајтери су за време Тита постали Срби. Оно што Срби радо добацују Хрватима да су аустријски коњушари, постало је ситница спрам српског коњушарења у немачкој и после рата и дан данас. Само Срби нису у стању да то схвате и сагледају како треба јер им Тиле променио део менталног схватања. За Србе је пребег Никола Тесла појам српства. Шта ту може још да се дода? Тек деценију касније су им се прикључили и полународи Југославије. Новојаничари. Тесла уопште није био ни популаран ни познат ни добродошао у старој Југославији, која је још увек помало била Србија. Да би оправдао "Чуј како фијуче ветар кроз пусте пољане наше" Тиле је исковао супер стара од Николе Тесле и запрашио Србе са небројено оправдања како је то лепо напустити Србију и постати Никола Тесла. Данас би ми слободно могли рећи да је од Николе Тесле направио старлету. Злоупотребио је једног јаничара да направи чак пар милиона јаничара. И Срби су насели. Отваране су школе са именом Тесле, улице добијале називе по њему и слично, мада Србија није имала ни трунке користи од америчког великана. А Цар Душан је сведен само на неколико редова у историјским књигама за српске ђаке. Срби се ни данас нису освестили и још увек радо славе своје новојаничаре. У почетку су, да би подржали ту Тилетову политику, амери ћутали и пуштали Србе да својатају Теслу као свог научника, али када је задатак обављен, Тесла је сврстан у америчке проналазаче и ускоро нико на свету неће дати пет пара што је он бивши Србин. Он је амерички проналазач и тако ће га историја спомињати. Срби се ту неће спомињати ни најмање, а и зашто би? Тилетов посао је један од милиона који је деформисао схватања Срба и бацио их на погрешан колосек. После Тита, неко је тај споредни колосек исекао и Срби су искочили чак и са њега у невиђене пропасти. Данас више и не постоје "пусте пољане наше" јер су чак и оне одузете Србима...Онако логички, рекли би сте "Па није Тесла крив због тога!" У праву сте, НИЈЕ. Он је живео свој јаничарски живот са пуним срцем. Срби су криви. И данас вас још увек воде погрешним стазама а ви трчкате као немачки коњушари и славите данашње и некадашње пребеге. Нећете схватити и нећете се отргнути док бар један Косовац не буде дошао на власт у Србији. А када дође, подржите га. Ја хоћу.

  • doktrina soka says:

   Tesla je hrvatski konjusar,a ne srpski.To sto mu je otac bio prota nema veze imamo ih i dans,prota, koji ljube zapad,a i oni vode Srbe. Inace Hrvati jako pate da budu u nbles drustvu,pa makar bili i cistaci ulica,samo da mogu pricati kad dodju kuci kako zive u Becu ili tamo negde,a krhaju slaninu i rakiju ko da nista tamo ne jedu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u