ПАКЛЕНИ ДАН ЗА ЏИХАДИСТЕ: У нападу руске авијације на командно место ИД – око 200 убијених! (ВИДЕО)

PAKLENI DAN ZA DŽIHADISTE: U napadu ruske avijacije na komandno mesto ID – oko 200 ubijenih! (VIDEO)

9 oktobra 2015

Su-30MK-rusija-suhoj-avion2-640x415Ruski borbeni avioni izveli su dosad najmoćniji udar na pozicije Islamske države u Siriji.

Kako je saopštio zamenik načelnika ruskog Generalštaba – general-potpukovnik Igor Makušev – razorni udari naneti su poštabu grupacije Liva-al-Hak koja je deo Islamske države. Pritom su ubijeni dvojica glavešina ID i oko 200 njenih pripadnika.

Makušev je dodatno razjasnio: „Štab Liva-al-Hak direktno je pogođen bombom KAB 500-S. Na osnovu presretnutih razgovora među onima koji su preživeli napad na štab – mrtvih je bilo oko 200“.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su njegovi bombarderi Su-24M, Su-34, koje iz vazduha štite lovci Su-30SM, izveli još jedan uspešan napad i na pozicije ID u provinciji Raka koja je i dalje pod kontrolom te terorističke grupacije.

Pročitajte još:

OVO SU RUSKI AVIONI I HELIKOPTERI U SIRIJI – Evo koliko oni mogu! (FOTO, VIDEO)

OVO JE NAJOPASNIJE RUSKO ORUŽJE U SIRIJI: Ona ne obara, već čini „slepim i gluvim”! (VIDEO)

Nekoliko sati ranije izveden je napad na skladište municije pored vajvećeg sirijskog grada Alepa. Makušev je saopštio da je pritom bilo ubijeno oko 100 pripadnika Islamske države.

Dodao je da više ne postoji ni baza ID u planinama pored Latakije.

General Makušev je, inače, ocenio da udari ruske avijacije nanose „osetne gubitke“ islamistima koji su zbog toga već prinuđeni da menjaju taktiku: „Počeli su da dele svoje jedinice u manje grupe, pojačavaju maskiranje i počinju da se skrivaju po naseljima i gradovima“.

Makušev je naglasio da su dosad tučena komandna mesta, čvoišta veze, baze i fortifikacije Islamske države u provincijama Raka, Latakija, Hama, Idlib i Alepo. Istovremeno je najavio da će Rusija narednih dana pojačavati intenzitet udara .

Ovo je utoliko značajnije što su ruski avioni za protekla 24 sata izveli 67 napada na 60 objekata i pozicija Islamske države.

Prema njegovim rečima, dosad su ruski avioni uništili šest komandnih mesta ID, šest skladišta municije i goriva, 17 kampova za obuku, tri podzemna utvrđenja, 16 većih utvrđenih položaja, 11 koncentracija rezervista ID, 17 oklopnih i drugih vozila i dva višecevna raketna bacača.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. deda mraz says:

    hohooo sada cej nasi borci za ljudska prava da se uznemire,najebasej im nato borci i izgleda sada ce i premijer morati da se ogradi od Rusije jer sad su mu se usrali drugari oko preseva i bujanovca a tek sandjaklije jer Rusi su rekli da cej ove islamiste svugde ganjati a tek kako ce biti premijeru ovoga meseca u Moskvi, jer mu Rusi rasturisej nato prijatelje.

  2. miroslav says:

    Sta je na kopnu?Dzihadisti osvojili 6 sela u kontraofanzivi.Sadejstvo 0.Bez sadejstva se ne moze.Negde dole nesto ne valja!

  3. zlatiborski ovan says:

    General Makušev je, inače, ocenio da udari ruske avijacije nanose „osetne gubitke“ islamistima koji su zbog toga već prinuđeni da menjaju taktiku: „Počeli su da dele svoje jedinice u manje grupe, pojačavaju maskiranje i počinju da se skrivaju po naseljima i gradovima“. ********** mislim da je ucinak iznenadjenja odigrao svoje. tesko da ce se oporaviti, pogotovo sto ce da ih dotuce sirijska vojska...a i Ceceni su nesto nervozni.... ************ Vise o Siriji, u formi kracih I azurnih kompilacija: https://tinyurl.com/oxqb7cp

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *