Пљуште нове оптужнице за ратне злочине у Хрватској

Пљуште нове оптужнице за ратне злочине у Хрватској

11 марта 2018

Загребачко Жупанијско државно тужилаштво саопштило је да је подигло оптужницу против осморице команданата и 14 припадника српских паравојних јединица које терети за ратни злочин против хрватских цивила на подручју славонских села Чојлуг, Балинци и Четековац.

Они су оптужени да су у тим селима „у септембру 1991. убили 20 цивила и два ратна заробљеника“, преноси Хина.

Наводи се да „Тужилаштво тврди да су осморица команданата наређивали припадницима српских паравојних формација да злостављају, туку и убијају цивиле хрватске националности, да их незаконито узимају као таоце, муче и убијају ратне заробљенике, да пљачкају цивилно становништво, као и да руше и пале куће и привредне објекте становника хрватске националности“.

У саопштењу објављеном на сајту Тужилаштва стоји да се „неки од окривљених команданата терете да су и лично учествовали у мучењима и убиствима цивила и ратних заробљеника, док су њима подређени припадници јединица, у складу са заједничким планом, поступали по тако добијеним наређењима“.

KOMENTARI6 коментара

 1. Velika Metla says:

  Јесте ли видели ону документацију коју су однели у рватску кад је био овај полушиптар у посети Колинди пре пар недеља? Е,то је документација са именима свих ових Срба које сада оптужују за некакве вајне ратне злочине!

   • Velika Metla says:

    Леми,тоооо инТЕЛЕгенцијо! Је ли ти то домет IQ,у сваком случају мањег од броја ципеле!

 2. Drago says:

  Mi njima ruku i posao oni nama optužnice. Rezulatat Vučićeve posjete u Hrvatskoj da će srpskom narodu koji je preostao u Hrvatskoj biti će još gore. Tamo gdje ih Vučić brani svima još gore.

 3. Ilija Krneta says:

  dok je crveni ustasa u beogradu mogu sto hoce ustase iz zagreba beograd isporuciva cetnike a ustase kaznjavaju narod srbske nacijonalnosti a bogami i jugoslovene miloseviceve koje su proterali iz svojih kuca u titinoj republici komunistickoj hrv, narod kriv sto je ziv, i de je roden beograd sudi a hrvati kaznjavaju

 4. slobo says:

  Ilija ne valjaju ti crveni ,ali su ti bolji ovi zuti sa patkicom u rukama .Poredis ovu gamad sa crvenim .Pa sta cekate ofarbajte ih u plavo ili zeleno .Samo serendate ko foke .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u