ОВО СУ ТРИ НАЈВЕЋА ЧУДА СА ОСТРОГА!

ОВО СУ ТРИ НАЈВЕЋА ЧУДА СА ОСТРОГА!

2 августа 2016

PHOTOS-PAGES-OSTROG-02Манастир Острог спада међу најпосећеније на Балкану, а у њега долазе верници свих религија из свих крајева света како би пронашли веру и наду.

Манастир Острог спада међу најпосећеније на Балкану, а у њега долазе верници свих религија из свих крајева света како би пронашли веру и наду.

Манастир Острог у Црној Гори је место на које се људи из целог света упуте како би пронашли уточиште и помолили се Богу, али и покушали да се излече. Они се моле за своју срећу и здравље, али и својих најмилијих. Чуда су могућа, а то и доказују приче које круже о овој светињи.

Острошки монаси су забележили преко стотину чуда и она се чувају у рукописној збирци манастира Острог. Нека од њих је средио и објавио јеромонах Иринеј Гавриловић и ми вам их преносимо у целости:

-Један занатлија из околине Никшића беше се тешко разболео. Лекари на прегледу установише да је парализа у пуном стадијуму. Од тога није било лека. Човек се био сав склупчао. Родбина га саветоваше да пође у Острог Светом Василију, али је он то одмах одбио, јер беше атеиста, неверник. После извесног времена, јави му се Свети Василије у сну и позва га да дође к њему у Острог па ће га он исцелити.

Пошто дуго поразмисли, овај човек најзад одлучи, и пристаде да га понесу у манастир. Дошавши у манастир он се исповеди и ону ноћ преноћи под кивотом Светитељевим, где су му читали молитве. После краћег времена сасвим је оздравио, и из захвалности према Светом Василију своме најстаријем сину дао је име Василије.

-Вера Ј, млада девојка из околине Бара, по занимању службеница, изненадно се разболела 1950. године, од неког тешког нервног растројства и као таква није била способна низакакав посао.

Забринути родитељи водили су је лекарима на све стране и тражили помоћ од најбољих специјалиста-неуролога на клиникама у Београду и Загребу, али, нажалост, без успеха. Њено здравствено стање из дана у дан нагло се погоршавало. Када је већ била изгубљена свака нада да ће девојка икада оздравити, мајка је одлучила да је, кријући од комшија, доведе у Острог, и да тамо потражи лека.

На пут је кренула почетком зиме исте године. Са великом муком су изашли од Доњег до Горњег манастира. Девојку је захватила нека изнемоглост и трзала се као бесомучна, у намери да се врати натраг. Уз велике напоре довели су је до Горњег манастира, где јој је чувар ћивота прочитао молитву, намењену за оздрављење оваквих болесника.

Ту ноћ преноћили су у Горњем манастиру. Сутрадан, девојка је осванула потпуно здрава, на велико изненађење и радост своје мајке и свих присутних. Вратила се весела и лака својој кући, и кроз неколико дана наставила је свој ранији службенички посао.”

-Ћерка једне старије госпође Гркиње из Ниша имала је тешко обољење на плућима. Лекарске интервенције почеле су доста касно. Једне вечери, док је жалосна мајка седела крај тешко болесне ћерке која је издисала под високом температуром, од умора паде у краткотрајан сан. У сну јој се јави Свети Василије Острошки и рече јој да не плаче, јер ће он исцелити њену ћерку.

И заиста, ујутро је болесници било нагло лакше. После новог прегледа, лекари су на опште чуђење установили да је болесница потпуно оздравила. Мајка Гркиња добро је упамтила лик који јој се јавио у сну, и када је затим у цркви видела икону Светог Василија Острошког, препознала је да је то био он. Она и ћерка одале су дубоку захвалност великом Острошком Чудотворцу.

KOMENTARI5 коментара

 1. Mali says:

  Covecanstvo ce napredovati kada nauka i religija zajedno ruku pod ruku,pocne izucavati nasu egzistenciju.Nevidljiva i neobjasnjiva energija se nemoze ignorisati,zato sto je " naucnici" ne mogu naucno objasniti.

 2. ilija says:

  ako mile duksanovic osvoji crnu goru i manastir ostro prede u ruke katulika dali ce isto ostro vaseli pomagati ko i sad u srba . mirina cerka marija oce da nasledi srbske popove i da oduzmu srbske crkve

 3. milojko says:

  Manastir Ostrog definitivno pripada Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, trenutno je otet po prvoslavnoj srbijanskoj crkvi, i zagađen po izrodu Baji Stanišiću i njegovim nećacima.

 4. nenad says:

  Ne laprdaj milojko, rimtu ti tuki.

  • milojko says:

   Zakaj bu tuki rim?Tuki je dežela!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u