ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Русија разместила С-400 у Ирану око своје базе!

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Русија разместила С-400 у Ирану око своје базе!

18 августа 2016

8eede7b66e6d4ed5bff5e38ba30eda6a3ef42aa7_article (1)Познати израелски војно-аналитички портал Debka објавио је да се у иранској авио-бази „Ноџи“ код Хамадана нсу појавили само руски бомбардери Ту-22М3 и Су-34 него и зенитни ракетни системи С-400.

Да их штите, а самим тим – и иранску базу све у кругу од 250-400 киломатара око ње.

Позвавши се на своје изворе у израеслкој шпијунажи, Debka тврди да је на писту аеродрома „Ноџи“ слетео и руски транспортни Ан-124 «Руслан» који је довезао ракетне системе С-400 и С-300.

Новинаска агенција оружаних снага Ирана превела је на фарси ову информацију Debka и поставило је међу својих топ-10 вести.

На ову информацију нема још демантија ни са руске ни са иранске стране.

Russian-jets_in-Iran_15.8.16Израелски портал тврди да је овај „Руслан“ довезао С-400

Debka чак указује да се иранска авио-база још од почетка јула припремала за долазак руских бомбардера: да је ради тога проширена њена писта, да су отворени сервиси за опслуживање руских авиона, а и да се појавио стамбени простор за руске пилоте и авио-механичаре.

Ако је ово тачно, онда може значити и то да је америчка блискоисточна коалиција сада у сендвичу руских радара и савремених ракетних ПВО/ПРО система С-400 који из „гледају“ и са запада Сирије и са запада Ирана. Веома непријатан „сендвич“.

Зато није никакво изненађење што је већ данас „заплакала“ министарка америчке ратне авијације Дебора Ли Џејмс:

„Руски бомбардери у Ирану још више ће искомпликовати ионако крајње тешку ситуацију“.

Њу  није нимало уверила ни умирила изјава шефа комитета за спољну политику и одбрану иранског парламента – Алаедина Боруџерија – да руски бомбардери базу код Хамадана користе само за „узимање горива“.

Бивши шеф руске војне дипломатије – генерал-пуковник Леонид Ивашов – оценио је да појава руских авиона код Хамадана сведочи, заједно са центром у Багдаду који координира дејства против Исламске државе Ирака, Ирана, Сирије и Русије, сведочи да се на Блиском Истоку појавила озбиљана војно-политичка алијанса.

Притом је нагласио: „Сада више на Блиском Истоку не доминирају САД, Турска и Саудијци,  већ –  Русија, Ирак, Иран и Сирија. А још је њиховим позицијама близак и Египат.“

(Факти)

KOMENTARI2 коментара

  1. Angela says:

    Predsednik Turske, Erdogan iduce nedelje dolazi u posetu Iranu, sto je pocetak formiranja koalicije Ankara-Moskva-Teheran! Moroni u Vasingtonu dobijaju proliv!

    • Sančo Pansa says:

      Već imaju hroničnu govornu dijareju, a sada im nema izlaza u javnost bez duplih pampersa! Rusija polako plete mrežu tvrdih vojnih saveza i potiskuje Amere, dok ih ne vrati kući da se zabavljaju svojim građanskim ratom koji se uveliko krčka...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u