ПОБЕДА РУСИЈЕ: Америка одустала од смене Асада!

POBEDA RUSIJE: Amerika odustala od smene Asada!

30 septembra 2015

16flag-russia-usa2_kollajAmerički državni sekretar Džon Keri izjavio je da su SAD proemenile poziciju o sirijskom predsedniku Bašaru el-Asadu i da više ne insistiraju na njegovom hitnom odlasku, već su saglasni sa njegovim „dirigovanim“ odlaskom u „razumnom vremenu“.

„Potrebna nam je mirna tranzicija, upravljana tranzicija, kako ne bi bilo straha od odmazde, gubitka života, osvete“, rekao je Keri za Si-En-En, zalažući se za promenu rukovodstva u „razumnom vremenu“ u okviru planskog prelaznog perioda.

Ne ulazeći u detalje, Keri je rekao da bi Asadov prebrz odlazak izazvao unutrašnju eksploziju koja bi Siriju lišila mira.

Ipak, kako je rekao, Asad mora da ode.

„Zato što dok je Asad tamo, mir je jednostavno nedostižan. Tačka“, rekao je američki državni sekretar.

Pročitajte još:

RUSIJA ZAPOČINJE INTERVENCIJU: Rusi kreću u oslobađanje Palmire od džihadista!

Prvi snimci ruske vojske u Siriji! (VIDEO)

Keri je, takođe, rekao da je aktivno uključivanje Rusije u sirijsku krizu „prilikom“ za SAD za rešavanje krize, ali da bi se Moskva mogla naći u „komplikovanoj“ situaciji zbog prisustva u Siriji.

Prema njegovim rečima, ukoliko Rusija stane na stranu Asada, Irana i Hezbolaha, imaće „vrlo ozbiljan problem“ sa sunitskim zemljama u regionu i mogla bi postati meta sunitskih džihadista.

Keri je rekao da se ne može dostići političko rešenje bez uključivanja sunita u proces.

KOMENTARI6 komentara

 1. mija says:

  E pa, Keri, to se tako ne radi. Ako hoćeš mir, onda ne započinješ rat. On je ovim zapravo samo najavio novi rat protiv Asada i Rusa. Mada iz onog "Tačka" može da se zaključi da je potpuno pometen, i da nije sasvim svestan šta priča, ipak ove najave ne treba gubiti iz vida u narednom periodu. Američke namere su i dalje ratne prirode.

 2. Za Srbiju says:

  „Zato što dok je Asad tamo, mir je jednostavno nedostižan. Tačka“ Ja bih rekao: "Zato što dok je TERORISTIČKIH AMERIČKIH DRŽAVA bilo gde, mir je nedostižan. Tačka."

 3. zlatiborski ovan says:

  Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da su SAD proemenile poziciju o sirijskom predsedniku Bašaru el-Asadu i da više ne insistiraju na njegovom hitnom odlasku, već su saglasni sa njegovim „dirigovanim“ odlaskom u „razumnom vremenu“. ////////// zato jer su SAD & Co.obican tigar od papira, naspram ujedinjenoj Rusiji, Kini, Iranu. koliko jos treba vremena to da se shvati, i da se Srbija prikljuci ODKB, Evroaziji. Sve im je manji upliv u Aziji, Africi....Ovako ste osudjeni na propadanje itd. Neverovatno, kakvim tupavcima pripadam... **************** Od kada je dole dosla Rusija zajedno sa Kinom i Iranom,pokazuje da su SAD postale tigar od papira https://tinyurl.com/qx5bl55

 4. Apis says:

  Dok je Putina bit će kako on kaze. Razbojnici su hrabri samo kad ratuju iz tople i zastićene sobe na tetris. Stisne dugme i razori grad, zene starce decu proglase kolateralnom stetom. Ako Ruse dirnu vise nema zastićene sobe ni pećine ni kontinenta. Zato je garavi Obmana diskretno popusio Putinu i sada je Asad dobar. Datće Bog da neko plati i svu krv nevinih zrtava.

 5. zlatiborski ovan says:

  Apis Says: septembar 30th, 2015 u 10:41 am .... Zato je garavi Obmana diskretno popusio Putinu i sada je Asad dobar. Datće Bog da neko plati i svu krv nevinih zrtava. //////// primetno je bilo, da je Obama prvi pruzio ruku Putinu, prilikom susreta. Pratio sam taj dipl. protokol duze vreme, i to dosad nije bio slucaj. Putin je npr. prilikom nedavnog susreta sa Kineskim predsednikom utanacio da pruze ruke istovremeno..

 6. mija says:

  @ zlatiborski ovan Po standardnom bon tonu (onom koji važi za nas obične ljude), stariji, dame i viši po rangu prvi pružaju ruku. Ako to važi i za protokole političkih susreta, onda je Obama hteo da ovim gestom pokaže svoju dominaciju. Ali Obamino ponašanje i njegove namere su postali potpuno nevažni. Važna je realna situacija, a ona u potpunosti odgovara Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *