ПЛАН ЗА СЕВЕР КОСОВА ВЕЋ ПОСТОЈИ: Американци опет у главној улози!

ПЛАН ЗА СЕВЕР КОСОВА ВЕЋ ПОСТОЈИ: Американци опет у главној улози!

7 априла 2018

Американци у сарадњи са шиптарским екстремистима припремају војну акцију на северу Косова којом планирају да дефинитивно под контролу ставе ову територију.

Пошто им није успела провокација приликом бруталног хапшења директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, Американци сада желе да изазову нови инцидент који би им послужио као изговор на финални напад.

Стратегија за ‘освајање севера’, тврде упућени, увелико се разрађује у НАТО бази ‘Бондстил’, а напад се одлаже само зато што Вашингтон још није сигуран да ли ће председник Александар Вучић послати Војску Србије на Косово!

Оркестрирани притисак

Истовремено са припремом освајања севера Косова, Запад шаље јасне поруке Београду шта све може да му се деси уколико не буде „кооперативан“.

– Само глуп човек може да помисли да је Стјепан Месић, осведочени србомрзац, случајно дошао у Нови Пазар да пљује по Србији (види оквир), као и да Александар Оџић, лидер сепаратистичке Војвођанске партије и коалициони партнер Саше Јанковића, данима случајно позива на рат у Војводини!? То су све јасни сигнали Србији шта јој се може десити уколико не буде ‘кооперативна’ у вези са Косовом. Упоредо са тим, Американци у својој бази на Косову спремају војни план за напад на север покрајине. Покушаће да испровоцирају Београд инцидентима као што је било брутално хапшење Ђурића, јер им треба изговор за војну интервенцију. Једина ствар због које Американци одлажу овај план јесте бојазан да ће Вучић одмах послати војску у покрајину, а та војска би могла имати и значајну подршку Русије… – преноси високопозиционирани западни дипломата који је инсистирао на анонимности.

И док нико у врху државе није желео да коментарише наша сазнања, стручњак за безбедност Милан Петрић указује на чињеницу да је оркестрирани притисак на Србију уследио након што је држава одлучно затражила формирање ЗСО.

– Све што се дешава протеклих неколико дана представља покушај дисциплиновања Србије и председника Вучића, који се усудио да одлучно тражи да Приштина коначно испуни обавезе из Бриселског споразума. Србији се буквално ставља до знања да не таласа јер може бити уназађена. Акција РОСУ на северу Косова представљала је опипавање терена. То је био покушај застрашивања и политички маневар, чији је циљ да се избегне формирање ЗСО. Рачунали су на грешку Београда, али се Приштина прерачунала. И Тачи и Харадинај су свесни да без војне подршке Запада не могу ништа да ураде на северу Косова – подвлачи Петрић.

Хибридни рат

Бивши високи официр Контраобавештајне службе Љубан Каран сматра да је на делу оркестрирана акција притиска на власт чији је циљ промена државне политике.

– Изазивањем контролисаног хаоса на више кризних подручја истовремено Запад жели да направи пометњу и натера Београд да направи погрешан корак. Паралелно са тим, скупљају се подаци из приватног живота одређених личности, пре свих Вучића, вероватно како би се евентуалном компромитацијом покренуо лични притисак на њега. Овакав ‘хибридни рат’ трајаће неко време, а ако не буде резултата, онда можемо очекивати агресивнији приступ према севера Косова, па и активирање војних снага – закључује Каран.

РАТКО ДМИТРОВИЋ ТВРДИ: Стјепан Месић сада покушава исто што је некада са СФРЈ

Стјепан Месић у Новом Пазару поновио лаж да је Милошевић разбио СФРЈ и изазвао рат. Ништа ново. Али, зашто у Пазару? Да ли је то место нове кризе коју ће „пријатељи Санџака“ изазвати, чим Србија додели Косову столицу у УН? Неће се они зауставити, верујте ми.

(Mediji)

KOMENTARI3 коментара

  1. Batina says:

    Stipi neardetalcu obrijati kozju bradu, ko dade vizu neardetalcu, valjda je on "persona" non grata na tlu Srbije?

  2. Hruscov says:

    Proterati takve debile i zabraniti im ulazak u zemlju i reseno. Vucicu sabane nesposobni.

  3. trubadur says:

    Srbija srbinma. Za nezavisnu Srbiju od sve moguce bagre, samo ko se izjasni da je srbin moze ziveti u Srbiji, ostali cao dovidjenja. Srbija srbima, rodoljubi koji unisitse Srbiju baj baj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u