ОВО ЈЕ ИСТИНА О ИСТОРИЈИ Албанаца на овој територији

ОВО ЈЕ ИСТИНА О ИСТОРИЈИ Албанаца на овој територији

13 августа 2017

На Косову и Метохији (Старој Србији) било је, пола века после Косовске битке, само 46 новоусељених албанских кућа (Албанци су племе са Кавказа које је населило данашњу Албанију почетком 11. века), како сведочи први турски попис из 1445. године за области Дренице и Подрима.

А српских кућа: 12.844. У жупама: Косово, Сиринићкој, Средачкој, Ибарском Колашину, Биничкој Морави, Призренском Пољу, Лабу Шиптара тада нема.

У Пећи, на пример, тада није било ниједне албанске породице…

Чак, 1838. године скоро 400 година после првог турског пописа – у Пећи (како записује Јозеф Милер): Срби чине 92,09 одсто становништва.

Данас, после НАТО злочиначке-агресије, под називом „Милосрдни анђео“, у Пећи (седишту српског патријарха) живи само неколико Срба!

Долазак Албанаца на њихове данашње територије…

Албанци воде порекло са Кавказа. Албанија на Каквазу налазила се на истоку ове планине, између Каспијског мора и врха Кавказа. Једино по чему је та стара Албанија била позната јесу велики и опасни пси, такозвани кавкаски овчари.

Године 1043. побуњени намесник Сицилије, бивши византијски војсковођа Ђорђе Манијак, покреће војску преко Јадрана, у којој је било и Албанаца са женама и децом, да би у бици код Дојрана Манијак трагично изгубио живот.

Пораженим Албанцима, без бродова који су пали у руке Византинаца, Срби су омогућили да се населе у српском Поморју, околина Скадра (некадашња престоница Србије). Убрзо су се одомаћила два назива за ову етничку заједницу, турски назив Арнаути – “они коју немају где да се врате” и назив Шћиптар, којим су се Арбанаси најрадије називали.

Населили су се на данашњој територији Албаније, углавном су се бавили сточарством , пошто су живели у планинским пределима све до 17. века.

Искористили су најезду Турака и тако се одомаћили.

(vidovdan.org)

KOMENTARI19 коментара

 1. kuka says:

  Čak ni ovo objašnjenje nije sigurno. Albanci imaju i osobina nekih afričkih plemena. Ko zna odakle su dovučeni kao remetilački faktor. To su radili stalno. I danas migrante dovlače u ogromnom broju radi rastresanja i slabljenja evropskog jedinstva.

  • Jovan says:

   Verovatno je najtacnija iz vise izvora, ali ono sto je milenijumski problem Srba sto uvek prihvatamo i "hranimo pse koje nas posle ujedaju"! Kod Arnauta smo prekrsili zakon Silnog kojim se zabranjuje boravak dva Arnauta u mestu istovremeno i to nam se osvetilo. Isto i sa Slovencima i Hrvatima, ( i pokatolicenim i islamiziranim Srbima) kojima smo davali (i danas dajemo) veca prava od prava Srba. Danas u Srbiji sve manjine i manjinske grupe imaju mnogo. veca prava i finansijsku pomoc od Srba pravoslavaca kojima bi ova kolonija Srbija trebalo da bude mesto gde imaju najveca prava i privilegije i da se vidi i oseca da je Srbija zemlja srpska! Ali vlast od 2000 radi pod konrolom NATOTERORISTA i ne sme ni da se pomene tako nesto.

  • ff says:

   Jedina dava autohtona naroda na Balkanu su Crnogorci i Albanci ostali su pustokupljevina razlicitih naroda,zato i imaju velikih slicnosti

   • tigar says:

    Šta je sa Vinčanskom kulturom,nepismeni stvore!

   • Pantelija says:

    ciju si ti to istoriju citao nepismeni ...i ovbde si dosao da budes remetilacki faktor ....funjaro ...Srbi nicije svetinje ne ruse....

 2. Svetislav Surina says:

  Pa zar su srbi toliko glupi, da su današnju Albaniju prepustili šiptarima, a oni se povukli duboko na područje današnje srbije?

  • kuka says:

   Slažem se da u Srbiji najgore žive Srbi, ali to traje odavno. Ja se sećam još u vreme Broza je bilo isto ovako.

   • kuka says:

    Ovaj komentar je zalutao. On je odgovor Jovanu.

  • kuka says:

   Treba da ovu kobajagu debatu o Albanskom pitanju proširimo i preispitamo granice Albanije i uzmemo, ne šta je tamo naše, jer naše je sve, nego šta nam je najpotrebnije. A o KiM nema šta da se debatuje. To je srpsko i tako će i ostati.

  • milan says:

   Imas pravo da pogadjas ali, samo iz prve -:), nazalost po mene jer sam Srbin!

 3. Vlajko says:

  Nemamo mi problem sa kavkazkim albanima ni sa vlaskim ilirima. Problem su hebrejski manasijci, zovu ih "malisor" . To je hebrejsko pleme koje se u staro doba iz palestine preselilo u zemlji arcadiji. Tako da svetska bankarsko, masonska klika gleda da iseli albane i ostale a da napravi cisto manasijsku drzavu na balkanu. Pazite i solun i sarajevo, sve su to safardi. Kakvi su krajnji ciljevi bog ce ga znati.

 4. Way says:

  albanci, šćiptari, arbanasi ili arnauti su nastali od onih ružnih engleza koji su se množili unutar jedne familije, odnosno rotšilda (imaju istu zastavu kao i albanosi) i nadalje mešanjem sa jednom vanzemaljskom grupaciojm takozvanom satana. Ovi zadnji su pali anđeli i njihov duhovni otac i vođa je lično satana (protivnik Božiji) ili antihrist. Naravno bore se protiv hrišćana i svega Hristovog. Biće gubitnici - naravno.

 5. Karadjordje says:

  ocigledno je da istorijske činjenice nisu dovoljne da bi se sačuvala teritorija jer su medjunarodni sudovi politizovani. Jaka i dobra diplomatija, ekonomija i vojska su dovoljni za to.

 6. Ljuba Kragujevac says:

  Mene inreresuje jezik kojim govore. Sa kojim je sličan i kada , kako je došlo do toga.

  • Jovan says:

   Odgovor u vezi jezika Arnauta( i drugih novokomponovanih naroda na srpskom etnickom prostoru- celom Balkanu): Arnautski jezik i pismo su pravili Austrijanci koji su i ultimatumom predali srpsku prestonicu Skadar iako ga je srpski kralj Nikola i Srbi drzali), Rumunski su pravili pre 150 godina Francuzi izbacivanjem svih srpskih reci koje su cinile vise od 50%, pored romanskih koji su posledica romanizacije hiljadugodisnje(slicno turcizmima)! Makedonsko-bugarski je arhaicni srpski koji bio pogodan da bude drzavni uz naravno Vatikan -Getmansku asistenciju postavljajuci Nemce za kraljeva Rumunije i Bugarske(i Grcke) posle oslobodjenja od Turaka. Za hrvatski, bosnjacki, crnogorski sigurno vec znas-stpski otpad uz pomoc Vatikana, AngloAmera i Zapada. Znaci svi ti jezici su projekti Zapadnih sila( i nepravda)!

   • Miodrag says:

    Hrvatski istoricar Sharic tvrdi eksplicitno,da u cecenskom i albanskom izvornom jeziku ima izuzetno mnogo identicnih ili slicnih reci,sto ako je zaista tacno,nesumnjivo potvrdjuje tezu da su Albanci poreklom sa Kavkaza.

 7. Highlander says:

  Odbegli jezuita iz Vatikana, Alberto Rivera,u autobiografiji"vatikanske ubice " opisao je istoriju ove civilizacije kao borbu Vatikana za uništenje pravoslavnih.Šćipetari imaju aktuelnu ulogu u tom višemilenijumskom projektu,

 8. petrovgrad says:

  Mi Šiptare znamo onoliko, koliko oni žele da znamo o njima. To je izuzetno zatvorena skupina sa veoma primitivnim i nakaradnim običajima. To je jedini narod na svetu, kada umre ili pogine brat njegovu ženu uzima drugi brat. Nije redak slučaj da brat ubije brata da bi mu uzeo ženu. Šiptari jedu rukama, bez kašika, spavaju na podu a ne u krevetima. Spavaju obučeni. Sa Kavkaza se se doselila četiri plemena Toske, Gege, Šame i Ljape, ostalih 8 većih plemena grude, Klimenti, Gaši, Beriše, Hoti su islamizirana a potom Albanizovana Slovenska plemena. Ova četiri Kavkaska plemena drže pod čvrstom kontrolom ostala 8 plemena slovenskog porekla. Ta islamizirana slovenska plemena pokušavaju da se oslobode od kavkaskih plemena. Iza svega stoji Vatikan vekovima.

 9. Mica says:

  Ovaj komentar o crnogorcima i albancima je najaci.STAROSEDEOCI....HAHAHA staro sta?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u