ОВО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ГОДИНАМА! Лоше вести стижу из Русије: Путин у неповољном положају!

ОВО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ГОДИНАМА! Лоше вести стижу из Русије: Путин у неповољном положају!

1 августа 2019

Двоје од петоро Руса, односно 38 одсто, не би желело да председник Русије Владимир Путин остане на власти након што се његов тренутни мандат заврши 2024. године, показало је ново истраживање независног „Центра Левада“.

Како „Левада“ наводи и свом извештају, овај резултат представља раст од 11 одсто у односу на 2018. годину када је 27 одсто изјавило да не би желело да види Путина у Кремљу и након истека садашњег мандата.Занимљиво је да је и број оних који желе да Путин остане на власти такође порастао, мада је тај раст знатно мањи, свега три одсто у односу на прошлу годину. Данас 54 одсто Руса жели да Путин остане на некој од најважнијих позиција у држави, а 2018. године тај број износио је 51.

Ови резултати јасни су показатељи да подељеност у руском друштву расте и да је све мање оних који су равнодушни или неопредељени по овом питању. У прилог томе да се Руси све више деле на једну или другу страну иде још један податак из истраживања – број неодлучних је рекордно низак, тек осам одсто, што је троструко мање у односу на прошлу годину.

Ипак, проценати брже расту на оној страни која је против актуелне власти и приближавају се максимуму када су оваква истраживања у питању. Тај максимум је забележен 2013. године када је 45 одсто Руса било против продужене владавине садашњег председника.

– Приближавамо се ситуацији 2011-2013. Када је дошло до врхунца анти-путиновских осећања. Међутим, ову иритирану масу обуздава недостатак лидера у опозицији који би могао да консолидује незадовољство – рекао је Лев Гудков из „Леваде“ за дневник „Ведомости“.Путин је иначе лидер са најдужим стажом на руској политичкој сцени након Стаљина. Од 2000. године, некадашњи КГБ официр успевао је да задржи власт рокадама председник-премијер-председник, а уколико остане на власти и након 2024. године вероватно ће поново посегнути за истим рецептом.

Наиме, актуелни мандат други је заредом за Путина, а почео је након убедљиве победе 2018. године. Руски Устав не дозвољава три узастопна мандата, па су помоћници и саветници руског председника ангажовани на проналажењу начина како да Путину омогуће да продужи своју владавину. Корак ка томе могла би да буде промена Устава.

(Ало)

KOMENTARI14 коментара

 1. Ivke says:

  A sta bi radije 90te gde su zene i cerke prodavali po ulicama?

 2. Ivana says:

  Želje katoličko-protestanske osovine zla i fašista sa zapada kao i pete kolone iz Srbije neće biti uslišene kaže Bog, naprotiv Putin je car zemaljski.

 3. uf says:

  Sto je babi milo u snu joj se snilo. Ovo su necije zelj. Ostace mu samo puste ...

 4. milorad2 says:

  putin po mom skromnom mišljenju mora da poštuje ustav a ne da ga menja po potrebi, ustav koji se ČESTO menja NIJE ustav.(sama reč ustav je od ustava, brana, nepopustljivo i nepromenjivo)Takodje mislim da će putin lepo preskočiti taj mandat,a posle ga ništa ne sprečava da se PONOVO kandiduje i da ponovo POBEDI,jer velika većina rusa je i dalje uz putina.Takodje putin ima pravo da se vrati na svoje STARO RADNO MESTO :) a tu može možda i više da učini nego kao predsednik:)Sve u svemu mislim da i sam putin NE ŽELI da se ponovo kandiduje za predsednika mimo ustava.

  • Deda says:

   Да ли вам се оно непроменљиво омакло? Бране се граде да се нешто поправи, а не да се квари. Према томе треба дограђивати и мењати брану због бољитка. Наравно, све по пропису јер свака "брана" има и клаузуле по којима се мења.

 5. Nemanja Vlahović says:

  Ne treba tu spomenuti opoziciju. Zapadnjačka opozicija u Rusiji, na sreću, beznačajna. Naslednik Putjina će doći iz vladajućih struktura. Pitanje je samo da li će biti patriota ili liberal (pristalica približavanja Zapadu). Putjin balansira između njih. Ko će odneti pobedu, u značajnoj meri će uticati na svetska događanja.

 6. Za Srbiju says:

  Kada misli da reši oligarhe i da milijarde ne izlaze iz Rusije svake godine? Kada će te pare da uloži u industrijalizaciju? Dokle će da se živi od izvoza sirovina? Jedna Indija je postala peta ekonomija sveta. Sramota za Putina i Rusiju.

  • Pera says:

   Opismeni se malo, procitaj nesto, pa onda se javi ! Najmanja poreza u svetu je u Rusiji, samo 15 %. Tako da posteni oligarsi/prema drzavi, uopsteno posteni ne postoje/ su ostali u Rusiji, samo lopuze su zbrisale. Problem je sto u prvom naletu pljacke su odneli lovu na strane racune i ne vracaju u Rusiju.

 7. Косовац says:

  Чувени истраживачки центар. Сорошоидна фирма састављена од купљених становника Русије. Чудо да нису дали и неповољније за Путина. Ваљда им је овакав био налог. Нису узели у обзир да цар Путин може да добије против-услугу од Трампа, и повећа популарност? .......... Ови сорошоидни Западњаци делују као када би се Хитлер прво распитао о популарности Стаљина, па тек онда кренуо у напад….. Сећам се да су сорошоиди Медведева скоро ангажовали са своје стране када је почео да искаче из линије. Цар Путин га је пришрафио тако лепо, да ево и дан данас Медведев делује са патриотских позиција.

 8. Pera says:

  Ako je levada postena kao ,,nas,, cesid, onda nam je valjda svima sve jasno !

 9. Lazar says:

  Samo vi čitajte "Alo". Šta je babi milo, to joj se i snilo...

 10. Бели Орао says:

  Мислим да и кад дође моменат да одступи а и логично је године чине своје , надам се да је наследник већ ту и учи занат како треба да настави стопама Великог Путина !!!

 11. теоретичар says:

  Ето ти сад. Не верујем ни једној јединој испитивачкој намештаљки на целом свету. Све је то банда која ради за паре и то не ко да више, него има сталне муштерије а највише се радује када проамеричка опозиција у било којој држави извади доларе и затражи "тачно и прецизно" испитивање народа. И онда наручилац објави рзултате а Ливадини монтери брже боље монтирају резултате. Те све "истраживачке" ујдурме су задњи олоши у свакој држави. Заболи њих и за опозицију и за позицију. Доле ћу вам навести државни пример сабирања резултата.

 12. теоретичар says:

  Па кажу на билбордима којима је циљана група уствари цео народ. Прошле године - од свих смртова у саобраћају 63% угинулих није имало појас! (касније ћу теоретисати). Ове године каже билиБорд - од свих угинулих 61% није имао појас. Е сад теорија. Ако знамо да уопште није тачно то што објављују, него да су повећали два три процента, онда са минималним знањем математике и копања куруза, схватимо да је тај однос негде 55% према 45%. А када би мени неко дао да прегелдам извештаје, то би се смањило на 52:48. То му дође имо немо вероватноћа да ћеш угинути је скоро иста. Сдруге стране, не кажу да је од оних који су погинули СКОРО 40% имало појасеве, а не кажу јер то делује разочаравајуће и поражавајуће. Појас и убија у доста случајева. И да не дужим. Сва мудрост је у томе дал је чаша полупуна или полупразна. Ето, тако раде Ливада центри. Опет, ја не бих возио дете без појаса за децу ни случајно, јер то је заиста нешто другачији однос, мада и ту никада ниси сигуран. Уосталом, сви сте свесни да су казне чак и за најтеже и најтрагичније саобраћајне удесе готово симболичне из простог разлога што ама баш нико није направио удес намерно. Осим када ја настрадам или неко мој. Е онда јесте намерно и треба га стрељати, јел тако? Ја вам овде досађујем и цедим маст само зато што нисам имао појас. Помало распарчан, пао сам на леву страну јер врата ту више нису била а десни носач седишта се сломио, тако да је онај што ме ломио озгоре једноставно прешао изнад мене. Да сам имао појас, нестао бих заједно са воланом, јер ни њега више није било. Нема везе. То било пре 52 године, ноге су ми скупили наоколо и још увек ходају, али глава и грудни кош остали скоро читави. Оно доле све било жалост и туга и лечило се 2 године по којекаквим установама СФРЈ и залечило се. Дакле, ношење појаса је нешто недовршено. Ниси никад паметан шта да радиш са њим. Имао сам жалосну прилику да видим човека коме је појас готово пресекао груди. И сада неки тамо вам објаве проценат. Нисам против појаса. Далеко од тога. Али кажем, никада не можеш знати шта је боље све док се не догоди, а резултате испитивања ношења и неношења појаса плаћа произвођач појаса. То је један од најсигурнијих бизниса данас на свету. Сачува 55 до 60% људи који га носе а заради 100%. Као и левада центар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u