Пакет вредан 5,1 милијарду евра: ПОМОЋ ГРАЂАНИМА И ПРИВРЕДИ СРБИЈЕ

Пакет вредан 5,1 милијарду евра: ПОМОЋ ГРАЂАНИМА И ПРИВРЕДИ СРБИЈЕ

31 марта 2020

Овај пакет најавио је пре неколико дана председник Србије Александар Вучић, указујући на неке од мера, међу којима је плаћање минималца за запосленима у малим и средњим предузећима, помоћ грађанима у износу од 100 евра.

Министар финансија Синиша Мали и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж представљају данас пакет економских мера за ублажавање последица коронавируса.Према речима Малог, на њему је рађено десетак дана и вредност овог пакета мера износи 5,1 милијарду евра.

– Ми смо на програму ових мера радили протеклих 10 дана. Нисмо желели са овим програмом изађемо брзо, сачекали смо какве су последице ове кризе са којојм се суочавамо – рекао је министар Мали.

Мали је рекао да мере имају два циља. – Очување стабилне економске ситуације и очувнаје малих предузеца у приватном сектору – рекао је он. Навео је да је Влада Републик Србије добила помоћ од предузетника и стручњака како помоћи економији Србије и оне су увршетек, како каже, у ове мере Владе Србије и Народне банке Србије

Пакет подразумева четири сета мера: мере пореске политике, директну помоћ приватном сектору, мере очувања ликвидности, као и остале мере.

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Odakle novac nego jos jedan zajam od bankara koji su nas vec unistili.

  2. Ras says:

    "Svaka cast",av je u predizbornoj trci,treba da "kupi"sto vise dusa.Narod po obicaju,prodace se za 50 ili 100 evra,usput spustiti gace i bespovratno unistiti naredne generacije!!Na internetu kruzi konferencija sa sajmista gdje njegov "strucnjak" Kon obracajuci se Dariji Kisic pravi sprdnju na racun pobijenih u drugom svjetskom ratu.Cestitke Vucicu ti si GENIJE!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u