ОВО ЈЕ РАЗЛОГ – ЕВО ЗБОГ ЧЕГА АМЕРИКА И ЗАПАД КИДИШУ И НАПАДАЈУ РУСИЈУ (ВИДЕО)

ОВО ЈЕ РАЗЛОГ – ЕВО ЗБОГ ЧЕГА АМЕРИКА И ЗАПАД КИДИШУ И НАПАДАЈУ РУСИЈУ (ВИДЕО)

30 октобра 2020

Највеће налазиште злата на свету Сухој Лог у Сибиру до скоро је било скоро заборављено у Русији, а сада је највећи руски експлоататор злата Полиус, објавио да ради на осигурању стопостотног власништва над налазиштем чије су процењене резерве веће од 540 милиона тона руде, која садржи 40 милиона тројских унци злата вредних 76 милијарди долара!Према тој компанији, неразвијено сибирско налазиште је највеће на свету.

„Од 31. маја 2020. резерве руде у почетку се процењују на 540 милиона тона са просеком злата 2,3 грама по тони. То је еквивалентно 40 милиона унци“, рекао је извршни директор компаније Полиус Павел Грачев.

Совјетски геолози открили су налазиште давне 1961. године, а почели су да га проучавају 70-их година прошлог века. Међутим, тек недавно су извршена тачна мерења, а развој би требало да почне ускоро.

До сада се није развијала експлоатација, пре свега због удаљености и неприступачности терена и потребе да се уложи у одговарајућу инфраструктуру.

Према немачком часопису Фокус, сибирско налазиште је веће од огромног рудника злата Грасберг у Индонезији (32 милиона унци) и рудника злата Саут Дип у Јужној Африци (32 милиона унци).

Тренутна вредност унце злата је око 1.900 долара

„Ово потврђује статус Сухој Лога као највећег новог и активног рудника злата на свету.

Грачев је објаснио да ново налазиште, захваљујући повезаним резервама, обезбеђује Полусу позицију друге највеће светске компаније за вађење злата.

Прошлог месеца, Полиус се сложио да плати 128,2 милиона долара за куповину преосталих 22 одсто удела у гигантском депозиту. Полиус је највећи произвођач злата у Русији са имовином на територији Kраснојарске, Иркутске и Магаданске области и у Републици Саха (Јакутија).

Kомпанија је произвела 2,8 милиона унци злата 2019. године, а планира да произведе исту количину 2020. године.

KOMENTARI14 коментара

 1. šiško says:

  Nije zlato jedino što zapad zanima. U Rusiji ima toliko različitih bogatstava, da bi zapad pojeo svoju zadnjicu od muke što ne može da ih se dokopa. Naročito ih žulja to to svim tim nepreglednim bogatstvima raspolaže i upravlja neko drugi. Tom drugom ta bogatstva daju ogromnu moć koje se oni strašno plaše. A tek slatke, bele Ruskinjice... Ma da presvisneš od muke...

  • Vjatič says:

   Jenkiji samo žele da unesu demokratiju u tajgu,gde evidentno nedostaje, da promovišu rodnu ravnopravnost izmedju vuka i jelena, da suzbiju nenormalni bio-diverzitet u tom Ruskom svetu. Jednostavno, misle da će proći kao sa Indijancima, jer razmišljaju glavom veštice Tačer. .Ako krenu, niti će stići, niti će imati gde da se vrate.

   • šiško says:

    Sjajno si nam objasnio sve:) Naročito mi se svidja ona rodna ravnopravnost izmedju vuka i jelena:) Ali i ostalo je čista desetka.

 2. Риста says:

  У тај златни рудник се може доћи само пар месеци преко лета јер ОЛИГАРХ који га поседује неће да прави путеве а државу заболе. Злато свеједно завршава у Форт Ноксу и власника рудника заболе дупе за Русију. Машине које употребљава увози из Јапана и С Кореје и наравно, и то плаћа СВОЈИМ златом. Дакле, то није руско злато, није злато руске државе и руски народ нема ништа од тога, осим неколико стотина домородоца Руса који живе на том изолованом и неприступачном простору. У том руднику раде Руси који још увек себе хране ловом и риболовом јер ни један транспорт не допире до њих осим пар месеци лети. Када неки Рус успешно превезе багер купљен у Јапану до рудника, добије Орден Рада од РФ и Орден заслуга за народ. Сад вам јасно колико је тај рудник цењен од Руса. Немају ништа од њега а то што Русија добије 100 грама злата годишње као порез, уопште не делује као РУСКО богатство. Олигарси ће уништити Русију. Зато Запад и не напада Русију. Све што му треба олигарси извлаче или директно или преко Кине. Према томе, велика је грешка ако се мисли да се Запад спрема за напад на Русију. Он то само мало маше штапићем око Русије али нема разлога да нападне. Да поновим, сви ресурси Русије су доступни Западу и он их користи или преко олигарха или преко Кине или преко Немачке. А то што би Америка хтела да има директно власништво, НИЈЕ вредно војног напада на Русију, а плус Русија још увек има Нуклеарке заостале из СССРа. Технологија коју су олигарси развили, помало уз сарадњу чак и са државом, није доступна руској војсци осим као уникати а остало олигарси продају на светском маркету оружја. Пошто је светски маркет оружја углавном прихватио западне банке, паре које олигарси добијају прво лежу у Западне банке, а онда они дају Путину месечну или годишњу ренту за коришћење Русије најчешће колико им воља или тек да се власи не досете. Руски капитализам је наказна копија америчког капитализма и све док је тако, Америка неће напасти Русију. Зато Путин и не мења систем. Руска војска има само по неколико модела све савремене технологије наоружања које Руски олигарси у сарадњи са државом громогласно рекламирају по свету да би је боље продавали Арапима, Турцима, Кинезима, Индијцима. А имају и своје депоније застарелог и полутрулог наоружања. Америчка депонија старих тенкова је Саудија а Руска депонија је Србија. Само што Руска армија углавном још увек употребљава 10000 тенкова заосталих из СССРа па јој не треба баш нека велика депонија. То је други део тамне стране истине о америчком богатству Русије у Русији о коме врло мало знамо.

  • Suzuki Vitara says:

   Stari-rista prosuo si se kao kofa pomija, mrznja ce te unistiti,a nas Srbe protiv Rusa namamiti neces. Srbi se po Rusofilstvu prepoznaju. Rusija je majka, koja cak i ako se o nas slucajno ogresi mi je se ne odricemo i ne pricamo ruzno o njoj. Da nema majke Rusije ni nas ne bi bilo.

   • Риста says:

    Е брате мили, појма немаш ни шта сам писао ни шта ти мислиш. Онако слепо старачки тек да нешто кажеш. Вероватно си заљубљен у српске тајкуне лопине па браниш руске лопине. Они немају везе са руским народом и то буквално и радикално и поистовећивати моје осврте на руске олигархе са мојим осећањима према Русима генерално, може само глуп човек. Где ти виде мржњу према Русима? А не виде истину о њиховим лопинама него и те лопине сврставаш у Русе. Онако за тебе, руски олоигарси већином нису Руси. Добар део су жидови а још понеки је и муслиман и зато не граде Русију, него је само искоришћавају. Мало је правих Руса олигарха. Шта вреди слепом показивати и глувом говорити. Ниси ти ни први ни последњи који подмеће и лаже или у најмању руку ниси у стању да схвати о чему пишем. Зашто се онда уопште јављаш?

    • Suzuki Vitara says:

     Sta-ri, meni je drago sto ti imas tako visoko misljenje o sebi neshvacenom, a uz to ogorcenom. Ti bi Rusima odredjivao za koga ce da glasaju i koga ce da biraju. Po tebi im je bilo bolje za vreme komunizma izgleda, ili Gorbacovljevog i Jecinovog defetizma. Koliko si puta i gde bio u Rusiji i da li si video pozitivne ili kakve promene? Tajkuni u Rusiji nisu nastali u Putinovo vreme, nego su to ostatci komunonacistickog anti Ruskog sistema iz SSSRa koji se odrzavao na Ruskoj krvi i anti Ruskoj mrznji. Putin je uspeo da deo tih ne Ruskih oligarha natera da rade u Ruskom interesu, a deo je pobegao na zapad, odakle otrovnim strelama gadjaju Rusiju i ruskog predsednika. Nihova nacionalna struktura je po najmanje Ruska, sto je tradicija iz komunjarskih vremena, kada su samo ne Rusi mogli da budu u vrhovima boljsevickog aparata. Prvo im je bilo da zatru Rusko plemstvo i podele Rusko Carstvo na bezbroj republika i pokrajina, koje imaju pravo otcepljenja. Ali evo ti mlad i revolucionaran, kao boljsevici sto su bili, bi to cas posla resio i presekao, bez obzira na uslove i posledice, ne shvatajuci da je svaka evolucija bolja od naj bolje revolucije. Ako to ne shvatas, kad porastes kazat ce ti se samo. Ako ikad porastes i progutas svoju gordost.

  • Duca says:

   Mrzim Ruse, napisaću bilo šta, samo da je protiv Rusije, uostalom sam i protiv Srbije koja se ne rasprostre pod nogama zapada i da mu sve što traži. Neka nas bombarduju i truju zato što ne damo svoje, ništa i ne treba da je naše, najlepše je imati gazdu sa zapada, sloboda je za budale. Jesam li pogodio takozvani Risto, sve tvoje najdublje porive?

  • Риста says:

   За вас тако велике познаваоце свега што Риста не зна. Русија има један малтене нерешив проблем одувек. Русија нема дугорочну ни унутрашњу ни спољну политику и зато се копрца и сналази спрам ситуације коју јој Запад намеће. А то се зове - присилно вучење потеза. Када се то догађа, онда никад немате довољно времена и зато Руси увек гину ко стока. Када Русија реши такве ствари, имаће одговор на напад који ће бити и кроз 100 година. Невероватно је да Русија тога нема. А да има, не би се ни Цар усудио да продаје Аљаску, не би ни СССР постојао више од неколико година на леђима Руског народа и користећи руска богатства, него би га Руси урушили на брзака. Тешко да ви то можете да схватите а ја таквима ко што сте ви, заиста не пишем и немам намеру да објашњавам. А те дугорочне планове које ни једно руководство не може да промени, имају готово све државе Запада. САД су малтене најновија држава на Свету, постоје само трећину колико руска држава, али на самом почетку су направили дугорочне политике којих се и дана данас држе, а тога морају да се држе сви прецедници и сви олигарси Америке без изузетка и без обзира да ле је рат или мир. У Русији то мења свако ново руководство и зато Русија не може да се снађе. За само један век, они су променили феудализам за социјализам, социјализам за капитализам и - на крају века банкротирали тако јадно да је било жалосно гледати Русију на коленима.

 3. uddu says:

  Napadaju ih zato što su nesposobni da se brane !

 4. Риста says:

  Тако то изгледа кад се ограничени теоретичари размашу. Они ће у критици лопова Русије пронаћи мржњу према Русима, они ће вас закитити којекавим придевима и бити убеђени како су паметни. Добили сте одговор од удду-а у задњем коментару али вероватно вас погодило јако па сте завезали. Истина боли. А Русија је неспособна да се брани само зато што су власници Русије опет лопови. Ништа велико Путин није успео са олигарсима. Неки су побегли али онда је морао стати јер би срушио наказу од система коју су Руси копирали од Америке у потпуности, али новокапиталисти или олигарси се нису баш отргли да унапреде живот руског народа. Све што могу продају Западу, паре и данас извлаче из Русије, око 50 милијарди годишње према стидљивим информацијама самих руских политичара. И онда када дође до стани пани, увек народ мора да брани и своју државу и да стане испред лопина. После пар година и жртвовања милиона Руса, олигарси било каквог облика опет заседну на власт и музу ли музу. Било да су комунисти, феудалци или капиталисти. То Русија још није решила и докле год не реши те односе, остаће или изолована или ће пропадати кроз тешка банкротства. Шведска је једна од најбогатијих држава света, али има милион пута мање богатстава од Русије. Ствар људи који командују тим богатствима. Олигарси па и политичари Русије су покушали да копрају тај систем и јесу, али само нису "могли" да копирају како се држава и народ развијају. Зато Шведска има једну од најјачих технологија на свету. И војну и цивилну. А Русија има само војну. И то има захваљујући Путину а не олигарсима. Морао је да им прети, да им отима и да их суди али није смео да иде далеко и нашли су, НЕ решење, него компромис колико ће олигарси давати држави. А компромис није победа нити право решење. Ето, то је проблем Русије. Ако критикујем Русију и њен систем, онда то треба да допринесе променама макар кроз микро сазнања где је проблем. А ви што паднете снеба понекад, још нисте стигли ни близу те тачке размишљања, али мислите саћете се прославити када Ристу запљунете? Па не вреди вам, јер Риста зна шта говори и пише. Таквих ветропира сам ја срео у животу поприлици, понеке освестио, али ми досадило и вас остављам да плачете и да вам бале цуре од беса. Писаће Риста, писао је и пише да исправи макар један поточић и знам да људи прихватају бар делић оног што напишем. Довољно. А за вас падаче, више нисам ни заинтересован. Добро је што читате и само читајте. Не секирајте се. То ради на дуже стазе и имаћете чега да се сетите, за разлику од мене и сећања на вас. Да Риста не пише, ви никада не бисте били у стању ни један коментар да напишете а не још да изнесете и своје изграђено мишљење. Риста вам инспирација и узор како се размишља, па макар понекад и не био у праву, а то вама и није тако лоша инспирација. Ја се вашег мишљења не сећам дуже од читања јер га готово и немате. Ово ми је задњи пут да одговарам запењеним и уображеним буздованима плитког мозга. Осим када напишете ваш властити коментар па ме можда и заинтересујете, али такви као ви нису у стању да имају своје мишљење а још мање га напишу.

  • Duca says:

   Monti Pajton Cirkus je bio ništa posebno smešno za tvoje tekstove. Da gubim vreme pišući tekst o tome ko i kako upravlja zapadom i kako je Rusija uspela da opstane a sada i da jača u takvom okruženju, kada su ekonomski jači, brojniji 10-tak puta, bezobzirniji, … hteli da je unište, to je duga priča. Jedino tačno u tvojim tekstovima je nemanje dugoročnih planova zbog promena sistema, ali sada je i tome kraj. Više ne mogu da im nametnu menjanje sistema, ne mogu se mešati u njihov izbor vlasti, svetska situacija se potpuno promenila - da Kina stane, sve bi stalo uključujući zapad, ni robe, ni delova da se sklopi kod sebe, ni rezervnih delova za ono što već radi. Slagalica više nije samo Zapad vs Rusija, a to rasterećuje Rusiju i daje joj priliku. Da si pisao pre 30 godina, bio bi u pravu dobrim delom, ali danas zvučiš kao da živiš u prošlosti slično ostalim našim "atlantistima". Tako je Milošević živeo u 90-tih deceniju-dve u prošlosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u