ОВО ЈЕ ПРЕДСЕДНИК, ОВО ЈЕ ПРАВА РЕВОЛУЦИЈА – МАКЕДОНСКИ ПРЕДСЕДНИК ПОНОВИО ПРЕД ФЕДЕРИКОМ МОГЕРИНИ: „Не дам мандат плаћеницима, Македонци не желе европске реформе!“

OVO JE PREDSEDNIK, OVO JE PRAVA REVOLUCIJA – MAKEDONSKI PREDSEDNIK PONOVIO PRED FEDERIKOM MOGERINI: „Ne dam mandat plaćenicima, Makedonci ne žele evropske reforme!“

3 marta 2017

ivanov-mogerini-720

Đorđe Ivanov je i tokom razgovora sa Federikom Mogerini prodemonstrirao da je najsamostalniji i najsuvereniji predsednik države na Balkanu.

Ne samo da nije pokleknuo, pokolebao se i presamitio, nego joj je dlučno ponovio: da nije dao i da neće dati mandat za sastav vlade nikome ko pri njenom formiranju pregovara o platformi napravljenoj u drugoj državi, a još se radi o platformi koja ugrožava suverenitet i nezavisnost Makedonije i njeno unitarno ustrojstvo.

Iako je ona prethodno ocenila da je on nedavanjem mandata za sastav lvade Zoranu Zaevu (SDSM) prekršio „demokratska pravila“, on je dodatno naglasio:

„U pitanju je postizborna platforma kojom se ruše i Ustav Makedonije i Ohridski sporazum, a naša zemlja se dovodi u potčinjeni položaj i zavisnost od druge države. Građani su na izborim glasali za reforme, a ne za evropske reforme, a ne za političku platformu druge države“.

Posebno joj je stavio do znanja da je nezadovoljan što Evropska unija nije osudila flagrantno mešanje (Albanije) u unutrašnje poslove Makedonije. Upozorio je da to vodi široj destabilizaciji, a da neke neodgovorne izjave krizu dalje produbljuju.

Dodatno je ukazao: „Ovo je prilika da EU jasno i jasno osudi mešanje u unutrašnje stvari Makedonije i da potvrdi svoju privrženost nepovredivosti granica na Balkanu“.

Ne zna se kako je tekao okršaj između Ivanova i Mogerin iza zatvorenih vrata, ali je činjenica da je ona potom izjavila da je spremna da pomogne da politička ne preraste u međuetničku, pa i geopolitičku.

U svakom slučaju, sa Mogerini ovako nisu razgovarali i ne razgovaraju ni u Sofiji, ni u Beogradu, ni u Sarajevu, ni u Podgorici, ni u Tirani. Svuda se oko nje i ostalih iz Brisela – doduše, iz različitih razloga – manje ili više savijaju.

I uvijaju poput trbuđnih plesačica…

Verovatno bi se tom „umetnošću“ bavio i Ivanov da mu nisu udarili u državu i njen opstanak. Za razliku od nekih, on je prodemonstrirao da ozbiljno shvata i svoju državu i to što je upravo on njen predsednik…

KOMENTARI21 komentara

 1. Ojde seee says:

  I mora se nekako pocheti.. valjda ovako megzuetnichki , geopolitichki...

 2. deda mraz says:

  Ja jos ne mogu da verujem da ovakvi predsednici jos postoje i ovi nasi iz Miloseviceve ergele tj. plisani komunisticki cetnici imali bi sta da nauce.

 3. Vesko says:

  Leb i sol!

 4. darko says:

  OJDE SEES MORA SE NEKAKO POCETI AKO JE OVO REKAO SVAKA CAST NE DAJ TIM ZLOCINICMA DA NPARAVE ONO STO SU NAPRAVILI OD SRBIJE I OSTALH DRZAVA BIVJE JUGOSLAVIJE SIPTARI IMAJU SVOJA PRAVA AKO NECE NEK IDU U EVROPU

 5. ilija krneta says:

  brao deda . ima ljudi jos koji mogu da spase srbske zemlje ali nesmu od kriminalaca koje je tito postavijo u srbiji mora neko da kaze dosta je doslo vreme treba sa kradljivcima i izdajnicima ratovati u unutrosnosti a lako onda za komsije komsije preko placenika u beogradu grade nove drzave na srbskoj zemlji

 6. Stanko says:

  A u Srbiji su gotovo svi kandidati za Presednika POLTRONI. Birajmo one koji jasno hoce da vode Stbiju VLASTITIM PUTEM. Zaboravite PRELETACE i one koji menjaju politiku i po misljenje idu u Brisel.

 7. Rašo says:

  Ako je tako bilo, svaka mu čast! Još ako Zaeva i njegovu klapu uspeju tužit zbog izdaje, protiv ustavnog delovanja i ugrožavanja suvereniteta Makedonije, to bi bijo posao!

 8. Petković Željko says:

  Hvala Vam gospodine Ivanov nisam vjerovao da ima još uvijek političara od integriteta moralnih odgovornih i patriotski nastrojenih.Vi ste se pokazali onda kad je stvarno trebalo.

 9. Valjevac says:

  Ako je ovo istina. BRAVO CARE, tako govori pravi vodja!!!

 10. RS says:

  svaka čast,Ivanov,Crbija je uz vas!!!

 11. Goce says:

  Makodnija Srbija I Rusija pravoslavna Braca Zauvek. Ocisticemo ovo Zlo na nasim prostorima zauvek i nece biti stajanja.Crvena linija je prekoracena.

 12. Ivan says:

  Bravo, to je pravi odgovor državnika. Poštovanje o respekt.

 13. Ivanovsmosvi says:

  LEB I SOL https://youtu.be/foon7RdpAf8 CUVAM NOC OD BUDNIH

 14. Ma daj says:

  Treba reci NE i evropi i americi i rusiji i sorosu. Mozemo mi bez njih.

 15. Grifon says:

  Svaka cast,rodoljub i patriota...

 16. Sodom von Gomor says:

  KOJA JE TO SPRDAČINA KADA EU I SAD FAŠISTI GOVORE O DEMOKRATIJI.

 17. BRONSKI says:

  Na Makedonija ušte so ubistvoto na Pretsedatelot Boris Trajkovski koj so sopatnicite vo Kingerot prvo beše gaѓan so proektil od američki avion a potoa živi izgoreni od strana na SAD neformalno i e objavena vojna do uništuvanje.Pretsedatelot Trajkovski vo Mostar noseše dokazi za zlostorstvata na amerikancite napraveni vo Bosna,Kosovo i Makedonija. Makedoncite znaat i pratat ne se naivni.NE NA EU I NATO!!! Pretsedatelot Ѓorѓe Ivanov e svesen i patriotski Makedonec koj si ja saka i počituva sopstvenata država—Makedonija.

 18. milena nikšić says:

  Bravo Ilija Krneta, potpuno ste u pravu, dobro se brani Makedonija od Mogerini đavoljevog izmeta, tačnoje da kod nas se sve prodalo i pokralo, naroda je sve manje, bolje da smo se borili, nego slušali laži DS i SNS pa vidimo i sami kako smo prošli, svi radnici otpušteni, nemaju ni dinara država bedna, jadna samo rukovodstvo nije oni su tajkuni sa milijardama evra, mafijaši, lažovi, najgori šljam.U vladi ne možeš da nadješ poštenog čoveka.Zato vam kažem braćo Makedonci, ni slućajno u EU jer će vam i ti što imate uzeti, a za uzvrat će vam dati pokvarenu hranu, zagadjeni vazduh koji iz aviona svaki dan baca otrove, koji utiče i na ljudsku psihu, vodovod uništen i star oko 50 g,otrovan, mi ni vodu da pijemo nemamo, jer su EU i Nato plaćenici sve prodali za koje pare neznamo, niko nikoga ne pita, budite jaki, i kod nas se sprema haos za izbore, i nama je dosta VUČIĆA i njegovog lopovluka i laganja, ona je jedan sifilistički bolesnik.Samo gledajte svoju državu i narod da vam radi i da vam bude dobro.Mi smo ista vera isti narod. želimo vam puno sreće na putu koji ste izabrali, a šiptare i albance isterajte iz svoje države, voli vas srpski narod i želimo vam puno sreća <3

 19. Ljubinka says:

  Ivanov e nach pretsedatel, golem covek. Site go pocituvaat. Ja saka Makedonija i ja spasi Makedonija. A taa Mogerini se pokaa shto dojde, povejke nema da dojde. Vi blagodaram shto ste so nas

 20. Slave says:

  Idninata e vo obedineta seslovenska federacija, od raspafot na SFRJ dobivka ima samo albanija, site drugi mnogu zagubija.

 21. Nebeska Srbija says:

  Bravo bre!!Sve me sramota naseg predsednika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *