Пакет вредан 5,1 милијарду евра: ПОМОЋ ГРАЂАНИМА И ПРИВРЕДИ СРБИЈЕ

Paket vredan 5,1 milijardu evra: POMOĆ GRAĐANIMA I PRIVREDI SRBIJE

31 marta 2020

Ovaj paket najavio je pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ukazujući na neke od mera, među kojima je plaćanje minimalca za zaposlenima u malim i srednjim preduzećima, pomoć građanima u iznosu od 100 evra.

Ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež predstavljaju danas paket ekonomskih mera za ublažavanje posledica koronavirusa.Prema rečima Malog, na njemu je rađeno desetak dana i vrednost ovog paketa mera iznosi 5,1 milijardu evra.

– Mi smo na programu ovih mera radili proteklih 10 dana. Nismo želeli sa ovim programom izađemo brzo, sačekali smo kakve su posledice ove krize sa kojojm se suočavamo – rekao je ministar Mali.

Mali je rekao da mere imaju dva cilja. – Očuvanje stabilne ekonomske situacije i očuvnaje malih preduzeca u privatnom sektoru – rekao je on. Naveo je da je Vlada Republik Srbije dobila pomoć od preduzetnika i stručnjaka kako pomoći ekonomiji Srbije i one su uvršetek, kako kaže, u ove mere Vlade Srbije i Narodne banke Srbije

Paket podrazumeva četiri seta mera: mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere očuvanja likvidnosti, kao i ostale mere.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Odakle novac nego jos jedan zajam od bankara koji su nas vec unistili.

  2. Ras says:

    "Svaka cast",av je u predizbornoj trci,treba da "kupi"sto vise dusa.Narod po obicaju,prodace se za 50 ili 100 evra,usput spustiti gace i bespovratno unistiti naredne generacije!!Na internetu kruzi konferencija sa sajmista gdje njegov "strucnjak" Kon obracajuci se Dariji Kisic pravi sprdnju na racun pobijenih u drugom svjetskom ratu.Cestitke Vucicu ti si GENIJE!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *