ПЕПСИ ПРИЗНАО: Флаширана вода је обична чесмовача!

PEPSI PRIZNAO: Flaširana voda je obična česmovača!

2 novembra 2015

plastic-water-bottlesNedavno je korporacija Pepsi priznala da njihova flaširana voda pod nazivom Aquafina nije prečišćena niti izvorska voda, već samo obična voda iz česme. Kompanija će sada biti primorana da promeni etiketu na postojećoj flaši.

Mnogi potrošači biraju flaširanu vodu, jer su zabrinuti zbog kvaliteta vode iz vodovoda koja sadrži visok nivo fluora i drugih hemikalija. Nažalost, sada se zna da u mnogim slučajevima flaširana voda zapravo nije ništa bolja od vode iz slavine.

Već godinama organizacija pod nazivom, “Međunarodna korporativna odgovornost” provera sadržaj flaširane vode i vrši pritisak na kompanije kako bi sprečili distribuciju lažne robe.

Voda Aquafina je zapravo jedan od najprodavanijih vodećih brendova u svetu.

Organizacija “Međunarodna korporativna odgovornost” sada analizira flaširanu vodu Koka-kole kako bi utvrdila da li je u pitanju lažno reklamiranje. Međutim, u ovoj kompaniji negiraju da je njihov proizvod voda sa česme.

“Mi ne verujemo da su potrošači zbunjeni zbog porekla vode. Na etiketi se jasno navodi da je voda prečišćena“, rekla je portparolka Koka-kole, Dijana Garca Ćarlante.

Veliki snabdevač flaširane vode, kompanija Niagra Bottling, nedavno je saopštila da je jedan od njihovih izvora kontaminiran ešerihijom koli, zbog čega su mnoge druge vodeće kompanije povukle svoje proizvode.

Njebtribune.rs

KOMENTARI2 komentara

  1. Neša says:

    Da im nije Del Boj direktor?

  2. Aleksandar says:

    Hahahha Del Boj im dao ideju za posao. :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *