Откуд човек са потернице Интерпола уз Сергеја Лаврова у Београду?

Otkud čovek sa poternice Interpola uz Sergeja Lavrova u Beogradu?

14 decembra 2016

625705_sergej-lavrov-nemanja-ristic-beograd-foto-tanjug_f

Na fotografiji šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova sa pripadnicama pokreta „Zavetnici“ vidi se i Nemanja Ristić za kojim je raspisana Interpolova poternica.

N1 navodi da je reč o Nemanji Ristiću osumnjičenim da je jedan od organizatora neuspešnog terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori.

Lavrov se u ponedeljak, nakon što je zajedno sa ministrom za rad Aleksandrom Vulinom položio vence na groblje Oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu, fotografisao sa pripadnicima desničarske organizacije Zavetnici.

U levom uglu fotografije može se videti i Ristić (uokviren crvenim okvirom).

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom meseca na zahtev Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao crvenu poternicu Interpola za Ristićem zbog sumnje da je jedan od organizatora stvaranja kriminalne grupe koja je planirala da izvede terorističke napade na dan izbora u toj zemlji.

Pored Ristića na poternici su još i državljani Srbije Predrag Bogićević i Miloš Jovanović, kao i državljani Rusije Eduard Širakov i Vladimir Popov.

Viši sud u Beogradu je Ristiću u avgustu prošle godine odredio meru obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi, zbog toga što je uredniku Informativnog programa B92 Veranu Matiću, ambasadoru SAD u Srbiji Majklu Kirbiju i republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac pretio da će biti streljani.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Bajurina says:

    Ajd prestanite sa tim lažnim milinim tzv. "atentatom" mislim gluposti kad svaki pametan zna da je izmišljen od dukljana milogoraca-nato-eu i amerikenjaca i cia-e...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *