ПАЛМЕР У ПОДГОРИЦИ ОТКРИО: Ово су амерички планови за Западни Балкан

ПАЛМЕР У ПОДГОРИЦИ ОТКРИО: Ово су амерички планови за Западни Балкан

9 септембра 2019

ВИСОКИ званичник америчког Стејт департмента и специјални изасланик за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је данас у Подгорици да се САД поново фокусирају на Западни Балкан.

Заменик помоћника државног секретара за европске и евроазијске послове САД је данас у Подгорици разговарао са председником црногорске владе Душком Марковићем.Како је саопштено, Палмер је оценио да је Црна Гора лидер и најуспешнија мултиетничка држава у региону додајући да није случајно што је Црна Гора прва држава коју посећује након што га је државни секретар Мајк Помпео именовао за специјалног изасланика за Западни Балкан.

У разговору је констатовано да је процес европске и евроатлантске интеграције Западног Балкана у интересу и региона и Европе у целини те да политику проширења ЕУ треба посматрати као европску стратешку политику.

„То значи да процес проширења мора бити жив. То је интерес и ЕУ и држава нашег региона“, рекао је црногорски премијер.

Марковић је рекао да је влада Црне Горе посвећена успеху дијалога о изборима као и договору о механизму њиховог спровођења и признања од стране свих актера, наводи се у саопштењу.

Током посете Црној Гори, Палмер ће разговарати и са црногорским председником Милом Ђукановићем.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kulak says:

    Multietnička? Šta Palmer kaže za hrvatsku koja je od najviše multietničke republike postala monoetnička i etnički očišćena tzv.država?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u