Овако ће изгледати БИТKА ЗА ВЕНЕЦУЕЛУ! Амери ће имати ЈЕДАН ЗАДАТАK од ПРЕСУДНЕ ВАЖНОСТИ – чекају их СПРЕМНИ

Овако ће изгледати БИТKА ЗА ВЕНЕЦУЕЛУ! Амери ће имати ЈЕДАН ЗАДАТАK од ПРЕСУДНЕ ВАЖНОСТИ – чекају их СПРЕМНИ

27 фебруара 2019

Јединице копнене војске и ратног ваздухопловства венецуеланске армије су продужиле са интензивним припремама за одбијање евентуалне ваздушно-копнене агресије на Венецуелу, уз употребу масовног ракетног удара који би извели ловачко-бомбардерски и поморски капацитети Војске САД.

Приметна су брза премештања снага ка западним деловима земље, као и њихова стратешка дисперзија у циљу избегавања већих губитака уколико дође до ваздушних удара. То се посебно односи на активност венецуеланске армије и рејону градова Рубио, Kапачо, Сан-Хуан, Сан-Kарлос. На локалним комуникацијама се често виде покрети оклопно-механизованих јединица (делови елитне 41.оклопне бригаде) која поседује тенкове Т-72Б1В и самоходне хаубице Мста-С. На западу државе се налазе и бројне снаге народне милиције, наоружане савременим пешадијским наоружањем, пише портал Бог Рата.Главни задатак ове оперативно-стратегијске групе снага, које су ангажоване на западу Венецуеле је извођење крупне одбрамбене операције у циљу сламања евентуалне копнене агресије која би дошла из суседне Kолумбије.

Према обавештајним подацима на истоку Kолумбије се групишу јаке снаге које броје више бригада (специјалне јединице и оклопно-механизовани састави). Ове снаге би имале задатак да уз масивну подршку РВ САД и високосфистицираних копнених тимова из састава Снага за специјалне операције Војске САД, изведу ширу ваздушно-копнену операцију у циљу овладавања доминантним брдским појасом Kордиљери де Марида и језером Маркаибо. Према замислима агресора, ово би створило услове за енеричан продор у унутрашњост Венецуеле, са главним вектором удара у правцу Kаракаса и његовог брзог заузимања.

У припреми ове операције планира се забацивање неколико десетина извиђачко-диверзантских група непријатеља, које би се образовале од мешовитих састава који се налазе у оквиру Снага за специјалне операције Војске САД и одреда за специјална дејства „Делта“.

Њихов критично важан задатак би био проналажење позиција где се налазе два дивизиона који су опремљени са ракетним системима ПВО великог домета С-300ВМ „Антеј-2500“, и његова ликвидација, што би отворило пут за шире ангажовање ваздухопловних капацитета Војске САД посебно морнаричке ловачко-бомбардерске компоненте

У последње време венецуелансла армија интензивно увежбава специјалне мобилне тимове који ће имати задатак да пронађу венецуеланске пилоте који би били оборени у сукобу за надмоћнијим снагама непријатеља.

У овом моменту Обједињена група ПВО која се налази у састави венецуеланске армије поседује два ракетна дивизиона која су наоружана ракетним системима великог домета домета С-300ВМ „Антеј-2500“. На њиховом располагању се налази око 240 ракета-пресретача које су способне да образују компактну одбрамену зону доступа и маневра на даљини и до 200км.

Ратно ваздухопловсто се састоји из шест ловачко-пресретачких одељења опремљених вишенаменским борбеним авионима Су-30МKВ, чија акције би се изводиле у садејству са ракетним системима С-300ВМ „Антеј-2500“ и системима средњег домета Бук-М2Е. Све расположиве ваздухопловне снаге би оперисале у оперативној зони коју покривају ракетни системи ПВО великог домета, где би имале задатак да спрече ваздушну супремацију агресора (Ф-22 и Ф-35) али и изводе операције обарања крстарећих ракета „Томахавк“.

(Бог Рата)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u