Овације за „Млечни пут“

Овације за „Млечни пут“

6 марта 2017

kul-ovacije-za-mlecni_620x0

У препуне три сале мултиплекса “Доли Бел” у Андрићграду у Вишеграду одржана је премијера новог филма Емира Кустурице “На млечном путу”.

Након пројекције Кустурица је рекао да је и више него задовољан због тога што се филм приказује или у новим биоскопима или у онима у којима су звук и слика перфектни, те да постоји емоција која се преноси директно.

– Снимање филма трајало је три године. Био је то тежак филм из разлога што смо се доста ослањали на екстеријер који је варљив. С друге стране та варљивост је била довољна да се најснажније оцртаjу унутрашњи човекови пејзажи, његова туга, радост и то је оно што подразумева спектар осећања у којима се одвија живот на Балкану – рекао је Кустурица.

Премијери је присуствовала и Слобода Мићаловић, која у филму “На млечном путу” игра лик Милене.

– Велика је част бити део Емировог филма и надам се да ће то бити дело којем ће се гледаоци радо враћати – истакла је Мићаловићева и кроз смех додала да је било напорно снимати, јер “професор” увек даје али и тражи максимум од целе екипе.

Пројекцији филма у Андрићграду је уз Кустурицу и Мићаловићеву присуствовало и троје вишеградских статиста.

ЛОКАЦИЈЕ

НОВИ Кустуричин филм “На млечном путу” сниман је на неколико интересантних локација у Републици Српској и Србији, а између осталог и у Андрићграду.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u