Овације за „Млечни пут“

Ovacije za „Mlečni put“

6 marta 2017

kul-ovacije-za-mlecni_620x0

U prepune tri sale multipleksa “Doli Bel” u Andrićgradu u Višegradu održana je premijera novog filma Emira Kusturice “Na mlečnom putu”.

Nakon projekcije Kusturica je rekao da je i više nego zadovoljan zbog toga što se film prikazuje ili u novim bioskopima ili u onima u kojima su zvuk i slika perfektni, te da postoji emocija koja se prenosi direktno.

– Snimanje filma trajalo je tri godine. Bio je to težak film iz razloga što smo se dosta oslanjali na eksterijer koji je varljiv. S druge strane ta varljivost je bila dovoljna da se najsnažnije ocrtaju unutrašnji čovekovi pejzaži, njegova tuga, radost i to je ono što podrazumeva spektar osećanja u kojima se odvija život na Balkanu – rekao je Kusturica.

Premijeri je prisustvovala i Sloboda Mićalović, koja u filmu “Na mlečnom putu” igra lik Milene.

– Velika je čast biti deo Emirovog filma i nadam se da će to biti delo kojem će se gledaoci rado vraćati – istakla je Mićalovićeva i kroz smeh dodala da je bilo naporno snimati, jer “profesor” uvek daje ali i traži maksimum od cele ekipe.

Projekciji filma u Andrićgradu je uz Kusturicu i Mićalovićevu prisustvovalo i troje višegradskih statista.

LOKACIJE

NOVI Kusturičin film “Na mlečnom putu” sniman je na nekoliko interesantnih lokacija u Republici Srpskoj i Srbiji, a između ostalog i u Andrićgradu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *