ПАНИКА У САД! ПУТИН ПРАВИ НАЈВЕЋИ НОСАЧ АВИОНА НА СВЕТУ: Носиће 90 ловаца и хеликоптера УКЉУЧУЈУЋИ И СУ 57!

ПАНИКА У САД! ПУТИН ПРАВИ НАЈВЕЋИ НОСАЧ АВИОНА НА СВЕТУ: Носиће 90 ловаца и хеликоптера УКЉУЧУЈУЋИ И СУ 57!

26 фебруара 2018

Русија прави највећи носач авиона на свету „Шторм“, који ће моћи да понесе до 90 ловаца, бомбардера и хеликоптера, укључујући ловце пете генерације Су-57. Поређења ради, „Адмирал Кузњецов“, једини носач авиона у руској Ратној морнарици, може да понесе око 50 летелица

Нови носач авиона, открива Спутњик, биће за 60 метара дужи од „Адмирала Кузњецова“ Према прелиминарним прорачунима, дужина новог брода износиће 330 метара, а ширина 40. Он ће моћи да носи до 90 авиона и хеликоптера, као и да прими летелице за надгледање дугог домета.

Лансирни систем новог брода ће се састојати од стазе за полетање и уређаја за убрзавање, а летачка палуба биће два пута већа од оне коју има „Адмирал Кузњецов“, који је засад једини носач авиона у руској флоти.

– Тај пројекат носи број 23000 и зове се „Шторм“ (Олуја). Реч је о великом носачу авиона, који је по дужини већи од „Адмирала Кузњецова“ за око 60 метара. Он ће имати две узлетне палубе: с једне, авиони ће летети уз помоћ трамплина (закривљене писте у виду скакаонице), а с друге – помоћу катапулта, како би се повећала могућност носача да истовремено „лансира“ више авиона.

Он ће, највероватније, бити на нуклеарни погон, а биће у стању и да плови залеђеним морима. Бродови такве класе морају да улазе у океанску зону и ништа не сме да ограничава њихове борбене задатке. Такви бродови се праве за Северну и Пацифичку флоту. Присуство носача авиона у борбеној групи повећава њену ватрену моћ приликом вођења копнених операција – рекао је за Спутњик Алексеј Леонков.

„Шторм“ ће имати палубу за узлетање која ће бити велика као три фудбалска терена и моћи ће да прими и до четири хиљаде чланова посаде.

Основу палубне авијације „Шторма“ чиниће ловци МиГ-29К и поморска верзија авиона пете генерације Т-50, као и вишенаменски хеликоптери Ка-27. „Шторм“ би могао да буде спреман за употребу 2030. године.

Експерти кажу да је у новим геополитичким условима и у циљу заштите сопствених интереса потреба за изградњом овог брода постала очигледна. Тренутно се Руси ослањају на „Адмирала Кузњецова“ који се користи од 1985. године.

„Кузњецов“ је истовремено и носач авиона и тешка крстарица са моћним ракетним оружјем. Русија је једина земља на свету чији је носач авиона „наоружан до зуба“.

У другим земљама су бродови ове врсте обични пловећи аеродроми, који се за офанзивне операције ослањају на своју авионску групу, закључује Спутњик.

KOMENTARI12 коментара

 1. M says:

  Kakva će to biti dobra meta!Zar ima u svijetu broda ili nosača aviona ili čak flote koji ne mogu biti potopljeni u suvremenom ratu?!?!??

  • Rastko says:

   Koji veliki nosač je tako lako potopljen?

   • Roy says:

    A kad su to ratovela velike sile izmedju sebe direktno pa da neki nosac bude potopljen? Uvijek se krpi po deset puta salbijem i sirotinji. Jos se nisu Rusi i Amerikanci direktno sudarili pa da nosaci budu potopljeni

 2. M says:

  Možda bi bilo pametnije napraviti manji brod,ali s robotiziranim samostalnim ili upravljanim dronovimaa,većim,manjim,mikro,i raketama itd.,tjedna.suvremenijim i manjim letjelicama nego što su avioni!Manje novaca,manje ljudi na brodu,ali više pameti!Svijet će osvojiti najpametniji!

  • goran says:

   Vec su ga osvojili Jevreji. Ne znam koliko su pametni, ali tvrdim da su svi ostali daleko gluplji.

   • Strahinja says:

    "Gorane" ??? Okani se Rusa Vatikanoidu !!!

  • Branko says:

   Um caruje dok sila ne pop.zdi.

 3. Miraš says:

  Ovo je kao mobilna (pokretna) vojna baza, može svuda da se pojavi gde je neophodno. Na to treba zamisliti i veoma moguću pratnju podmornicama.

 4. Beli Orao says:

  М" ракао би да си у праву ,мање играчке ,брже,прецизније и убитачније битребао бити мото данашњице ,велике ствари су троме ,споре и лак циљ!!!

 5. Zaharije Serak says:

  Cak i Lazanski bi rekao “Panika”?! Budalastina!

 6. evangelist says:

  srbija, rusija, ne treba nam unija. Ipak oslonite se samo na Oca nebeskog i na spasenje kroz Sina Očevog, našeg Gospoda i Spasitelja Isusa Hrsta. Nema greške.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u