ПАМЕЛА АНДЕРСОН ХРВАТИМА ОЧИТАЛА БУKВИЦУ: Вама је потребан…

PAMELA ANDERSON HRVATIMA OČITALA BUKVICU: Vama je potreban…

25 maja 2019

Poznata američka glumica Pamela Anderson nedavno se uključila i u aktuelne izbore za Evropski parlament tako što je podržala Pokret za demokratizaciju Evrope 2025 (DiEM25).

Osnivači tog pokreta su bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis i hrvatski filozof i aktivist Srećko Horvat, s kojim blisko sarađuje, prenosi hrvatski Portalnovosti.com.Kao i Andersonova, DiEM25 snažno se zalaže za Green New Deal (Zeleni Nju dil) – set političkih mera koji u fokus istovremeno stavlja borbu protiv klimatskih promena i ekonomske nejednakosti.

Govoreći o razlozima zašto je podržala pokret DiEM25, nekadašnja zvezda popularne serije „Čuvari plaže“ rekla je da joj se sviđa to što je taj pokret spreman učiniti sve što je potrebno kako bi bio inkluzivan.

– To znači uključiti i ljude poput mene. Takođe volim da budem poetična, da izgovaram ono što drugi ‘ne mogu’. Ja mogu i hoću. Tako prilazim svemu što radim – kazala je Pamela Anderson.

Glumica je nedavno putem Tvitera javno izrazila podršku hrvatskoj levo-zelenoj političkoj platformi „Možemo!“.

Ona je dodala da je srećna što vidi da je njen politički angažman izazvao mali potres u Hrvatskoj.

– Možda je Hrvatskoj potreban politički potres ako želite zaustaviti hiljade hrvatskih ljudi koji odlaze iz zemlje zato što ekonomija ne funkcionše i ako želite biti u stanju upravljati situacijom u kojoj će za dve ili tri decenije dolaziti milioni klimatskih izbeglica – kazala je Andersonova.

– Moja poruka Hrvatskoj bila bi: Obratite pažnju na te pokrete, podržite decu koja štrajkuju, izađite iz nacionalisticke prošlosti i vratite se u budućnost – zaključila je ameirčka glumica.

KOMENTARI14 komentara

 1. Marko st says:

  Eee i Pamela ima vise mozga od kromanjonaca.

 2. Karital says:

  Bukvica ni spomena vredna.

 3. Kulak says:

  Pamela,teško će se hrvati iščupati iz nacionalne mitologije.Čitava njihova povijest je zasnovana na izmišljenim kraljevima kojih nisu imali,izmišljenim krunidbama kraljeva u Duvanjskom polju kojih nije bilo,izmišljenim hrvatskim državama koje nisu postojale.Teško će se oni izvući iz jame hrvatske mitologije kad im je na lažima i izmišljotinama zasnovan čitav nacionalni identitet.

 4. Velika Metla says:

  Sve ovo šta je rekla važi i za svaku drugu državu,sem što njoj,kao i mnogima drugima,izgleda nije jasan pojam nacionalizam! Nacionalizam je ljubav prema svojoj naciji,sve do onoga momenta dok ne počneš s tom ljubavlju ugrožavati drgge narode i nacije! E,to je već onda nešto sasvim drugačije od nacionalizma! To je rasizam,fašizam,nacizam........,i sve ono najgore šta se može nekome uraditi!

 5. Za Srbiju says:

  Uf! Obratila se slovom i brojem, trojici hrvata koji nisu nacisti.

 6. Cetnik says:

  Njihova je buducnost jedino da ih sve na gomili ispratimo sarcem na drugi svet da otplacuju zlodela.

  • Karital says:

   Kao na Ljevča polju!

 7. hejtam sve hrvacko says:

  Aaaaaaaaa, KROmanjonija je postala veliki faktor kad im kaubojske droljare dele savete za preživljavanje :-)))

 8. samostalan says:

  Droca prosvetljuje naciste, edukacija najviseg ranga.

  • Rafmanjinov says:

   Nemoj tako,ne bitno sta je sad izjavila,ali jedina je javno podrzala Juliana Asanaza,posle hapsenja,za to joj svaka cast.

 9. Portopranco says:

  Ovo će pročitati samo Srbi.U Zagrebu ovo što je rekla Pamela Anderson neće čitati skoro niko. Njima je isprao mozgove šovinistički HDZ koji im je sklepao priču o nekakvoj velikoj i bajnoj hrvatskoj prošlosti koje nije bilo.Njihova prošlost je ona bečkih konjušara,bečkih smetlara,imoćanskih prosjaka i kikaša i nepismenih poktoličenih Vlaja iz kamenjara koji su se skrivali pred navalom Turaka.Prošlost im je bila jadna i kukavna pa su izmišljali nekakve nazovi kraljeve i takozvane države kojih nisu imali niti ih je bilo.

  • Karital says:

   Iz tebe govori jal i zavist, dok ti je mržnja urođena u genaima.Danas ćeš doći u Benkovac i glasat ćeš za SDS, jer tako hoće HDZ.Kad zatreba glasovat ćeš i za HDZ, zato što vi Vlasi nemate obraz.

 10. Beli Orao says:

  Teško da će Kromanjonci išta shvatiti . Koljači su zajašili duboko tako da tu nema promjene jer su ostali “Sve ustaše”. !!!

 11. petrovgrad says:

  I suviše teško gradivo za loše djake.Nemogu oni to da shvate. Jesu nam blizak rod, al su blesavi do korica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *